reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Kurde boli mnie brzuch az mi jest nie dobrze. I wiecej krwi leci. Jutro chyba pojade do szpitala gdzie mialam lyzeczkowanie.
Jesteś bardzo krótko po zabiegu. Takie rzeczy się zdarzają. Niekoniecznie będzie tak, że objawy będą zanikały z upływem czasu.
Mnie lekarz wyraźnie powiedział, że powodem do niepokoju jest dopiero prawdziwy, konkretny krwotok.

reklama
Troszkę niskie, ale nie łamałaby się, bo ciąża jest możliwa, bo tak naprawdę wystarczy 1 dobra komóreczka 💚.
No właśnie, a patrząc na twoja historie jak ma być cionsz to będzie nawet jak male endo i znikające pecherzyki w obrazie usg;) Ogromnie się ciesze!!!
Ja się obawiam mojego AMH . Mam w planach robić dopiero luty marzec. Ale myśle ze nie będzie rewelacyjne, ale słyszałam ze dieta można poprawić wynik 🥰 jestem na dobrej drodze
Dietą nie poprawisz. Co najwyżej suplementami lekko może drgnąć w granicach 0,2-0,5. Często brak witaminy D zaniża wynik. Nie martw się na zapas. Ja mam AMH lekko poniżej 1,0 a w obrazie usg lekarz widzi piękne pecherzyki na każdym jajniku i w ilości niezłej bez stymulacji i dojrzewają i pękają...to raczej kwestia tego, że AMH pokazuje czy ma się dużo czasu na starania czy mało i też ważne do procedury in vitro...

To muszę się jeszcze douczyć o AMH, bo czytałam gdzieś ze nieznacznie można podnieść 🤷‍♀️
Miałam zabieg laparo który jak wiadomo obniża poziom i w dodatku koleżankę endomende
Na poprawę jajeczek a więc i AMH suplementy jak DHEA, Q10,Wit.D i wit C. inozytol. Gwarancji nie ma żadnej, że poprawi. To jak z suplementami na poprawę nasienia. Jednym poprawia wyniki innym nic.

Doradzicie mi, czy warto zrobić proga w 5dc, sytuacja jest taka, że do tej pory nie miałam okresu bez dupka, teraz pojawił się sam, i dlatego chciałabym wiedzieć, czy może warto na następny cykl przed stymulacją poczekać „naturalny”? Tak sobie myślę, że może prog nieco wzrósł i dlatego okres pojawił się samoistnie ….

Doradzicie mi, czy warto zrobić proga w 5dc, sytuacja jest taka, że do tej pory nie miałam okresu bez dupka, teraz pojawił się sam, i dlatego chciałabym wiedzieć, czy może warto na następny cykl przed stymulacją poczekać „naturalny”? Tak sobie myślę, że może prog nieco wzrósł i dlatego okres pojawił się samoistnie ….
Kochana albo rób testy owu albo badaj temp. I od spodziewanej owu najlepiej 7dpo zrobić proga.

@Karola3092 Gratulacje!! 🥰
Ja wracam do was po wczorajszej załamce i całym dniu płaczu. Dzisiaj już trochę u mnie lepiej. Od jutra pewnie znowu wróci motywacja na nowy cykl.
Czy waszym zdaniem powinnam dorzucić coś do moich supli?
Biorę tak :
Natalis pre ( witaminy ciążowe z kwasem)
Kwasy omega3 i dha
Inozytol
Magnez
Niepokalanek

@Karola3092 Gratulacje!! 🥰
Ja wracam do was po wczorajszej załamce i całym dniu płaczu. Dzisiaj już trochę u mnie lepiej. Od jutra pewnie znowu wróci motywacja na nowy cykl.
Czy waszym zdaniem powinnam dorzucić coś do moich supli?
Biorę tak :
Natalis pre ( witaminy ciążowe z kwasem)
Kwasy omega3 i dha
Inozytol
Magnez
Niepokalanek
A jak poziom wit.C,D,B? Nie wiem jaki masz skład w swoich ciążowych 😊. Ja brałam sobie jeszcze E.

Załączniki

• 24055DB7-E643-4B8C-B443-2147BD0E0EF9.png
    24055DB7-E643-4B8C-B443-2147BD0E0EF9.png
    313,7 KB · Wyświetleń: 45
Ja po łyżeczkowaniu miałam krwawienie 3 tygodnie z przerwami. 3 dni, później chwila przerwy, 4 dni, przerwa 2 dni, później znów duże krwawienie i tak przez trochę ponad 3 tygodnie. Czasem bolało, czasem wogóle.
Ja krwawiłam przez 12 dni z bólami i bez i oczywiście skrzepy - niestety tak to wygląda. Nie panikuj, ale zadzwon jutro weź teleporade u ginekologa i pogadaj z nim.

reklama
Do góry