reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O samopoczuciu, lękach i oznakach porodu słów kilka

colę już próbowałam - całego litra wypiłam i nic:(

reni, manti...na chwilkę - w nocy wzielam a potem i tak wrocilo - mimo ze nic nie jadlam

przyszła mi do głowy ta soda oczuszczona - tato tak robił- łyżeczkę do wody i to tak musowalo - pomagalo - dodaje sie jescze troszkę octu ...tylko nie wiem czy to mozna w ciązy - w sumie same naturalne produkty - soda czy tam podobne czesto sa w jedzeniu, ocet przeciez tez (choć by w galaretach) ...sama nie wiem...

reklama
U mnie Rennie to obowiazkowo jak mnie bierze zgaga. Mi pomaga. Na opakowaniu napisane, ze w rozsadnych dawkach kobiety w ciazy moga zazywac, wiec ja max jedna dziennie biore jak musze (a musze prawie codziennie wieczorem :-() Moja gin tez mowi ze mozna.

mleko i u mnie nie pomagało, wręcz nasilało zgagę, ale odkąd pogryzam przez cały dzień migdały, zgaga ustała, albo jest minimalna i znośna

vikiigus może spróbuj maalox w płynie, ja ze zgagą męczę się już od 2miesiąca ciązy, codziennie mnie pali i maalox mi bardzo pomaga.

heh ja też już nie wyrabiam ze zgagą, pali jak ..... i nic nie pomaga... tabletki tylko na chwilkę, mleko pomagało na dłużej tzn. 3-4 godz. i później znowu brrr a ostatnio chyba po nim (bo nic innego nie mogło mi zaszkodzić) wymiotowałam, a może to mały uciskał, czyje go dosłownie w żołądku, strasznie wysoko się wierci.
Najgorzej jest wieczorami bo nie idzie zasnąć... i jeszcze stopy pieką i palą, więc koło 1 w nocy mam mała przechadzkę po domku a do wc 3 razy wstaje, śmieje się czasem że mój organizm już przyzwyczaja się do nieprzespanych nocy i trenuje moją cierpliwość.

A tak z innej beczki to ostatnio chyba mam hopla na punkcie czystości i wszystko bym wycierała odkurzała zmywała itp. oby było jak najczyściej wokoło i nie było kurzu... nawet na liściach na kwiatkach wycieram co chwila i chciałabym żeby wszystko było na cacuś glancuś i połysk hihihiihhihi to chyba syndrom wicia gniazda mi się włączył :-)

reklama
dziewczyny pilnujcie sie, ja znowu chora :(

3 raz w ciązy gorączke mam, masakra, ale narazie do lekarza nie ide bo nie chce znowu antybiotyku, spróbuje sama, jak nie da rady to jutro - pojutrze pójde do lekarza :(

trzymajcie sie kochane :)

Do góry