reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O samopoczuciu, lękach i oznakach porodu słów kilka

reklama
na szczęście te skurcze nie są bolesne aż tak, (bardziej bolesne miałam miesiączki ;p )
mam skończone 36tc od ostatniej mies. spakowałam dzisiaj torbę do szpitala :D a jutro naszykuje rzeczy dla maleństwa na wyjście :) bo chyba już powoli się zbliża koniec wycieczki i trzeba będzie się "rozpakować" :)

na szczęście te skurcze nie są bolesne aż tak, (bardziej bolesne miałam miesiączki ;p )
mam skończone 36tc od ostatniej mies. spakowałam dzisiaj torbę do szpitala :D a jutro naszykuje rzeczy dla maleństwa na wyjście :) bo chyba już powoli się zbliża koniec wycieczki i trzeba będzie się "rozpakować" :)

asiulka ty to staraj się jeszcze nie rozpakowywać tylko zaciskać nogi bo macie jeszcze troszkę czasu :tak:

To i ja się dopiszę do tych skurczybyków :) Wczoraj od 18 do 4 w nocy mnie trzymało z przerwami na spanie, jedzenie etc. Ale tylko jak siedziałam/leżałam. Jak tylko wstawałam to brzuchol się napinał i cisza... Więc to chyba jeszcze nie to... A od rana cisza... Dzień jak co dzień... Nie lubię takiego czekania :(

a właściwie to jak się odczuwa takie skurcze??? Ostatnio zaczęłam się nad tym zastanawiać bo nic nie czuje? A może po prostu nie wiem na co zwracać uwagę i coś tam już występuje a ja żyję w nieświadomości???

hej dziewczyny !
Jestem majówką 2011 i bardzo mnie ciekawi jak się czujecie???
To moja pierwsza dzidzia i wszystko mnie przeraża:-)
Wątek styczniówek o porodzie już mam zaliczony, jakoś lepiej mi na duchu jak poczytam co i jak :-)
Trzymam za Was kciuki !!!

A mnie zaczyna wszystko złościć... Ciągłe telefony, smsy, zapytania - czy już? Kiedy? Jeszcze nie? No co ty? itepe itede... Na dodatek mój wspaniały lekarz, na początku stycznia oznajmił - My to się już chyba nie zobaczymy. Po czym przyszłam na kolejne dwie wizyty, i wczoraj powiedział Coś czuję, po badaniu i jak na panią patrzę że się jeszcze za tydzień zobaczymy... No czy on ze mnie debila robi? Najpierw stawia nas na alarm, już łóżeczko kończymy, już pranie, kołderka, pościel etc a teraz? Od miesiąca wszystko stoi i się kurzy :( ehh.. A najbardziej przeraża mnie fakt, że 11.01 mały ważył 3450 g... więc nie chce wiedzieć ile jest teraz i ile będzie za ew. 2 tygodnie wiedząc, że dziecko rośnie 200 g na tydzień... Tego boje się najbardziej :(

reklama
meyham waga sie nei martw... pol kilograma moze sie roznic od tego z usg... a telefony rozumiem... wkurzajace, mnie juz nikt o nic innego nie pyta tylko kiedy rodze! Jak sie czuje, czy mam skurcze... bleeeee a takie gadanie lekarza jest jeszcze bardziej wnerwiajace, nieraz sie z tym spotkalam! Ze lekarz mowi w ciagu tygodnia pani urodzi, my czekamy a tu dup... Jednym slowem pozostaje nam sie uzbroic w cierpliwosc... chociaz mnie jej coraz bardziej jest brak... wlasnie uslyszalam od meza ze jestem przewrazliwiona i interpretuje slowa innych na swoj sposob! Wrrrr

Do góry