reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O samopoczuciu, lękach i oznakach porodu słów kilka

Jak widać każda ciąża inna. Ja też nie mam za dużo objawów póki co. Największy to jednak senność zmęczenie i huśtawki nastrojów (które wykańczają mojego K.:-p)

reklama
ja tez mam zmienne nastroje... od paczu po nerwy i smiech... potrwafie sie rozplakac nawet na sama mysl o czyms... a nigdy tak nie miaam, ale wiem, ze to hormony...

Dziewczyny, czy któraś ma pomysł co robić z nadmiernie wypadającymi włosami?
Mam wrażenie, że mnie to dotknęło.
Jakieś bezpieczne metody na wzmocnienie?

Rachell a bierzesz witaminy?
No właśnie, na razie tylko kwas foliowy.
Może faktycznie powinnam, choć ja to mam takie dziwne podejście, że dopóki mi gin na usg nie powie, że można się cieszyć i założy mi kartę ciąży, to boję się czegokolwiek, gdzie jest napisane "dla kobiet w ciąży". Taki dziwak ze mnie.
A Wy coś łykacie?

Rachell mi tez właśnie wypadają włosy:-( tak od około 2 tygodni, a nigdy z tym nie miałam problemu. Biorę witaminy (w tym również żelazo) jem warzywa i owoce, stosuję odżywki do włosów, więc to chyba taka dolegliwość spowodowana hormonami. Na razie się nie zamartwiam ponoć w drugiej połowie ciąży włosy gęścieją;-)

ja nie biorę żadnych witamin, ale je się generalnie bierze dopiero od drugiego trymestru- jeśli w ogóle, bo takie sztuczne witaminy w tabletkach to też dyskusyjna kwestia. no ale my mamy teraz czas na naturalne witaminizowanie się, tyle pysznych warzyw i owoców jest i będzie :-)

ja nie mam żadnych typowych ciążowych objawów ale od wczoraj strasznie boli mnie żołądek. aż mi od tego słabo. nie wiem czy to od ciąży czy po prostu ale mam już dość

Witaminy nie są złe zwłaszcza z zalecenia lekarza. Ja mam mały apetyt niestety i odrzuca mnie od wielu potraw i najbardziej owoce mi wchodzą, a tam nie ma wszystkich potrzebnych witamin. Jeżeli wiesz, że odpowiednio się odżywiasz to nie ma potrzeby na dodatkowe witaminy, natomiast przy małym apetycie lepiej sięgnąć po witaminy dla ciężarnych.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja biorę Fminatal N - dla kobiet starających się o dziecko, w ciąży i karmiących. Ale ostatnio odstawiłam na trochę bo mi ginka powiedziala ze mam super wyniki morfologii i skoro mnie mdli to żebym je odstawiła bo one mogą wzmagać mdłości.

reklama
Tez biorę Feminatal ale METAFOLIN, natomiast po Falvicie czulam sie strasznie, jeszcze gdy bralam przed ciążą.
A ja znow pol nocy panikowalam - wczoraj zaniknely znowu wszystkie objawy, dzis juz chociaz piersi zaczynaja mnie bolec :) Ale widocznie tak musi byc :) :) :)

Do góry