reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Sącz i okolice

ojoj... mój młody juz co prawda śpi ale odkąd mu zaczęły mu zęby na maxa wychodzić to się budzi w nocy!!...na szczęscie są to przebudzenia bez krzyków i płączy tylko jęknięcia:-) ale ja zamiast spać i leżeć na du... to podświadomie ide do niego ..czasem nawet nie pamietam ze byłam...ale na drgugi dzień jakaś przytrzymana chodze:-)

a Macius co biedaczek tak choruje:-(
u nas odpukać młody do tej pory ani raz nie chorował:-) wiem że mnie to nie ominie ale narazie sie chłopak trzyma;-) a nawet jak te mrozy były codziennie byliśmy na spacerku:-:-)

reklama
Melduje sie :-p

Dziewczyny, czy w NS są jakieś sklepy dla alergików?
Staram się stosować u Amelii dietę bezmleczną, nie jest łatwo ale słyszałam o istnieniu np. jogurtów sojowych...tylko gdzie je nabyc w naszej mieścince?

Dzięki Sabinko...jesteś WIELKA :-):-):-)

Już tam dzwonilam i co prawda jogurtów sojowych nie maja ale jakieś inne produkty z diety bezmlecznej tak :tak:

Hej sądeczanki!
Ja też nie lubię zimy...zimno, trzeba palić w piecu, nie da się wyjść z wózkiem, no i te choroby...wrrrrrr...już mam dość!!!

Monia z soją trzeba uważać bo ona też może uczulać przy skazie...chyba że już sprawdzałaś

Emcia co u Ciebie? Urodziłaś?

Sabinko, Sylwia pozdrawiam!

Czesc dziewczyny

Dawno mnie nie bylo i tym razem tez jestem na chwilke.
Chcialabym Was zapytac co zabrac do porodu do szpitala? Jest wiele informacji a temat w necie ale co szpital to co innego, a widze ze niektore z Was rodzily calkiem niedawno w szpitalu w saczu.

Moze napisze co mam zamiar zabrac, a Wy mnie poprawicie?

Oto moja lista:
-koszule, klapki, reczniki, szlafrok
-podpaski, wkladki laktacyjne
-majtki poporodowe
-kosmetyki+ zel do higieny
-suszarka do wlosow
-woda do picia
-ubranka dla dziecka - body, pajace, czapka, kocyk, skarpety
-kometyki dla dziecka - pieluchy, waciki, chusteczki, szampon, oliwa
-pantofle dla taty do porodu

bardzo Was prosze o podpowiedzi. serdecznie pozdrawiam

reklama
Emcia bez względu na to gdzie zdecydujesz się rodzić sprzydadzą się koszule rozpinane dla Ciebie, duże podpaski tzw. pieluchy z belli, chusteczki nawilżane, ręcznik papierowy, sztućce, kubek talerzyk, ręcznik...najlepiej ciemny, szlafrok. Kosmetyki...żel pod prysznic, szampon, mleczko do twarzy, krem no i oczywiście szczoteczka i pasta do zębów. Woda mineralna niegazowana. Dla dziecka nic nie trzeba. Ja z domu kazałam sobie przywieżć czapeczkę i kocyk bo mój straszny zmarzluch.
Resztę jak Ci coś będzie potrzeba dowiozą bliscy. A ubranka dla Maluszka przygotuj mężowi i ciuchy dla siebie na wyjście ze szpitala.

Pozdrawiam powodzenia...i daj znać

ciuszki dla malucha potrzebne dopiero przy wyjściu więc tata może dowieść...a majtki...trzeba zdjąć przed obchodem

Do góry