reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Doradzicie mi, czy warto zrobić proga w 5dc, sytuacja jest taka, że do tej pory nie miałam okresu bez dupka, teraz pojawił się sam, i dlatego chciałabym wiedzieć, czy może warto na następny cykl przed stymulacją poczekać „naturalny”? Tak sobie myślę, że może prog nieco wzrósł i dlatego okres pojawił się samoistnie ….

Edit
Ja robiłam w 3 dc robi się miedzy 3dc a 5dc, więc 5dc jak jak najbardziej moze być😁😁😁
Ja robilam profil hormonalny :
Lh
Fsh
Progesteron
Estradiol
Prolaktyna
I powtórzyłam progesteron 5 dni po ovu.

Ostatnia edycja:
reklama
Progesteron w 5 dniu cyklu wyszedł Ci ponad 11?
A nie 5dpo?
O zesz w morde, tak jak piszesz juz poprawiam. Ja dzisiaj jestem zakręcona, bolal mnie miesiączkowo brzuch, jajnik prawy, glowa mi pęka caly dzień, piersi masakra, zmęczona i wyprana z energii , dzięki, ze ten dzien juz się kończy.🤦‍♀️

Doradzicie mi, czy warto zrobić proga w 5dc, sytuacja jest taka, że do tej pory nie miałam okresu bez dupka, teraz pojawił się sam, i dlatego chciałabym wiedzieć, czy może warto na następny cykl przed stymulacją poczekać „naturalny”? Tak sobie myślę, że może prog nieco wzrósł i dlatego okres pojawił się samoistnie ….
A po co chcesz robić ten progesteron w 5dc? W tym czasie progesteron powinien być jak najniższy, niżej niż 0.6 pewnie. Inaczej byś nie dostała miesiączki.

O zesz w morde, tak jak piszesz juz poprawiam. Ja dzisiaj jestem zakręcona, bolal mnie miesiączkowo brzuch, jajnik prawy, glowa mi pęka caly dzień, piersi masakra, zmęczona i wyprana z energii , dzięki, ze ten dzien juz się kończy.🤦‍♀️
Dzisiaj w ogóle jest jakich choooyowy dzień.
Jedyna dobra wiadomość to od @Karola3092 🤍

A po co chcesz robić ten progesteron w 5dc? W tym czasie progesteron powinien być jak najniższy, niżej niż 0.6 pewnie. Inaczej byś nie dostała miesiączki.
Żeby wiedzieć czy dalej powinnam brać duphaston, czy czekać aż następna miesiączka sama się pojawi. Teraz dostałam w 20 dc, ale boję się, że to jednorazowa akcja, a duphaston powinnam brać od najpóźniej 20dc, i teraz właśnie nie wiem, czy po prostu sensowniej ten jeden miesiąc przeczekać do na przykład 30 dc i wtedy ewentualnie wziąć dupka, czy jednak wziąć planowo około 20 dc jeśli okres się pojawi.
Pomyślałam, że zbadanie proga mogłoby mi pomóc określić, czy kolejny okres pojawi się bez „wspomagania”.

reklama
Do góry