reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Wiem i dziękuje ci bardzo za radę. Póki co trafiłam w bardzo dobre ręcę i będę się ich trzymać. Jeżeli ta ginekolog powie bądź zrobi coś co uznam za niestosowne to od razu ją zmienię. W klinikach niepłodności tez nie wszyscy lekarze są super, byłam wiec wiem (np pani doktor która nie umie stwierdzić na najnowocześniejszym sprzęcie czy mam owulacje czy jednak nie). Z panią doktor dałyśmy sobie teraz trzy miesiące na zajście jeśli się nie uda to będziemy działać dalej.
To super ze trafiłaś na dobrego gina. Będę trzymać mocno kciuki żeby udało się jak najszybciej zajść i żeby endo zniknęła już na zawsze 🥰

reklama
Zamówiłam wczoraj testy owulacyjne z clearblue te wykrywające dwa hormony (LH i estrogen). Czy któraś ma i poleca bądź nie poleca?
ja polecam. Nie umiem w te patyczki, zuzywalam milion a clearblue zawsze jasno wyłapuje wszystko a teraz jak cykle mi się trochę unormowaly to już w ogóle na jeden cykl zużywam 4max i jedno opakowanie na 3 miesiące nawet wystarcza

Kilka przydatnych rzeczy: 1. jak wyłapie pik, już blokuje się na dwa dni i nie można (i nie trzeba) dalej testować 2. Nie da się dokupić samych patyczków 3. Jeśli na wyłapanie piku nie starczy patyczków z jednego opakowania, otwierając nowe kontynuuj używanie starego testera (tego co pokazuje wynik) bo inaczej mimo zwiększenia estrogenów, nowy tester pokaże tylko puste kółko jako wynik bazowy i już można przegapić pik

Pewna jesteś, że chcesz zakładać ten wątek i mieć "na głowie" prowadzenie pierwszej strony? Nie pytam złośliwie, ale ostatnio pisałaś, że nie czujesz się najlepiej z presją ciążową i wszystkim w około, a prowadzenie wątku kreskowego raczej Ci nie ułatwi oderwania się od starań ;)
taaaaa, i tak tu siedzę, a jak nie siedzę, to wszystko nadrabiam :) ale dziękuję za troskę 😘

reklama
Hej dziewczyny 😘 wiem ze mówiłam ze nie będę testować ale kurcze no to jest silniejsze (stwierdziłam ze Wam się nie przyznam i tyle 😅) dziś rano prawie spóźniona do pracy ale test musi być i kurcze duch duchów . Nie jestem w stanie tego na zdjeciu uchwycić do oceny ,po pracy biegnę do rossmana po testy
Trzymam kciuki 💚🍀 i czekam na dodanie testu do oceny 💚

Do góry