reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Są diety na endo, są też jakieś na podniesienie proga? Nie chcę rezygnować z leków, ale może dodatkowo się wspomóc .. ale niby jem to co zalecają, ale może akurat znać jakieś super foods, które mogą pomóc?
Na endometrium orzechy brazylijskie, migdały, słonecznik, pestki dyni, avocado
Ja po wizycie widać świeże ciałko żółte na lewym jajniku😁 Endometrium 10mm. I teraz od nowego cyklu monitoring. Podeślę wam od czego zaczyna mój lekarz. Jeszcze mówił żeby dokładnie potwierdzić czy była owulacja musi być monitoring
Nie bardzo rozumiem jest ciałko żółte, ale żeby stwierdzić owulację to musi być monitoring?

reklama
Jak najprawdopodobniej nie mam owu to w który dzień cyklu najlepiej zbadać proga? Czy to wtedy bez znaczenia?
Bez sensu badać proga moim zdaniem. Bo próg najlepiej zbadać 7 dni od owulacji a musiałaby ja jakoś wyznaczyć, takie w ciemno nic nie mówi. Jak nie ma owu to nie ma proga, jak kazał mi zrobić proga w którymś tam dniu cyklu było poniżej 1, a w tym samym stołu zrobiłam 6dpo po wychwycone przeze mnie owu i był prawie 15

Na endometrium orzechy brazylijskie, migdały, słonecznik, pestki dyni, avocado

Nie bardzo rozumiem jest ciałko żółte, ale żeby stwierdzić owulację to musi być monitoring?
Tak mówił mi gin trzeba sprawdzić czy są pecherzyki czy przyrastają czy pękają. Ja chyba zrobie sobie po niedzieli prog i zobaczymy czy owu była. No ja też myślałam skoro jest ciało żółte to znaczy że owu była

Tak mówił mi gin trzeba sprawdzić czy są pecherzyki czy przyrastają czy pękają. Ja chyba zrobie sobie po niedzieli prog i zobaczymy czy owu była. No ja też myślałam skoro jest ciało żółte to znaczy że owu była
No ciałko żółte dla mnie mówi o owu, u mnie nie wykąpali tego, ale gin też mi tłumaczył, że jak prog wyjdzie to owu była 😁. Tłumaczył, że takt jak się samemu monitoringu nie robi to nie wie na co dokładnie zwrócić uwagę i dlatego chcę 2 cykle mi robić monitoring, więc może dlatego Twój też tak podszedł 😊. Ogólnie mojemu ciężko było jak opowiadałam, że raz pęcherzyk z prawej raz z lewej strony i znów na odwrót 😅 więc przez to sam chce to sprawdzić 😅.

U mnie jakby choroba ta wczorajsza trwa😅😅, zobaczę co będzie za 2 dni bo zazwyczaj po 10 pomiarze spada albo już okres przychodzi 😅, więc zobaczę jak teraz będzie 😅 5 dni mi pokazują apl do okresu 😁, dziś w sumie już czuje się mocno okresowo 😅. Ale jak to się mówi nowy cykl nowe możliwości, więc tak podchodzę 😅. W styczniu jeszcze z endo jestem umówiona, plus napisałam do niej zapytanie 😅, mój idzie na badanie nasienia 😁, więc no pomału do przodu 😁😅.

Załączniki

• Screenshot_20230120_062122.jpg
    Screenshot_20230120_062122.jpg
    118,3 KB · Wyświetleń: 27
No ciałko żółte dla mnie mówi o owu, u mnie nie wykąpali tego, ale gin też mi tłumaczył, że jak prog wyjdzie to owu była 😁. Tłumaczył, że takt jak się samemu monitoringu nie robi to nie wie na co dokładnie zwrócić uwagę i dlatego chcę 2 cykle mi robić monitoring, więc może dlatego Twój też tak podszedł 😊. Ogólnie mojemu ciężko było jak opowiadałam, że raz pęcherzyk z prawej raz z lewej strony i znów na odwrót 😅 więc przez to sam chce to sprawdzić 😅.
Pewnie tak sam chce sprawdzić dokładnie 😊 mówił tak mamy świeże ciało żółte możemy przypuszczać ze była owu 😳 ja tam mówię że było ciało żółte więc była owu i tyle 🤣🤣 ale ta dalsza lista tych wszystkich badań przeraża mnie 🤦‍♀️

reklama
Do góry