reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
A niby dlaczego to najgorsza opcja?
Jest kilka zależności, owu może się przesunąć, dwa, że chodzi, że plemniki też są lepsze, trzy zapewne też mu chodziło o niespinanie się tylko na konkretny dzień pewnie o psychikę.
Nie dopytywałam akurat, bo u nas jest tak praktycznie. Ogólnie jego zasada, że lepiej częściej niż rzadziej była 😅.

nie zakładam, przecież nigdzie tak nie napisałam :)

Już któryś raz piszesz, że bliźnieta to był dramat i że jak ktoś ma takie marzenie to nie wie na co się pisze.
Ze mną na sierpniowych 2022 była mama, która spodziewała się kolejnej pary bliźniąt i nie pamiętam, żeby jakoś źle na to reagowała. Mój syn miał przedszkolankę, która jako pierwsze dzieci miała bliźnięta a potem zaszła w chcianą kolejną ciąże mimo, że znowu bliźnięta mogły się trafić.
Tak naprawdę, żadna z nas nie wie na co się pisze, bo każde dziecko to rewolucja, każde może być inne. Ja w ogóle nie lubię określania grzeczne/nie grzeczne w temacie małych dzieci. Owszem sama się śmiałam z tej mojej Panny - ale to było takie pół żartem, z otwartym sercem przyjmę każdego następnego HNB i WWO, nawet parę takich bliźniąt - bo myślę, że nie o to w posiadaniu dzieci chodzi po prostu. To co jednemu pasuje, drugiemu nie musi - ktoś napisałam tam, że narzekał sobie że bliźnięta w jednym czasie chciały to samo, to znowu moja koleżanka właśnie to uznawała za minus bo karmienie piersią było by dla niej wygodniejsze gdyby jadły jednocześnie. Różni ludzie, różne potrzeby.

I oczywiście spełnienia marzeń na Twoich warunkach :)

Happy Birthday Love GIF by yvoscholz

Cam czy donkeya? Woziłam bratanka kameleonem 8 lat temu i już wtedy wiedziałam, ze nigdy innego wózka 💜

Miałam i jedno i drugie.
Donkey jest fajny jak się np. dużo kupuje bo dla 1 dziecka ma się dodatkowy "koszyk"
Co do drzwi on nawet jako podwójny mieści się we wszystkie, jest bardzo lekki jak na wózek dla bliźniąt. Nie wiem jak nowa wersja 5 - ale stara była bardzo pro.
Co do cameleona - tego miała dla córki - dla mnie najlepsza opcja to przekładana rączka, folia przez którą wszystko pięknie widać w spacerówce no i ogromny kosz. Waga to już dodatek.

Ja pewnie postawię na priama bo stary jest zajarany wersją E z silnikiem, ale pewnie szybko wrócę do bugaboo bo waga priama mnie będzie wkurzać (mieszkamy w domu więc żadnych schodów itp. nie mam ale i tak)

dziewczyny a ja z takim pytaniem. Turcja czy Grecja - Kreta? Któraś ma porównanie? Głównie będę spędzać czas w hotelu i na plaży, bo z małym dzieckiem ciężko będzie coś zwiedzić :)

To Turcja, lepszy all będziesz tam miała :) do tego w dobrej cenie jakiś hotel 5+ z atrakcjami dla dzieci itd.
My byliśmy w sierpniu prawie miesiąc i było super

Grecja jest fajna - ale ja np. lubię tam jednak zwiedzać i mniej atrakcyjne to jest dla dzieci

Miałam i jedno i drugie.
Donkey jest fajny jak się np. dużo kupuje bo dla 1 dziecka ma się dodatkowy "koszyk"
Co do drzwi on nawet jako podwójny mieści się we wszystkie, jest bardzo lekki jak na wózek dla bliźniąt. Nie wiem jak nowa wersja 5 - ale stara była bardzo pro.
Co do cameleona - tego miała dla córki - dla mnie najlepsza opcja to przekładana rączka, folia przez którą wszystko pięknie widać w spacerówce no i ogromny kosz. Waga to już dodatek.

Ja pewnie postawię na priama bo stary jest zajarany wersją E z silnikiem, ale pewnie szybko wrócę do bugaboo bo waga priama mnie będzie wkurzać (mieszkamy w domu więc żadnych schodów itp. nie mam ale i tak)
Haha dla mnie to czarna magia, ja poprostu wiem, że jak będzie dziecko to będę mieć wózek 😅😅😅😅

Wiem i mój stosunek jest prosty i niezmienny testować ale się nie przejmować 😅 według moich obliczeń był pozytyw 8 dpo - ale rownie dobrze mógł się pojawić później
Przeczytałam w przelocie tylko frazę:
mój stosunek jest prosty i niezmienny
W sumie spoko, jeśli skuteczny... :p

Mam kolejne pytanko 🙈 Jestem 7dpo, w 21dc, cykle średnio ok. 29dni.
Jeśli zostało mi jeszcze 6dni brania progesteronu to okresu dostane dopiero po skończeniu tabletek tak? Od kilku dni zalewa mnie śluz, bolą piersi, zaczyna brzuch, dziś doszedł wkurw na wszystko więc czuje jakby okres miał przyjść lada moment.. Ochujejeje 🤦‍♀️

reklama
Dla mnie wózki, wyprawki na razie to tak odległa perspektywa, że kompletnie nawet nie myślałam😅🙈. Na ten moment to i tak nastawiłam się, że dwa mce będzie obserwacji cyklu itd. przez nowego gina, więc może dopiero po tym czasie coś więcej zaczniemy badać i widzieć, więc się nastawiam, że długa droga przede mną, jak się uda wcześniej to będę szczęśliwa, ale no jakiś problem z endo i plamieniami jest, dodatkowo coś tam z owu, więc nowy lekarz to nowe diagnozy, a do tego czasu i cierpliwości trzeba 😊

Do góry