asiasiasia
Fanka BB :)
Juz sie pogodzilam ze strata ale i tak skorzystam z pomocy psychologa. Teraz tylko odczekac swoje i wrocic do gry.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja Cię rozumiem, bo jak miałam jechać na betę, to akurat marznący deszcz był xD nie odważyłam się, mąż mnie zawiózł. Ale jak czujesz się na silach to jedźU nas dzisiaj przyspało śniegiem a ja miałam jechać zrobić progesteron i prolaktynę i tak myślę jechać czy nie jechać, mam obawy jeździć zimą po tym jak ostatnio wpadłam w poślizg
Z kliniki żaden lekarz nie chce mi udrożnić, twierdzą, że lewy drożny więc jakieś szanse są. Inseminacji nie chce, bo zrobię multum badań a później się okaże, że badania za kilka tyś. będę musiała powtarzać bo czekamy na ovu z drożnej strony. jakiś cień szansy jest, no ale tu trzeba liczyć na cud chyba.Nie da rady udrożnić tego jajowodu?
Na inseminacje nie ma co tracić kasy jeśli jajowod niedrożny a owulacja z drugiego raz na jakiś czas. Musiałabyś być pewna ze w tym cyklu masz owulke z lewego jajnika to wtedy inseminacja ma sens.
Nie dołuj się. Znam ludzi którzy nie mieli nawet 1% na zajście w ciąże, in vitro nie pomogło i nagle stał się naturalny cud. Wiem, że jest ciężko, ale zawsze jest nadzieja.
Mi lekarka przed wysłuchaniem mojej historii tez powiedziała „ale pani jest jeszcze młoda i ma pani czas” a potem nagle po rozmowie zaczęła działać.
Może skonsultuj się może z innym lekarzem.
Tak drożność robiona stąd wiem, że jeden niedrożny, lekarzu zaliczyłam już kilku. Stymulowana byłam 9 miesięcy. Dwa razy po stymulacji miałam na lewym jajniku ovu z czego raz nawet były trzy pęcherzyki i dupa.A drożność miałaś robioną? Może warto zasięgnąć jeszcze drugiej opinii lekarza, może są jakieś leki, żeby pobudzić lewy jajnik? Nie poddawaj się!
ja w życiu, bo potem bym nie zasnęła już traktuję spanie jak świętość odkąd mamproblemy ze snemPowiedzcie mi czy tylko ja jestem na tyle walnięta, że np budzę się o 2/3 w nocy i robie test bo mocz nie jest rozcieńczony i stoję taka nieprzytomna w tej łazience
Bardzo mi przykro kochana.Juz sie pogodzilam ze strata ale i tak skorzystam z pomocy psychologa. Teraz tylko odczekac swoje i wrocic do gry.
jest cała rozpiska na staraczkach 2023 na pierwszej stronieDobra... a jakie badania są w IV etapie? Albo nawet V jeśli masz
Wiem jak sie czujesz bo też przez to przechodziłam. Ja krwawilam okolo tygodnia ale to bylo po lyzeczkowaniu jak zwykla miesiączka a nawet w moim przypadku mniejsze krwawienie. Potem po 4 tygodniach normalny okres. Przejdziesz przez to mimo, że jest to bardzo bolesne psychicznie. Wiem co mówię. Pamiętam jak siedziałam dniami i płakałam w poduszkę... Ale mimo ze zabrzmi to lajtowo to czas leczy rany. Pamiętam ale staram się nie rozpamiętywać bo chyba nigdy bym się nie otrząsnęła na dobre, a jakos żyć trzeba. Ściskam Cię wirtualnie.Hej dziewczyny ja juz po wszytskim. Wczoraj o 14:26 mialam lyzeczkowanie. Mam prosbe czy ktoras z Was moglaby wkleic mi tabelke z badaniami do staran? Nie moge jej znalezc. Oraz jak szybko bo lyzeczkowaniu dostalyscie @.
Tulę mocno KochanaJuz sie pogodzilam ze strata ale i tak skorzystam z pomocy psychologa. Teraz tylko odczekać swoje i wrocic do gry.
no i przejmowanie owulki przed drożny jajowód to nie legenda, a fakt. Mamy ciążę na forum z takich przypadkówNiedrożny prawy jajowód a owulacje głównie z prawego jajnika. Z lewego raz na pół roku. Słaba ruchliwość plemników, ale za to ilość wielka wiec niby ok. Lekarz namawia na inseminację a jak nie to in vitro. A ja nie wiem czy chce wydać tyle kasy jak poprzednich ciąż nie utrzymałam.