reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O samopoczuciu, lękach i oznakach porodu słów kilka

no to jestes jak najbardziej w normie:-)
mysle ze to tak jak z kawa jedna kawusia z plaskiej lyzeczki i polowy mleka nie zaszkodzi. Ja pijam codziennie i nie mam zamiaru przestac bo to moja energia na caly dzien

reklama
a ja pijam właściwie tylko wodę. jakoś nie mam smaka na nic innego...
Na zgagę biorę renni, podobno bezpieczny w ciąży a jak nie wezmę to nie zasnę.

Dziewczynki a macie juz wymioty? W poprzedniej ciąży nie mogłam nic jesc i patrzec na jedzenie. Teraz jest trochę inaczej, jest mi niedobrze ale w chwili kiedy jestem głodna... Potem przechodzi... Tez tak macie?

Ja sie budze glodna i odrazu musze cos zjesc - tylko wtedy mnie lekko mdli. A tak to mam narazie spokoj. Ciekawe czy tylko do jakiegos czasu... Wogole u mnie w miare ok poza nieustannym zmeczeniem i lataniem na siusiu co 30min;]

ja tez wstaje i juz jestem zmeczona... zaplanowalam sobie generalne porzadki w domu a tu juz drugi tydzien jestem na zwolnieniu a nie mam sily robic nic... :(

Mi jakies dwa dni tem zaczely sie powazne nudnosci. Nie wymiotuje ale strasznie mnie mdli i caly czas mi sie odbija-normalniejak staremu chlopowi. Mdli mnie przewaznie po a nie przed jedzeniem i kiedy sie robie glodna tez wiec w zasadzie na okraglo:eek:

Dziewczynki a macie juz wymioty? W poprzedniej ciąży nie mogłam nic jesc i patrzec na jedzenie. Teraz jest trochę inaczej, jest mi niedobrze ale w chwili kiedy jestem głodna... Potem przechodzi... Tez tak macie?

ja w pierwszej ciazy od 6 tyg do polowy ciazy wymiotowalam co dzien a teraz narazie nic a nic
bardzo dobrze sie czuje, zero mdlosci, apetyt dopisuje
calkowicie inaczej niz w pierwszej, chodz z pewnoscia jeszcze wszystko sie moze zmienic

reklama
ja w pierwszej ciazy od 6 tyg do polowy ciazy wymiotowalam co dzien a teraz narazie nic a nic
bardzo dobrze sie czuje, zero mdlosci, apetyt dopisuje
calkowicie inaczej niz w pierwszej, chodz z pewnoscia jeszcze wszystko sie moze zmienic

tak samo u mnie, pierwsza ciaza byly wymioty a teraz jak narazie samopoczucie dobre i zero dolegliwosc, oby tak do konca

Do góry