reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Sącz i okolice

Dzieki monisiu info. W sumie to chyba wszedzie tak jest ze sa ludzie i ludziska. No ale ja sie akurat pochwale ze przy poprzednim porodzie trafilam na samych fajnych ludkow- szkoda tylko ze to bylo tak daleko i nie moge tam wrocic. Rodzilam dziecko w Irlandii, no a teraz wrocilam na stare smieci no i klops....
A nie wiesz przypadkiem jak z zzo? Mozna sobie kupic w medikorze?

reklama
W medikorze mozna miec zzo tylko najpierw trzeba przyjsc na konsultacje do anestezjologa (codziennie od pon do piatku od 8 do 13 ) ile kosztuje nie wiem bo nie zdazylam sie dowiedziec bo Macka urodzilam przed czasem

zuzkus witaj i dzieki za info. Ciekawa jeszcze jestem czy moge chodzic cala ciaze do swojego lekarza a rodzic w medikorze? Kurcze leniwa d.. ze mnie bo Was zameczam a powinnam pojechac i sie dowiedziec. No ale w koncu jestem tez ciekawa Waszych opinii.

A moze ktoras z Was chodzila do dr Kaminskiego? Ja zaczelam chodzic do niego i jestem zadowolona. Tylko troche dziwna mine zrobil jak sie go zapytalam o zzo na porodowce w szpitalu:-D:szok: Tak jakby w ogole o tym nie slyszal albo nie uznawal. No nie wiem moze mi sie tez wydawalo ale po tym pytaniu temperatura w gabinecie spadla gwaltownie:wściekła/y:

Pozdrowienia

cześć laseczki:-)
Monika, Zuzukus buziaczek:-) :-) no właśnie gdzie laseczki pozostałe???????:-) co u Was?

Monik witaj:) co do medikoru to ja też z ZZO ni eporadze....ja podobnie jak Monika na dole rewelacja ale u góry tak średnio niestety:-( spokojnie mozesz chodzić do lekarza swojego całą ciąże a rodzić w medikorze.. ze mną np. rodziła laska z Grybowa a całą ciąże chodziła do gina u siebie tylko na sam poród przyjechała...Medikor to tak jakby szpital i każdy może tam przyjść;-)
o Kamińskim nie słyszałam niestety:-(
pozdrawiam:-)

Czesc sabinko i dzieki za info. Musze sie koniecznie zorientowac jak to wszystko wyglada. A co do znieczulenia to, no coz na pewno da sie urodzic bez, no ale jak juz jedno mialam to teraz jakos nie bardzo mi sie usmiecha przekonywac jak boli dalsza czesc porodu:) Nie wykluczone ze sie jednak dowiem:szok: Slyszalam tez ze nawet jak ktos sie umowil na znieczulenie to strasznie sie sprawe przeciaga zeby juz potem bylo za pozno - wiadomo ze podaje sie na minimum 3 cm do gora chyba 7 cm rozwarcia. No coz wszystko sie okaze z czasem.

Co tam porabiacie dziewczyny dzisiaj? Pogoda nawet ze fajna - przynajmniej mozna pojsc na dlugi spacer i maly sie nie przegrzeje.
Pozdrawiam

Dzisiaj widziałam wesołe miasteczko koło bazaru :-)...można by się było przejść z dzieciaczkami ale kiedyś byliśmy w niedzielę i ile się wystaliśmy w kolejkach to nasze :baffled:...zero przyjemności dla rodziców a dla dzieci to chyba średnio bo i tak na większość atrakcji się nie dostaliśmy :sorry2:

Pozdrowionka :-)

monisiu to moze pojdzcie w tygodniu po pracy. Chociaz z drugiej strony takie wesole miasteczko w tygodniu to znowu strasznie na ''wymarle'' wyglada. No ale moze tez w koncu skoncza sie koleje po jakims czasie.

A gdzie kolo bazaru? Obok grodzkiego?

reklama
a ja laseczki siedze w domu:-( buuu
Kapik w nocy dostał katar pół nocy nie przesprane...ehhh
wiec dziś daje sobie wolne ze spacerkami zobacze czy coś sie nie rozwinie:-( oby nie...
ale jak bedzie katarek tylko to jutro idziemy:-) mówicie wesołe miasteczko;-) HMMM Kapik uwielbia:-)
poza tym mamy ząbka prawie na wierzchu i jest niezaciekawie ehhh:-) damy rade;-)
BUZIAK KOCHANE:-)
dla was i dzieciaczków:-)

Do góry