reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

No to teraz duuuuzo trzonowania 😍😍🥰🥰
Wizyta spoko?
Bardzo ok. Dr G. bardzo miły i młody 😆Tam od tyłu się wjeżdża na parking podziemny w tej galerii? Bo zaparkowanie tam to jakiś koszmar, a ja zawsze ledwo z czasem się wyrabiam..🙄
A jakie miałaś tydzień temu? Ja w czwartek chyba coś koło 6mm a potem we wtorek 16mm i się zastanawiałam czy to możliwe że tak przyrasta :p
W czwartek w 10dc miałam 12 mm endometrium, wczoraj po 5 dniach w 15dc. miała. 17 mm. Ja się na endo nie znam bo ja mam takie za każdym USG, ale myślę, że może rosnąć tak jak jajeczko1-2mm na dobe tak patrząc po swoim.

Dziewczyny, czy można mieć owulację i bardzo niski estradiol świadczący o tym, że do owu nie doszło?

Powiem tak, od kilku mscy jak badam estradiol wydaje mi się za niski. Moja gin mówi, że skoro regularne cykle i ok Endo (7-8mm) to nie ma czym się martwić🤔
Dzis (15dc) wyszło mi 75 pg/ml 😮‍💨 w sumie nie wiem czy owu już miałam czy może jestem przed.
Jakoś tego cyklu nie czuje. Biorę metformine i zauważam, że cykle mi się skracają. A może bezowulacyjny się trafił.
Czy ktoś może miał z tym problem?
Dodam, że oprócz PRL inne hormony są ok. Help 🥺🥺🥺
Estradiol w okolicy owulacji powinien mieć co najmniej 200. Jeśli masz mniej to może być tak, że one nie dorastają czyli są niedojrzałe albo może być u ciebie, że ten estradiol dopiero ci rośnie I owu będzie dopiero za kilka dni. Ale żeby stwierdzić czy jest za mały to musisz mieć badania razem z monitoringiem na jakim etapie masz jajeczko...inaczej to wróżenie z fusów;)
Ja jebe, nie przypuszczałam, że taka terapia taka droga
Ja też może powinnam, nawet na tym forum dziewczyny mi to pisały, że można online i w ogóle. Ale ja z kolei nie ogarniam logicznie jak ta terapia miałaby mi pomóc. Że z kimś pogadam? To ja mogę z samą sobą obgadac temat 😁 Moja zerowa pewność siebie wynika m.in. z tego że ja się sobie nie podobam. Czy terapia to zmieni? Jak?? 🤡
Pomaga. Całe życie uważałam jako kobieta twarda, życiowy wielbłąd, że psycholog to jakiś wymysl, wystarczy przemyśleć, w sobie porozkminiac i będzie ok. Aż mi życie tak dokopalo, że stwierdziłam trudno albo zwariuje ja albo mi pomoze. To były najlepiej wydane pieniądze w moim życiu, a zmieniłam tak wiele aspektów swojego życia dzięki tym głupim gadkom z psycholog, że dzis jestem fanką terapii i zachęcam. Pomaga na radzenie sobie z lekami, na fiksowanie się na różnych rzeczach i na budowanie pewności siebie też, przepracowanie rzeczy wyniesionych z domu, stresów w życiu, itp. Ja miałam online na skypie, bo psycholog z innego miasta, ale fenomenalna dziewczyna. Poleciłam potem ja przyjaciółce i ona też stanęła na nogi dzięki niej (też nie wierzyła w psychologow jak ja).
To zależy od miasta, moje okolice około 150 za godzinę.
Moja 160 za godzinę i miałam co 2 tygodnie spotkanie i to starczyło. Nie trzeba wcale co tydzien żeby pomogło..

reklama
Byłam zbadać proga w 7dpo, dorzuciłam betę 🙈 nie wiem czy to dobrze, test negatywny w 7dpo to luzik arbuzik, bez negatywnych emocji, ale nie wiem jak zareaguję na betę, chociaż mój rozum oczywiście wie, że negatywna beta w 7dpo absolutnie nic nie znaczy. W każdym razie jeżeli będę panikować albo się załamywać po tej negatywnej becie, to bardzo proszę mnie po prostu solidnie ochrzanić, bez żadnego certolenia się, cios w nos od razu 😅
Trzymam kciuki :)

Wolę zdecydowanie obnazyć ciało niż duszę...

No dobra dziewczyny wiadomo, że jestem nienormalna i mam 21 tych testów ? Wg apek 2 dzień po ovu więc okrzyknę się samozwańczo królową tym razem nie dramy ale cieni fabrycznych, ktore innym się nie zdarzają....
Może jednak cos jest z tą psychiką?😁 i moja produkuje te szarości 🤣🤣
wiesz co, to ogromnie dziwne, ja na babyplanach serio mam biel. Jeśli masz takie testy za każdym razem to ja bym zaczeła sprawdzać czy nie dzieją się w moim organizmie inne niepokojące rzeczy, wytwarzające betę.
Dlatego można na szkoleniu nie pytając trochę poznać ludzi, zlecając im w grupach jakieś zadania itd., bo sporo ludzi ma stres, albo boi się wypaść gorzej ze swoim doświadczeniem zawodowym itd. Aczkolwiek wiadomo szkolacy często z braku czasu i pomysłów poprostu zaczynają powiedz coś o sobie 🙈
no a jak ja mam zadanie w grupie to też się wstydze. Że powiem coś głupiego albo coś...
Nawet teraz w robocie - robie swoje zadania, przełużyhli mi umowe, mam pozytywny feedback - a jak wchodze to mam wrażenie, ze każdy patrzy, ze jestem tą co nie ogarnia. Czemu?

wiesz co, to ogromnie dziwne, ja na babyplanach serio mam biel. Jeśli masz takie testy za każdym razem to ja bym zaczeła sprawdzać czy nie dzieją się w moim organizmie inne niepokojące rzeczy, wytwarzające betę.

no a jak ja mam zadanie w grupie to też się wstydze. Że powiem coś głupiego albo coś...
Nawet teraz w robocie - robie swoje zadania, przełużyhli mi umowe, mam pozytywny feedback - a jak wchodze to mam wrażenie, ze każdy patrzy, ze jestem tą co nie ogarnia. Czemu?
bo dama nie wierzysz w swoją zajebistosc? I dodatkowo przywiązujesz duża uwagę do tego, co inni o Tobie myślą?

Dziewczyny, nadal jakoś ciągnie się za mną ta infekcja, na wywołanie okresu biorę dupka z uwagi na niskiego proga i brak własnego okresu..
Czy Waszym zdaniem lepiej wziąć dupka później niż zwykle i doleczyć infekcje najpierw? Wiadomo, że jak będzie okres to gooowno infekcyjne się pewnie wtedy rozkręci bardziej :/

bo dama nie wierzysz w swoją zajebistosc? I dodatkowo przywiązujesz duża uwagę do tego, co inni o Tobie myślą?
no ja nie wiem, w życiu po drodze gdzieś kompletnie zgubiłam wiarę w siebie.
Np. jak chciałam zmieniać pracę, to nawet nie wiedziałam, jak się za to zabrać, bo twierdziłam, ze przecież ja nic nie umiem. Aż w koncu robota znalazła się sama i mnie wzięli z pocałowaniem ręki. Więc chyba coś umiem. No ale ja dalej swoje.

Dziewczyny, nadal jakoś ciągnie się za mną ta infekcja, na wywołanie okresu biorę dupka z uwagi na niskiego proga i brak własnego okresu..
Czy Waszym zdaniem lepiej wziąć dupka później niż zwykle i doleczyć infekcje najpierw? Wiadomo, że jak będzie okres to gooowno infekcyjne się pewnie wtedy rozkręci bardziej :/
ja bym osobiście brała dupka normalnie i jednocześnie leczyła infekcję.

no ja nie wiem, w życiu po drodze gdzieś kompletnie zgubiłam wiarę w siebie.
Np. jak chciałam zmieniać pracę, to nawet nie wiedziałam, jak się za to zabrać, bo twierdziłam, ze przecież ja nic nie umiem. Aż w koncu robota znalazła się sama i mnie wzięli z pocałowaniem ręki. Więc chyba coś umiem. No ale ja dalej swoje.
bardzo mi przykro. Wydajesz się wspaniałą, wartościową osobą i byłoby wspaniałe, gdybyś dostrzegła moc, jaką posiadasz. Faktycznie terapia mogłaby pomoc Ci dojść do źródła tego, jak się czujesz i nakierować Cię na to, co możesz zrobić, by nabrać tej pewności

reklama

Po 2,5 godz niesikania zrobiłam 2 test... doszłam do 2 wniosków:
1. Ten z cieniem, moze za dlugo przytrzymałam, bo ta pierwsza kontrolna jest rozlana, dopiero teraz zauważyłam
2. Na drugim zrobionym idealnie co do sekundy biel co oznacza, ze pierwszy tescik jest zapewne błędny.
Zronie proga i betę we wtorek i zobaczę, czy z progiem nie ma problemu, al liczyc dzoen po pvu zaczynam dzis jako 1. Bo wczoraj temperatura byla 36.13 a dzis 36.55 więc policze dni od tej najnizszej.

Załączniki

• 20230118_084133.jpg
    20230118_084133.jpg
    864,2 KB · Wyświetleń: 75
Do góry