reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Żeby wiedzieć czy dalej powinnam brać duphaston, czy czekać aż następna miesiączka sama się pojawi. Teraz dostałam w 20 dc, ale boję się, że to jednorazowa akcja, a duphaston powinnam brać od najpóźniej 20dc, i teraz właśnie nie wiem, czy po prostu sensowniej ten jeden miesiąc przeczekać do na przykład 30 dc i wtedy ewentualnie wziąć dupka, czy jednak wziąć planowo około 20 dc jeśli okres się pojawi.
Pomyślałam, że zbadanie proga mogłoby mi pomóc określić, czy kolejny okres pojawi się bez „wspomagania”.
Mi dzisiaj gin powiedziała, żeby zrobić progesteron w 20dc (będzie jakieś 5-7 dpo) i będziemy decydować czy brać Duphaston czy nie, więc chyba coś to daje, ale szczegółów nie znam.

reklama
Żeby wiedzieć czy dalej powinnam brać duphaston, czy czekać aż następna miesiączka sama się pojawi. Teraz dostałam w 20 dc, ale boję się, że to jednorazowa akcja, a duphaston powinnam brać od najpóźniej 20dc, i teraz właśnie nie wiem, czy po prostu sensowniej ten jeden miesiąc przeczekać do na przykład 30 dc i wtedy ewentualnie wziąć dupka, czy jednak wziąć planowo około 20 dc jeśli okres się pojawi.
Pomyślałam, że zbadanie proga mogłoby mi pomóc określić, czy kolejny okres pojawi się bez „wspomagania”.
Ale jak zbadasz w 5 dniu cyklu to w tym kontekście nic to nie da. Chyba że miałaś na myśli 5 dzień po owulacji?

Ja czekam na wizytę u nowego ginekologa i endo. Ostatnio dostałam ofertę fajnej pracy wiec się śmiałam do męża, że znając życie niedługi będę w ciąży 😂🙈 zawsze tak jest… jak fajnie się zaczyna zawodowo układać.
Poukładało się jakoś. Z każdym miesiącem ciśnienie na dziecko się zmniejsza..
starania takie od niechcenia. Nic nie sprawdzam, nic nie liczę. Tylko seksy jak jest ochota.
Zaczęłam brać b i liczę, ze nowi lekarze mi pomogą chociaż hormony poustawiać żeby okresy były lżejsze.

Ja czekam na wizytę u nowego ginekologa i endo. Ostatnio dostałam ofertę fajnej pracy wiec się śmiałam do męża, że znając życie niedługi będę w ciąży 😂🙈 zawsze tak jest… jak fajnie się zaczyna zawodowo układać.
Poukładało się jakoś. Z każdym miesiącem ciśnienie na dziecko się zmniejsza..
starania takie od niechcenia. Nic nie sprawdzam, nic nie liczę. Tylko seksy jak jest ochota.
Zaczęłam brać b i liczę, ze nowi lekarze mi pomogą chociaż hormony poustawiać żeby okresy były lżejsze.
spoko, ja zmieniłam pracę, zdążyłąm nawet podwyżkę dostać a w ciąży dalej nie jestem xD

Dzisiaj w ogóle jest jakich choooyowy dzień.
Jedyna dobra wiadomość to od @Karola3092 🤍
Jeszcze raz wracając do badań proga, ja dluho bo 17 cykli zbierałam się do tych badań i zrobiłam, mam plamienia w czasie ovu, z wykresu wynika, ze ovu jest a za mna tylko 2 nieudane ciąże i nic. Jeden dylemat mam z glowy, wyniki są ok. Więc zrób. Ja placilam 117 zl za ten profil.

Ja mam z kolei doła… już rok starań za nami. Synek coraz starszy i widać że potrzebuje rodzeństwa :( testuję w weekend ale coś czarno to widzę bo brzuch boli jak na okres… 😥 a zewsząd wiadomości od koleżanek o ciąży 😩 powiedzcie jakie suple bierzecie?
Ja pije olej med.marci, ovarin, d3 i c…

Ja jestem jakas dzisiaj wykorkowana. W pracy było spoko ale chyba emocje spowodowaly ze po powrocie migreny dostalam... Zaraz pojde spac bo rano znow pobudka. Nie jestem w stanie was nadrobic ale widzialam, ze pojawila sie dzisiaj pozutywna beta więc serdecznie gratuluję :* pozdrowionka dla was wszystkich

Zainspirowana @Karola3092 zamiast czekać z testem do rana, zrobiłam teraz xd głupia ja, został mi już tylko jeden super czuły. Chyba muszę domówić bo biel wskazuje na to że i tak się przydadzą na kolejny cykl :p
W ogóle rano pisałyście o śluzie i mi się przypomniało że kilka dni po domniemanej owu, ale tak z 5-7 miałam wrażenie że mam płodny śluz 🤔 nigdy nie umiałam tego dobrze poznać i nawet sobie nie zapisałam kiedy to było. Ciekawe czy coś się jednak nie przesunęło.

Proszę bardzo, właśnie przyszło 😅😅. Tylko rozumiem, że jest ciąża 😅
Noo elegancko! Miałam bardzo podobną pierwszą betę w pierwszej ciąży, tej donoszonej :) i progesteron super, gratki :)
@Karola3092 , gratuluję! ❤️

Powiedzcie mi dziewczyny, robiła któraś z Was kariotypy? Bo my się zastanawiamy i może Was podpytam.
Tak, robiliśmy, wzięliśmy jakiś większy pakiet z testdna. U męża prawidłowy, u mnie niby też tylko z jakimś dopiskiem że jest drobna inwersja czy coś ale się kwalifikuje do prawidłowego wyniku. Ja mam trochę wątpliwość ale genetyk mówiła że jest ok...
Cześć dziewczyny, melduje słaby przyrost bety :( piątek 14, dziś 28. Progesteron spadł z 14 na 12. Myślicie, ze przyjmowanie prog by coś dało? Medicover i NFZ nie pyta o takie rzeczy tylko każe czekać do pierwszego USG
Poszukaj kogoś prywatnie jak najszybciej. Mi osobiście duphaston nie pomógł, tylko możliwe że przeciągnął poronienie o dwa tygodnie bo zaczęło się po odstawieniu. Twój przyrost jest tylko trochę poniżej minimum, nie chcę robić nadziei ale słyszałam o przypadkach że się zdarzały zbyt wolne przyrosty na początku a potem wszystko było ok. Pod tym kątem przewertowałam różne grupy na FB i było kilka takich dziewczyn.

reklama
Pytanko do dziewczyn, które miały badanie drożności: jaką metodą miałyście robione? Poprzedni gin mnie straszył, że jak już będzie trzeba zrobić to na trzy dni do szpitala mnie weźmie i zrobimy zabieg laparoskopowo. A nowa pani doktor dzisiaj coś wspomniała, że jeszcze góra dwa cykle i zrobimy drożność, więc się zestresowałam, a ona na to, że luzik, że żaden szpital, że ona u siebie w gabinecie zrobi metodą sono-hsg. Co myślicie o tym? Jak Wy miałyście robione? Mam nadzieję, że nie będzie potrzebne, ale siedzi mi to w głowie, więc pytam :)

Do góry