reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Pytanko do dziewczyn, które miały badanie drożności: jaką metodą miałyście robione? Poprzedni gin mnie straszył, że jak już będzie trzeba zrobić to na trzy dni do szpitala mnie weźmie i zrobimy zabieg laparoskopowo. A nowa pani doktor dzisiaj coś wspomniała, że jeszcze góra dwa cykle i zrobimy drożność, więc się zestresowałam, a ona na to, że luzik, że żaden szpital, że ona u siebie w gabinecie zrobi metodą sono-hsg. Co myślicie o tym? Jak Wy miałyście robione? Mam nadzieję, że nie będzie potrzebne, ale siedzi mi to w głowie, więc pytam :)
Sono oraz "zwykłe" hsg - RTG.

reklama
Pytanko do dziewczyn, które miały badanie drożności: jaką metodą miałyście robione? Poprzedni gin mnie straszył, że jak już będzie trzeba zrobić to na trzy dni do szpitala mnie weźmie i zrobimy zabieg laparoskopowo. A nowa pani doktor dzisiaj coś wspomniała, że jeszcze góra dwa cykle i zrobimy drożność, więc się zestresowałam, a ona na to, że luzik, że żaden szpital, że ona u siebie w gabinecie zrobi metodą sono-hsg. Co myślicie o tym? Jak Wy miałyście robione? Mam nadzieję, że nie będzie potrzebne, ale siedzi mi to w głowie, więc pytam :)
Ja miałam sono hsg, normalnie w gabinecie na "samolocie" , badanie trwało ok 30 sekund więc moim zdaniem całkiem spoko, ale wiem że dziewczyny różnie przechodziły. Moja koleżanka u tego samego doktorka zemdlała ale ona to ogólnie panikara 😜

Rany potrzepie mnie z tym awatarem. Wrzucam jakąś grafikę a stronka robi z niej malutką białą kropkę w rogu. Macie jakieś patenty? Kilka różnych wrzucałam z różnymi rozmiarami.

ja miałam sono HSG, sama drożność trwała z 2 minuty, przygotowanie może z 15. Prawie nic nie bolało, jak lekki okres. Jajowody drożne.

reklama
Do góry