reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Kurde boli mnie brzuch az mi jest nie dobrze. I wiecej krwi leci. Jutro chyba pojade do szpitala gdzie mialam lyzeczkowanie.
Jesteś bardzo krótko po zabiegu. Takie rzeczy się zdarzają. Niekoniecznie będzie tak, że objawy będą zanikały z upływem czasu.
Mnie lekarz wyraźnie powiedział, że powodem do niepokoju jest dopiero prawdziwy, konkretny krwotok.

reklama
Troszkę niskie, ale nie łamałaby się, bo ciąża jest możliwa, bo tak naprawdę wystarczy 1 dobra komóreczka 💚.
No właśnie, a patrząc na twoja historie jak ma być cionsz to będzie nawet jak male endo i znikające pecherzyki w obrazie usg;) Ogromnie się ciesze!!!
Ja się obawiam mojego AMH . Mam w planach robić dopiero luty marzec. Ale myśle ze nie będzie rewelacyjne, ale słyszałam ze dieta można poprawić wynik 🥰 jestem na dobrej drodze
Dietą nie poprawisz. Co najwyżej suplementami lekko może drgnąć w granicach 0,2-0,5. Często brak witaminy D zaniża wynik. Nie martw się na zapas. Ja mam AMH lekko poniżej 1,0 a w obrazie usg lekarz widzi piękne pecherzyki na każdym jajniku i w ilości niezłej bez stymulacji i dojrzewają i pękają...to raczej kwestia tego, że AMH pokazuje czy ma się dużo czasu na starania czy mało i też ważne do procedury in vitro...

To muszę się jeszcze douczyć o AMH, bo czytałam gdzieś ze nieznacznie można podnieść 🤷‍♀️
Miałam zabieg laparo który jak wiadomo obniża poziom i w dodatku koleżankę endomende
Na poprawę jajeczek a więc i AMH suplementy jak DHEA, Q10,Wit.D i wit C. inozytol. Gwarancji nie ma żadnej, że poprawi. To jak z suplementami na poprawę nasienia. Jednym poprawia wyniki innym nic.

Doradzicie mi, czy warto zrobić proga w 5dc, sytuacja jest taka, że do tej pory nie miałam okresu bez dupka, teraz pojawił się sam, i dlatego chciałabym wiedzieć, czy może warto na następny cykl przed stymulacją poczekać „naturalny”? Tak sobie myślę, że może prog nieco wzrósł i dlatego okres pojawił się samoistnie ….

Doradzicie mi, czy warto zrobić proga w 5dc, sytuacja jest taka, że do tej pory nie miałam okresu bez dupka, teraz pojawił się sam, i dlatego chciałabym wiedzieć, czy może warto na następny cykl przed stymulacją poczekać „naturalny”? Tak sobie myślę, że może prog nieco wzrósł i dlatego okres pojawił się samoistnie ….
Kochana albo rób testy owu albo badaj temp. I od spodziewanej owu najlepiej 7dpo zrobić proga.

@Karola3092 Gratulacje!! 🥰
Ja wracam do was po wczorajszej załamce i całym dniu płaczu. Dzisiaj już trochę u mnie lepiej. Od jutra pewnie znowu wróci motywacja na nowy cykl.
Czy waszym zdaniem powinnam dorzucić coś do moich supli?
Biorę tak :
Natalis pre ( witaminy ciążowe z kwasem)
Kwasy omega3 i dha
Inozytol
Magnez
Niepokalanek

@Karola3092 Gratulacje!! 🥰
Ja wracam do was po wczorajszej załamce i całym dniu płaczu. Dzisiaj już trochę u mnie lepiej. Od jutra pewnie znowu wróci motywacja na nowy cykl.
Czy waszym zdaniem powinnam dorzucić coś do moich supli?
Biorę tak :
Natalis pre ( witaminy ciążowe z kwasem)
Kwasy omega3 i dha
Inozytol
Magnez
Niepokalanek
A jak poziom wit.C,D,B? Nie wiem jaki masz skład w swoich ciążowych 😊. Ja brałam sobie jeszcze E.

Załączniki

• 24055DB7-E643-4B8C-B443-2147BD0E0EF9.png
    24055DB7-E643-4B8C-B443-2147BD0E0EF9.png
    313,7 KB · Wyświetleń: 49
Ja po łyżeczkowaniu miałam krwawienie 3 tygodnie z przerwami. 3 dni, później chwila przerwy, 4 dni, przerwa 2 dni, później znów duże krwawienie i tak przez trochę ponad 3 tygodnie. Czasem bolało, czasem wogóle.
Ja krwawiłam przez 12 dni z bólami i bez i oczywiście skrzepy - niestety tak to wygląda. Nie panikuj, ale zadzwon jutro weź teleporade u ginekologa i pogadaj z nim.

reklama
Do góry