reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Jak najprawdopodobniej nie mam owu to w który dzień cyklu najlepiej zbadać proga? Czy to wtedy bez znaczenia?
no to chyba standardowo 3-5. Jak nie masz owu, to raczej Ci prog nie wzrośnie w drugiej fazie cyklu? Bo prog wzrasta przecież z uwagi na pojawienie się ciałka żółtego. Więc nie ma owu =nie ma ciałka żółtego =nie ma wzrostu proga, przynajmniej ja tak to rozumiem

A co na to mówi Twój lekarz ?
U mnie nie ma wyboru lekarzy, na ostatniego obrazilam się jak do 6tc nie wylapal mi cp i nie podejrzewal jej, teraz dopiero robilam profil hormonalny , czekam na wtorek, zeby prog znowu zbadac, potem 23 dc w planie ponownie profil hormonalny i z tym się do lekarza udam i zapytam czemu plamie - w tym miesiącu zmieniło się tylko to, ze w ovu mialam różowo- kawową wodnistą wydzieline, a 3 dni wcześniej brazowo-kawowe, po ovu nagle czysto i kremowy śluz. ... zobaczmy

Nowosc dla mnie taka, ze palce mi spuchly, musislam zdjąć pierscionki, bo mi palce strasznie opinaly😱😳😳 czy to CIONSZ?👀💚

no to chyba standardowo 3-5. Jak nie masz owu, to raczej Ci prog nie wzrośnie w drugiej fazie cyklu? Bo prog wzrasta przecież z uwagi na pojawienie się ciałka żółtego. Więc nie ma owu =nie ma ciałka żółtego =nie ma wzrostu proga, przynajmniej ja tak to rozumiem
Dziękuję Ci bardzo, tak właśnie też sobie myślałam.

Tak, byłam na kilku. Pęcherzyk jakiś się wybijał, ale nie pękał.
to jeżeli np. w tym przyszłym cyklu nie będziesz miała monitoringu, to może być chciała mierzyć temp? Bo to jest jeden ze sposobów na takie nie monitoringowe "sprawdzanie" czy była owu - jak będzie skok temperatury i będzie się trzymać wysoko, to to przez proga, więc to by znaczyło, że można podejrzewać (niestety to nie jest nic pewnego), że jakaś owu była. Chociaż Ty bierzesz proga? To to by się kurde chyba nie sprawdziło? Hmmm. Nie wiem czy dupek podbija temp mimo braku owulacji, kurka

reklama
Do góry