reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

wnie by mi poprawnie wyznaczył owu
Gdzieś czytałam, że ten spadek ok. 5 dpo to jakiś tam wyrzut estrogenów, jak prowadziłam monitoring cykli to zawsze ok 5-6 dpo miałam spadek temperatury., ale fakt też, że ten spadek może się przy okazji pokryć z implantacją...
A swoją droga to mnie akurat fascynuje, że u ciebie owulaki były silniejsze już po owulacji, jednak można się przejechać na paskach nawet, więc najlepsza metoda to cały cykl od @ co drugi dzień seksy na wszelki wypadek aż ciałko żółte będzie w usg ;) ja wiem, że można i codziennie, ale my emeryci zbliżający się do 40tki to serio jak w zeszłym miesiącu codziennie mieliśmy to po 7 dniu stwierdziłam, że to za duże poświęcenie:)

reklama
Tak. Drożność miałam. Na wrogość śluzu nie pamiętam. Pewnie w tym roku podejdziemy do iui właśnie, ale jakoś nie podchodzę do tego optymistycznie, bo dlaczego tak miałoby się udać, skoro przy monitoringu się nie udaje?:D Właśnie zamówiłam sobie książkę "Nadzieja na nowe życie" podobno kojąca książka. Bardzo żałuję, że nie ma żadnych grup wsparcia w realu dla staraczek, jakiś warszatów, kręgu kobiet itp. Bardzo kojąca jest chociażby rozmowa z drugą staraczką i spojrzenie zrozumienia. Dziś sie wzruszam na wszystkie II i trzymam mocno za Was dziewczyny kciuki <3
U mnie w mieście są spotkania dla kobiet starających się i po stracie :)

czyli też masz spadek w 5dpo :D ale na proga w czwartek lecisz?

A, jeszcze Ci miałam powiedzieć, że premom mi poprawnie oznaczył skok temperatury, czyli gdybym usunęła owulaki, to pewnie by mi poprawnie wyznaczył owu
No mi premom i flo tak samo. Proga zrobię w czwartek o ile okres się nie rozkręci, bo zaczynam plamić i ostro okresowo się czuć 🤷‍♀️ i tak rozmawiałam z tym ginem, że jak będzie brak okresu to robię progesteron, jak się rozkręci to nie ma już sensu.

Gdzieś czytałam, że ten spadek ok. 5 dpo to jakiś tam wyrzut estrogenów, jak prowadziłam monitoring cykli to zawsze ok 5-6 dpo miałam spadek temperatury., ale fakt też, że ten spadek może się przy okazji pokryć z implantacją...
A swoją droga to mnie akurat fascynuje, że u ciebie owulaki były silniejsze już po owulacji, jednak można się przejechać na paskach nawet, więc najlepsza metoda to cały cykl od @ co drugi dzień seksy na wszelki wypadek aż ciałko żółte będzie w usg ;) ja wiem, że można i codziennie, ale my emeryci zbliżający się do 40tki to serio jak w zeszłym miesiącu codziennie mieliśmy to po 7 dniu stwierdziłam, że to za duże poświęcenie:)
U mnie ten gin powiedział, że monitoring monitoringiem, ale najskuteczniejsze to seks do 2 max 3 dni przez cały cykl 🤷‍♀️. Według niego najgorsze to tylko seks w okolicy owu 🙈.

W sumie to chyba nie potwierdzone bo na monitoringu tydzień temu miałam powiedziane, że do kilkunastu godzin pęcherzyk powinien pęknąć ale co było dalej to nie wiadomo :p miałam iść dzisiaj sprawdzić ale się rozchorowałam :(
No to takie gdybanie ile dpo😁😅 bo jak nie wiadomo to może być więcej lub mniej 😁. Zdrówka 💚🍀

No mi premom i flo tak samo. Proga zrobię w czwartek o ile okres się nie rozkręci, bo zaczynam plamić i ostro okresowo się czuć 🤷‍♀️ i tak rozmawiałam z tym ginem, że jak będzie brak okresu to robię progesteron, jak się rozkręci to nie ma już sensu.
A czy ty czasem nie jesteś tydzień po owulacji i nie za szybko na okres? Czy mi się coś pokręciło?

W sumie to chyba nie potwierdzone bo na monitoringu tydzień temu miałam powiedziane, że do kilkunastu godzin pęcherzyk powinien pęknąć ale co było dalej to nie wiadomo :p miałam iść dzisiaj sprawdzić ale się rozchorowałam :(

Ja mam jednego guzka, nie wiem czy taki sam jak Twój, wygląda jak trzecia brodawka tylko malutka :p wyszedł mi po kilku miesiącach karmienia piersią ale dermatolog oglądała i mówi że to nic groźnego. Mimo że nie karmię już od lipca to dalej dziad nie znika.

Ja badałam, nie pamiętam dokładnie jakie miałam wyniki ale coś mi się wydaje że podobne i miałam brać bromergon. Tam chyba po obciążeniu powinna być maksymalnie x- krotność wyniku na czczo, chyba 7-krotnosc. Znowu jedna gin do której już nie chodzę powiedziała że jak się nie ma guzka przysadki to badanie z obciążeniem nie ma sensu... Jak zwykle co lekarz to opinia. Też się czułaś taka ospała po obciążeniu? Ja pamiętam że wtedy pracowałam zdalnie i pierwszy raz poszłam w pracy spać 🫣 nie mogłam wytrzymać, nie wiedziałam że ten lek tak działa.
Tak, ja wgl przed tym badaniem byłam mega wyspana chyba z 10h ponad bo dzień wcześniej szybciej się położyłam a jak wróciłam z badania to dramat. Wyglądałam jak po maratonie😂
Jutro mam lekarza wiec może coś mi podpowie, co prawda to nie typowy ginekolog-endokrynolog ale coś przecież powinien wiedzieć😉 chciałam się tylko trochę wcześniej zorientować czy jest czym się martwić, wiecie jak to jest jak się dostanie wyniki🤪
Trochę mi tylko wartość lh do fsh wzrosła, wychodzi na to ze mam 2 z czymś a powinno być Ok 1🥺

A czy ty czasem nie jesteś tydzień po owulacji i nie za szybko na okres? Czy mi się coś pokręciło?
Tydzień po owulacji która jest wykryta na spadku temp. Bo na monitoringu nie umieli tego wyłapać, tam coś dzikiego ogólnie. Nawet Zazuu wczoraj pokazywałam i jedno wygląda jak zapadnięty pęcherzyk na prawym 18mm,ale też można by było podciągnąć na marne ciałko żółte 🙈, a w dniu niby owu były tylko tam 9mm🤷‍♀️, na lewym na którym coś zapadniętego było widać to nic teraz nie było widać, lekarz oglądał i był w szoku co tam się odwala. Dlatego chcę mnie przyszły cykl monitorować i ocenić bo będzie widział co i jak. A że bardzo dobrze gadał, to zostaje u niego na dłużej i odstawiamy clo na razie na 2 cykle zobaczymy co będzie.

reklama
Dziewczyny mam pytanko z innej beczki, może któraś z Was miała podobną sytuację 🙉 od lat jestem zapisana w DKMS jako dawca, a dziś dostałam sms że wysłali do mnie list ale do nich wrócił ze względu na zmiane mojego adresu. Nie mogę się dodzwonić do nich a ciekawość mnie zżera co było w tym liście bo nigdy nic nie wysyłali 🙈 Czyżbym miała bliźniaka? :o

Do góry