reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O samopoczuciu, lękach i oznakach porodu słów kilka

ja tez dolaczam sie do grona ktore cierpi w te pogode, koszmarnie sie czuje slabo mi i cisnienie szwankuje mdlosci mam itp.

z domu staram sie jak najmniej sama wychodzic bo wrecz czuje jak mi brakuje powietrza

reklama
Ja to was teraz podziwiam. Ja ledwo żyję a wy co macie powiedzieć. Możecie być tylko szcześliwe że wasze dzieciaczki ten upał spędzają w waszych brzuszkach, bo moja mała to strasznie to znosi ale jest dzielna. Takim maluchom to chyba jeszcze bardziej ten ukrop przeszkadza.

Narządy i jelita to swoją drogą, ale to poznaję jak mnie bolą jelita a jak macica. Ale macie rację w sumie macica rośnie, właśnie mi brzuch ostatnio wywaliło więc to pewnie w skutek rozciągania tak mnie boli. A niech boli jak musi ważne żeby rosło zdrowo i szybko, byle do porodu ;)
Ja przesypiam całe dnie w te upały a wieczorem jestem bardziej aktywna teraz. Tak mi się poprzestawiało od tej pogody.

macica troche zawsze pobolewa jak sie rozciąga... wiec nie ma co sie stresoawać jesli ból nie jest stały i nie ma krwawień... mnie czasem tak jakby kłuje, ciagnie, ale to takie chwilowe bóle nie stałe wiec nie ma sie co bać, ale przyznam, że w pierwszej ciązy to też mnie wszystko stresowało... teraz już wiem czego mniej więcej moge sie spodziewać :)

Dziewczynki od wczoraj gdy wrocilismy z wakacji pobolewa mnie brzuch na samym dole - takie nieregularne kłucie... Nie sa bardzo bolesne no ale je czuje :( Mialyscie moze cos takiego?

angelka koniecznie weź nospę, działa rozkurczowo i lez, odpoczywaj, nie stresuj się, jak mozesz to zadzwoń do lekarza, gdy raz na jakiś czas zakłuje to jest ok, ale jak zaczyna to być dokuczliwe, to trzeba zadzwonić do lekarza i lezeć, lezec, tak mi ostatnio mówił lekarz w razie czego, więc myślę, ze to wiarygodne.

A mnie męczy wieczorami zgaga od kilku dni. Mdłości odeszły ale przyszła inna franca - ZGAGA:wściekła/y:
Nie wiecie dlaczego tylko wieczorami przychodzi ???? Chętnie oddam - za darmo ;p

figa moze to przez wieczorne jedzenie? gdzies czytalam ze powinno sie jesc ostatni posilek ok.3-4godz przed snem zeby zoladek zdazyl przetrawic. Tylko kurcze nie wiem ktora ciezarna tyle wytrzyma bez jedzenia:-D Ale jak chcesz to ja ci chetnie oddam mdlosci a wezme zgage:-)

reklama
Do góry