reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O samopoczuciu, lękach i oznakach porodu słów kilka

reklama
A można do obu naraz się dopisać ? ;)
Zawsze lubiłam spać na brzuchu, teraz nie mogę przez te bolące cycuchy i sterczące przewrażliwione sutki ;)
(i takie białe plamki mi powyłaziły na brodawkach. ??)

Hej
u mnie standardowo piersi obolałe no i jak zacznę pić to siusiam jak opętana.Zapach tez mi się wyostrzył praktycznie cały czas coś mi śmierdzi:eek:

Aniaprzemka te białe plamki, to juz może być początek wytwarzania pokarmu. Mi nie przeszło po Miśce i co jakis czas pare kropelek samo leciało, zwłaszcza jak zobaczyłam niemowlaka i maiłam bardziej chwiejny nastrój:tak:.
A mnie pomału zaczynaja jednak te sutki pobolewać:sorry2:. Mówię do M ostatnio, że dobrze że zostawiłam sobi:sorry2: staniki z poprzedniej ciąży, bo teraz mam A lub małe B, a tamte sa począwszy od C do dużego D:szok: jak karmiłam. Tylko, że wtedy startowałam z inna wagą, + 8 kg, więc może teraz zatrzymam się na C:sorry2:;-)

U mnie też bolące boczki, ale jak na razie przynajmniej nie mam zadnych nudnosci. Mam za to większy apetyt, ciągle bym jadła i spała :)
Wieczorami padam...
Do tego przy tych upałach męczy mnie jeszcze katar - alergia na pyłki traw. Chwilami mam dość.
Już nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty u lekarza. ;)

a u mnie jednym z pierwszych objawów było wyjście bardzo widocznych żyłek na biuście.
kiuk a co bierzesz na ten katar?

Scarletka, no właśnie nie bardzo wiem co można, więc na razie używam tylko sprayu do nosa Quixx, bo to jest tylko woda morska i woda oczyszczona. Trochę łagodzi objawy i ułatwi aoddychanie, ale nie na długo.

Moja teściowa jeszcze nic nie wie o ciąży, ale jak się dowie, to się zapytam od razu co można, bo ona jest właśnie alergologiem :) :)

ja właśnie w tamtej ciąży miałam taki dylemat i poszłam po poradę do swojego alergologa-immunologa. zalecił branie zyrtec, wcześniej byłam na accolette, ale te ponoć są za nowe i nie przebadane do końca pod kątem skutków ubocznych w ciąży. Łykam więc i teraz zyrtec jak mi zalecił i na razie mam spokój z katarem.

reklama
A powiedzcie mi od ktorego tygodnia pojawiaja sie mdlosci? Bo ja oprocz bolących piersi nie mam za duzych objawów... A wrecz przeciwnie - czuje sie dobrze... To chyba tez nie dobrze? Wedlug moich obliczen to 5 tydzien i 2 dzien od OM.. Moze za wczesnie jeszcze?

Do góry