reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O samopoczuciu, lękach i oznakach porodu słów kilka

colę już próbowałam - całego litra wypiłam i nic:(

reni, manti...na chwilkę - w nocy wzielam a potem i tak wrocilo - mimo ze nic nie jadlam

przyszła mi do głowy ta soda oczuszczona - tato tak robił- łyżeczkę do wody i to tak musowalo - pomagalo - dodaje sie jescze troszkę octu ...tylko nie wiem czy to mozna w ciązy - w sumie same naturalne produkty - soda czy tam podobne czesto sa w jedzeniu, ocet przeciez tez (choć by w galaretach) ...sama nie wiem...

reklama
U mnie Rennie to obowiazkowo jak mnie bierze zgaga. Mi pomaga. Na opakowaniu napisane, ze w rozsadnych dawkach kobiety w ciazy moga zazywac, wiec ja max jedna dziennie biore jak musze (a musze prawie codziennie wieczorem :-() Moja gin tez mowi ze mozna.

mleko i u mnie nie pomagało, wręcz nasilało zgagę, ale odkąd pogryzam przez cały dzień migdały, zgaga ustała, albo jest minimalna i znośna

vikiigus może spróbuj maalox w płynie, ja ze zgagą męczę się już od 2miesiąca ciązy, codziennie mnie pali i maalox mi bardzo pomaga.

heh ja też już nie wyrabiam ze zgagą, pali jak ..... i nic nie pomaga... tabletki tylko na chwilkę, mleko pomagało na dłużej tzn. 3-4 godz. i później znowu brrr a ostatnio chyba po nim (bo nic innego nie mogło mi zaszkodzić) wymiotowałam, a może to mały uciskał, czyje go dosłownie w żołądku, strasznie wysoko się wierci.
Najgorzej jest wieczorami bo nie idzie zasnąć... i jeszcze stopy pieką i palą, więc koło 1 w nocy mam mała przechadzkę po domku a do wc 3 razy wstaje, śmieje się czasem że mój organizm już przyzwyczaja się do nieprzespanych nocy i trenuje moją cierpliwość.

A tak z innej beczki to ostatnio chyba mam hopla na punkcie czystości i wszystko bym wycierała odkurzała zmywała itp. oby było jak najczyściej wokoło i nie było kurzu... nawet na liściach na kwiatkach wycieram co chwila i chciałabym żeby wszystko było na cacuś glancuś i połysk hihihiihhihi to chyba syndrom wicia gniazda mi się włączył :-)

reklama
dziewczyny pilnujcie sie, ja znowu chora :(

3 raz w ciązy gorączke mam, masakra, ale narazie do lekarza nie ide bo nie chce znowu antybiotyku, spróbuje sama, jak nie da rady to jutro - pojutrze pójde do lekarza :(

trzymajcie sie kochane :)

Do góry