reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

to jest bardzo ciekawe co piszecie o śluzie. Do tej pory się nim nie interesowałam, no bo nie mam go jak obserwować, ale to mega interesujące jak to wszystko działa
Ja w tym cyklu zaczęłam i śmiesznie się czuję jak to robię:D ale chciałam zerknąć jak tam się ma wszystko, bo też nie mam takich upławów że je widać i też lubi mi to płatać figle bo raz wydawał się Inny a @ przyszła. Teraz mam taki biały, serkowaty trochę powiedziałabym i delikatne bóle jak na @ która za 5 dni więc czekam:)

reklama
Ogólnie co do mnie to owulacja była 29.12. - z jednego, jedynego pęcherzyka pomimo dużej dawki leków. Endometrium na estrogenach w 4 formach dobiło tylko do 7mm.
W następnym cyklu stymulacja samymi gonadotropinami+ zastrzyki z accofilu + 2-3 wlewy z PRP (prywatnie- baardzo droooga zabawa 🤯). Przez najbliższe miesiące 3 lekarzy będzie się zajmowało moim przypadkiem i będą na bieżąco podejmowali decyzję kiedy co włączamy i na jak długo. To jest plan na najbliższe 2 cykle... a później... koniec bo taka zabawa może mnie wynieść nawet 8 tysięcy- wg lekarza prowadzącego a nie stać mnie na więcej a w moim przypadku przerwa w staraniach nie wchodzi w grę...
wiesz co, ja wiem, że Tobie ciężko jest mieć nadzieję, więc ja ją będę mieć za Ciebie w stosunku do tej owulacji z 29.12. Ponadziejuję w Twoim imieniu.

Matko, aż mi głupio, że zadałam to pytanie. Mam nadzieję, że masz zaufanego lekarza, który mniej więcej Tobą kieruje. Będę Kochana trzymać kciuki za ten rok <3 Oby był szczęśliwy
Nie no co Ty, malo udzielam się na grupach więc nie każdy musi znać moją historię- zdecydowana większość z was ma na szczęście zdecydowanie mniej problemów zdiagnozowanych, sama jeszcze 2 lata temu myślałam, że mam tylko endometrioze i niskie AMH. 🙂 zostały mi 2 cykle+ ten aktualny- gdzieś tam tli się malutka nadzieja, że może jednak się uda ale nie mam już na nic wpływu... Jedyne co mogę zrobić to brać leki, chodzić na wizyty, wlewy, robić zastrzyki i liczyć na cud...

Obserwuję swój śluz od dwóch lat i mega mi to pomagało. DO czasu aż wjechały leki na stymulacje. Po paru miesiącach owulacja była o 3 dni wczesniej, śluz płodny później, a szyjka to już wogóle swoim świate m żyła. Miałam wrażenie, że wogole nie znam swojego organizmu. A dzisiaj czuję, że wracają stare dobre czasy, dziś będzie pozytywny owulak, śluz płodny jest, szyjka się otwiera... :) cza tylko chłopa do roboty zagonić ale nie wiem jak to zrobić skoro oboje jesteśmy chorzy :(

Kurcze miałam dziś nie testować dopiero jutro rano. Ale co tam Zrobiłam test pink czułość 20ml po trzech minutach cień cienia zdjecie tego nawet nie chwyciło 🤦‍♀️ spojrzałam na niego po pół godziny i cień jest ale test zalany więc nie ważny 🤷‍♀️ powtórzę rano 😉

Kurcze miałam dziś nie testować dopiero jutro rano. Ale co tam Zrobiłam test pink czułość 20ml po trzech minutach cień cienia zdjecie tego nawet nie chwyciło 🤦‍♀️ spojrzałam na niego po pół godziny i cień jest ale test zalany więc nie ważny 🤷‍♀️ powtórzę rano 😉
który dc? może zrób test o czułości 10?

reklama
Do góry