reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

dziękuję :)

Faktycznie wygląda na jakiś zalany, ale ja nigdy z nich nie korzystałam i w sumie nie wiem, jak one wyglądają w środku, może to normalne? Rozbierałas wcześniej?
zawsze trzeba ten patyczek wyjąć i kilka razy może było tak niewyraźnie ale nie pamiętam czy aż tak. Kurcze no nic, dzisiaj biuro więc pewnie i tak nie będziemy się na siebie rzucać 😉

reklama
miar może zaszkodzić, natomiast jak kiedyś byłam chora to pozwolił mi lekarz brać po 2000 witaminy C, ale nie dłużej niż przed 3 dni z rzędu i pod warunkiem, że mam zdrowe nerki
Tak, na wit. D mam dolną granicę, mam brać 8 tys. jednostek przez 2 miesiące i zbadać, a wit. C nie można przedawkować, bo jak za dużo to organizm wydali, u mnie to chyba wszystko wydala patrząc, że wyszłam raz na dwór ze śmieciami i od razu dychram... mnie inni nie zarażają, ja się sama tak doprawiam...
a reszta to Inofem, DHEA, Q10, NAC, wit. E ect. więc wsio na płodność, ale samego inofemu 6tabletek to normalnie wygląda jak hurt ;)

@nikaplis troszkę wygląda na zalany, ale też nie korzystałam z clearblue

Dziękuję, jestem wzruszona, jesteście takie kochane 🥺😍😍

@Karola3092 temperatura wróciła dziś do przedwczorajszego poziomu :) flo dalej ma swój świat, a jutro idę na proga :) a jak u Ciebie?
No pięknie to wygląda, daj znać jutro koniecznie jak będzie wynik z proga😁.
U mnie dziś w dół, ale ogólnie bardzo okresowo dziś się czuje 😅. W sumie i tak wiadome jest, że będzie, więc niech będzie jak najszybciej 😅

Załączniki

• Screenshot_20230117_094921.jpg
    Screenshot_20230117_094921.jpg
    125,8 KB · Wyświetleń: 29
No pięknie to wygląda, daj znać jutro koniecznie jak będzie wynik z proga😁.
U mnie dziś w dół, ale ogólnie bardzo okresowo dziś się czuje 😅. W sumie i tak wiadome jest, że będzie, więc niech będzie jak najszybciej 😅
czyli też masz spadek w 5dpo :D ale na proga w czwartek lecisz?

A, jeszcze Ci miałam powiedzieć, że premom mi poprawnie oznaczył skok temperatury, czyli gdybym usunęła owulaki, to pewnie by mi poprawnie wyznaczył owu

Hej przykro mi że się nie udało 😔 ale odnośnie tej kliniki to miałaś robione jakieś konkretniejsze badania? Drożność np. albo na wrogość śluzu? Podchodziliście może do iui, proponowali Wam?
Tak. Drożność miałam. Na wrogość śluzu nie pamiętam. Pewnie w tym roku podejdziemy do iui właśnie, ale jakoś nie podchodzę do tego optymistycznie, bo dlaczego tak miałoby się udać, skoro przy monitoringu się nie udaje?:D Właśnie zamówiłam sobie książkę "Nadzieja na nowe życie" podobno kojąca książka. Bardzo żałuję, że nie ma żadnych grup wsparcia w realu dla staraczek, jakiś warszatów, kręgu kobiet itp. Bardzo kojąca jest chociażby rozmowa z drugą staraczką i spojrzenie zrozumienia. Dziś sie wzruszam na wszystkie II i trzymam mocno za Was dziewczyny kciuki <3

Tak. Drożność miałam. Na wrogość śluzu nie pamiętam. Pewnie w tym roku podejdziemy do iui właśnie, ale jakoś nie podchodzę do tego optymistycznie, bo dlaczego tak miałoby się udać, skoro przy monitoringu się nie udaje?:D Właśnie zamówiłam sobie książkę "Nadzieja na nowe życie" podobno kojąca książka. Bardzo żałuję, że nie ma żadnych grup wsparcia w realu dla staraczek, jakiś warszatów, kręgu kobiet itp. Bardzo kojąca jest chociażby rozmowa z drugą staraczką i spojrzenie zrozumienia. Dziś sie wzruszam na wszystkie II i trzymam mocno za Was dziewczyny kciuki <3
Ja bym się nie poddawała tak łatwo, my z mężem też bezskutecznie staramy się od xxxxxxxxxxx lat i mimo że wyniki mamy dobre to ciąży nie ma.. no ale na pewno nie poddamy się dopóki nie wykorzystamy każdej możliwości. Obniżone parametry nasienia to właśnie wskazanie do iui, nie wiem czy to prawda ale mi lekarz powiedział że szanse na powodzenie iui są większe niż przez stosunek, nasienie jest spreparowane. A z tego co wyszperałam w necie to wielu dziewczynom się udaje zajść dzięki iui, może nie każdej za pierwszy razem czy za drugim, ale za czwartym a nawet szóstym także trzymam kciuki i życze dużo siły i cierpliwości!

dziewczyny a ja z takim pytaniem. Turcja czy Grecja - Kreta? Któraś ma porównanie? Głównie będę spędzać czas w hotelu i na plaży, bo z małym dzieckiem ciężko będzie coś zwiedzić :)
Z dzieckiem bym wybrala Turcje. Można znaleźć w lepszej cenie fajny hotel z rozrywkami, jeśli nie będziecie zwiedzać. Maja baseny z atrakcjami dla dzieci plus all inclusive z przekąskami dla dzieci itp. Znajomi byli w zeszłym roku z dwojka i dzieciaki zachwycone.
Kreta tez super, ale mysmy tam akurat duzo zwiedzali. W Turcji tez zwiedzaliśmy zeby nie bylo ;)

reklama
Zależy jak 6dpo potwierdzone 😁😅
W sumie to chyba nie potwierdzone bo na monitoringu tydzień temu miałam powiedziane, że do kilkunastu godzin pęcherzyk powinien pęknąć ale co było dalej to nie wiadomo :p miałam iść dzisiaj sprawdzić ale się rozchorowałam :(
Dziewczyny pojawiły mi się na sutkach takie guzki dziwne , czy któraś może miała coś takiego ?
Ja mam jednego guzka, nie wiem czy taki sam jak Twój, wygląda jak trzecia brodawka tylko malutka :p wyszedł mi po kilku miesiącach karmienia piersią ale dermatolog oglądała i mówi że to nic groźnego. Mimo że nie karmię już od lipca to dalej dziad nie znika.
Mam już wyniki..
Czy któraś z Was badała może prolaktynę po obciążeniu?
Bez obciążenia póki co mam spoko, bo badana w listopadzie wynosiła 30,4 przy normie 4,79-23.30 więc mogę stwierdzić że spadła o połowę. Ale czy teraz po obciążeniu jest ok?
Ja badałam, nie pamiętam dokładnie jakie miałam wyniki ale coś mi się wydaje że podobne i miałam brać bromergon. Tam chyba po obciążeniu powinna być maksymalnie x- krotność wyniku na czczo, chyba 7-krotnosc. Znowu jedna gin do której już nie chodzę powiedziała że jak się nie ma guzka przysadki to badanie z obciążeniem nie ma sensu... Jak zwykle co lekarz to opinia. Też się czułaś taka ospała po obciążeniu? Ja pamiętam że wtedy pracowałam zdalnie i pierwszy raz poszłam w pracy spać 🫣 nie mogłam wytrzymać, nie wiedziałam że ten lek tak działa.

Do góry