reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Sącz i okolice

Hej!
A my standardowo znów siedzimy w domu,m zabrał samochód więc nie wybiorę się dzieciakami na plac zabaw ani zakupy,mały wczoraj wieczorem dostał temp-może zęby.Teraz jeszcze wylegują się w naszym łóżku.
AgaS ciekawa jestem kiedy Ty nam napiszesz,że już urodziłaś.Moja znajoma urodziła 4 dni temu.
niunians tak ja mam dwa aniołki kiedy śpią.Poza tym przy Kubusiu starałam się nie powielać błedów,które robiłam z Piotrusiem.Staram się wszystko jakoś ogarnąć,bo sama muszę to robić i nikt mnie w tym nie wyręczy.Najbardziej mnie męczy to,że nikt nie poświęca Piotrusiowi czasu,mam na myśli teściów czy rodzeństwo m,sama muszę wszystko zorganizować i znależć czs żeby pograć z nim w piłkę,pobawić się w chowanego itp.Do tego jeszcze Kubuś,gotowanie dla niego i dla nas,sprzątanie ,....momentami mam dość.Z teściową przestałyśmy się przyjażnić po paru incydentach,może póżniej napiszębo towarzystwo łóżko mi rozniesie
miłego dnia!

reklama
agniechak trszkę cie rozumiem bo u mnie byłoby podobnie gdyby nie moja mama która zajmuje się wszystkimi swoimi wnukami ( sześcioro) i zawsze znajdzie czas i nawet nie trzeba jej prosić tylko sama od siebie i jeszcze nigdy nie odmówiła pomocy. A moja Teściowa czasmi ma "pilniejsze" rzeczy do załatwienia, np prasowanie.
ja małą od 3 dni układam tylko w łóżeczku i póki co tam śpi, ale łóżeczko przysunięte do łóżka żebym w nocy mogła jej podać rękę smoka i łatwiej wyciągnąć do karmienia. Ale na wieczór musi usnąć sama na łóźku i później ją przenosze a przez dzień lulanie na rękach i odkładanie.

niunians wcześniej wyczytałam,że dajesz małej królika,czy to musi być jakaś specjalna część czy jak?to są wasze króliki?
U nas mały zasypia sam,ma swój ulubiony rożek,którym nakrywa sobie głowę,wtula się i już go nie ma ,czasem tylko kiedy ma gorszy dzień usypiam go w wózku,aha i jeszcze muszę mu troszkę poszeleścić,poszumieć.
Stopniowo staram się odstawiać smoka,może niedługo się uda.
AgaS jesteś?

jestem i jeszcze w dwupaczku- odezwe sie moze dzisiaj w dzien albo jutro- wczoraj mielismy okropny dzien- zalalo nam piwnice a w niej caly sprzet mojego meza do pracy- kilka tys.$ szkoda gadac- prubujemy to odzyskac- ale dopiero za dobre pare dnie okaze sie co da sie zrobiac.
Zycze Wam milego dnia i mam nadzieje ze dzieciaczki dadza Wam troche luziku:-).
ai sorrki ze tylko o sobie.

niunians wcześniej wyczytałam,że dajesz małej królika,czy to musi być jakaś specjalna część czy jak?to są wasze króliki?
ja mam swoje króliki, ale z doświadczenia wiem że takie sklepowe też są ok. U mnie na osiedlu w centrum można zamówić za 37 zł kg(jeden królik to ok 0,7kg). A najlepsze mięso jest przy kręgosłupie. Więc ja dużo porcji z tego robiłam albo z nóg (ale są twardsze)
jestem i jeszcze w dwupaczku- odezwe sie moze dzisiaj w dzien albo jutro- wczoraj mielismy okropny dzien- zalalo nam piwnice a w niej caly sprzet mojego meza do pracy- kilka tys.$ szkoda gadac- prubujemy to odzyskac- ale dopiero za dobre pare dnie okaze sie co da sie zrobiac.
.
przykro... co wam zalaŁO TĄ PIWNICE, JAKIEŚ ULewy??

Witam was kobietki, rowniez jestem z nowego sacza. Dołączam się do waszego grona...
cześć widze że mamy dzieciaczki w mniej więcej podobnym wieku :)) jak się chowa?? na cycu czy bez ?? bez problemowo??

niunians plany byly ze na cycu :) ale Bąbel po urodzeniu byl niejadek przez bakterie w moczu wiec po tygodniu pokarm zanikl i zostala butla. Wlasnie do 4msc mielismy z nim nie male problemy przez olewczosc nowosadeckiego szpitala gin. :wściekła/y: dziecko po urodzeniu bylo sinawe od poczatku ale oni tego nie widzieli, mimo ze ja widzialam. I tak zaczely sie w domu bezdechy itp. teraz jest juz ok, jednak przez ciagle jakies wczesniejsze choroby mamy problemy z rozwojem fizycznym (na szczescie nie umyslowym...ufff) i musimy sie rehabilitowac bo Adaś zle sie podtrzymuje na raczkach i lezac na brzuchu nie podnosi nozek. pozatym jest wesolym i kochanym smykiem :-)

a gdzie rehabilitujecie?? i jaką metodą??

my po wczorajszych chrzcinach u mojej siostry, objadłam się jak mops :)) mała szalała aż do 21 co u niej zazwyczaj nie wchodzi w gre, ale to z powodu dużej ilości dzieci i muzyki :))
dzisiaj odsypia. Już ją 2 razy układałam do snu :))
teraz szukam co by tu jej na obiad zrobić :))

Rehabilitujemy sie met. Vojty w osrodku Neurokinezis, ale oczywiscie prywatnie bo terminy na NFZ to 7mies. Masakra. Heh, mój Adaś o godzinie 18 juz zawsze grzecznie śpi, nawet jesli jestesmy u kogos :-) i pobodka miedzy 6 a 7 rano. w dzien spi 2-3 razy ok godzinke: po 9, 12 i 15. teraz mamy male problemy z przebudzeniami bo idzie mu 2gi zabek. nkatastrofa jaki jest marudny.

reklama
Witaj kari!Dobrze ,że już ok z maleństwem.
niuniana a może odsprzedałabyś kawałek królika na próbę?
my dziś byliśmy na zakupach w NS i zamówić parę kurczaków, zaraz wychodzę na dwór z małymi,trochę chłodno ale cóż.

Do góry