reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O samopoczuciu, lękach i oznakach porodu słów kilka

No właśnie, na razie tylko kwas foliowy.
Może faktycznie powinnam, choć ja to mam takie dziwne podejście, że dopóki mi gin na usg nie powie, że można się cieszyć i założy mi kartę ciąży, to boję się czegokolwiek, gdzie jest napisane "dla kobiet w ciąży". Taki dziwak ze mnie.
A Wy coś łykacie?

ja birore witaminy caly czas nawet jak nie bylam w ciazy, biore zestaw dla kobiet aktywnych
chodz jem bardoz duzo owocow i warzyw i to do tego w wiekszosci bio to i tak widze roznice szczegolnie w paznokciach i wlosach

reklama
Ja narazie tylko kwas foliowy;) jutro ide na badania wiec zobaczymy czy czegos mi brakuje;) za tydzien wizyta u gin i wtedy zobaczymy-moze mi bedzie kazala brac jakies witaminki;)

Kurcze na nic nie mam sily...Takiego lenia to w zyciu nie mialam;]

Witam Was:-). Ja robiłam badania krwi i wszystko jest w normie. Nie muszę brać witamin. Tylko oczywiście cały czas kwas foliowy.A później zobaczymy jak kolejne wyniki.

Witam! dawno nie zaglądałam bo czułam sie okropnie. Ale od kilku dni (odpukać) nie mam mdłości. Aż mi się wierzyć nie chce! Oby nie wróciły! Nie polecam nikomu :-) I brzuch mnie przestał boleć. Mam nadzieję, że jest wszystko ok. Jutro mam wizytę u lekarza. Pozdrawiam!!

Witam!
co do włosów ja polecam mgielke i szamopn radical mi po porodzie bardzo pomoglo a wlosy mi wypadaly grasciami.

aa powiedzcie mi jaka dawke i ile razy bierzecie kwas foliowy???
ja mam 5mg raz dziennie.

chyba każda mama Aniołka ma takiego stracha !!!

Ma niestety i cięzko sobie z tym poradzić....

Biorę witaminy i kwas foliowy raz dziennie rano.Zastanawiam sie ile sie go zdaży wchlonąć zanim dopadną mnie mdłości.Dziś męczą mnie wymioty nawet w ciagu dnia,w pracy to mala przyjemność.Do tego ból piersi i powiększajacy się obwod pasa.Aż dziwne,moze dlatego że to nie pierwsza ciąża?Zaraz bede wielorybek.
Buziaki i miłego dnia.

Ostatnia edycja:
Ja na razie tylko folik.
Niedługo będę robić badania, zobaczymy co lekarz powie, ale dobrze się odżywiam i wolałabym czerpać witaminy z jedzenia, a nie tabletek.

A czuję się kiepsko, po śniadaniu mnie mdli, po obiedzie też, do tego mam zaparcia a gdy posilę się zbyt dużą ilością suszonych śliwek - rozwolnienie, makabra :-)

adddaaa kwas foliowy biore 2X dziennie. Rozmawialam ginka i zapewniala mnie ze kwasu foliowego nie da sie przedawkować, organizm sam wydali nadwyżkę. Natomiast gdy jest go za mało wtedy może być problem.

neta82
masz rację. My juz chyba nigdy beztrosko nie bedziemy mogly cieszyc sie z naszej ciąży...

reklama
Ja mam tak mało objawów, że czasem myślę, że może jednak biochemiczna... Ale w czwartek się upewnię, nie będę przecież znów testu robić, bo @ nie przyszła i przynajmniej do łazienki częściej biegam.
Czuję się zdecydowanie lepiej niż w pierwszej ciąży. Mam nadzieję, że tak będzie do samego końca :)

Do góry