reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
hmm, a to by nie było dziwne? Ten śluz nie jest tworzony po to, żeby plemniory poleciały jak na ślizgawce ekspresem, bez odparzania sobie dupki, do jajeczka?
Tak, ale z założenia one powinny już tam czekać. W momencie owulacji szyjka przestaje wytwarzać śluz. I mogę to potwierdzić po pierwszej ciąży. Obserwowałam i śluz i ułożenie szyjki (to dopiero gimnastyka 😃) i dzień po „szczęśliwym seksie” zauważyłam, ze mam okropna Saharę i tak już było do końca cyklu, który jak się okazało był szczęśliwym. Czyli jak już śluz zniknie to jest musztarda po obiedzie tak w dużym skrócie 😆
Tak! I dzisiaj sobie życzę tego jeszcze bardziej bo dzisiaj akurat mam urodziny :p
Wszystkiego najlepszego i cześć ;)

Dobra laski to jeszcze pytanie. gdzie się udzielacie najbardziej? widzę, że jest ten wątek plus staraczki? O co kaman? Na staraczkach byłam rok temu ale zrezygnowałam bo przestało być miło...

Dobra laski to jeszcze pytanie. gdzie się udzielacie najbardziej? widzę, że jest ten wątek plus staraczki? O co kaman? Na staraczkach byłam rok temu ale zrezygnowałam bo przestało być miło...
Wątki są utworzone 2,żeby dziewczyny które mają większe problemy i czują się przytłoczone jak nowe osoby przychodzą i za chwilę im się udaje, bądź nie pasują do testowania bo mają np. pauzę itd., to poprostu przeniosły się na Staraczki gdzie nie testują dziewczyny. A ten wątek jest otwarty, że każdy może przyjść zapisać się i testować. Tak w dużym skrócie.

Tak, ale z założenia one powinny już tam czekać. W momencie owulacji szyjka przestaje wytwarzać śluz. I mogę to potwierdzić po pierwszej ciąży. Obserwowałam i śluz i ułożenie szyjki (to dopiero gimnastyka 😃) i dzień po „szczęśliwym seksie” zauważyłam, ze mam okropna Saharę i tak już było do końca cyklu, który jak się okazało był szczęśliwym. Czyli jak już śluz zniknie to jest musztarda po obiedzie tak w dużym skrócie 😆

dobra to ja musze dziś szybko szybko :D w sensie sahary nie ma, ale śluz jest jak woda.

to jest bardzo ciekawe co piszecie o śluzie. Do tej pory się nim nie interesowałam, no bo nie mam go jak obserwować, ale to mega interesujące jak to wszystko działa

myślałam dzisiaj o Tobie! Co u Ciebie?
Ogólnie co do mnie to owulacja była 29.12. - z jednego, jedynego pęcherzyka pomimo dużej dawki leków. Endometrium na estrogenach w 4 formach dobiło tylko do 7mm.
W następnym cyklu stymulacja samymi gonadotropinami+ zastrzyki z accofilu + 2-3 wlewy z PRP (prywatnie- baardzo droooga zabawa 🤯). Przez najbliższe miesiące 3 lekarzy będzie się zajmowało moim przypadkiem i będą na bieżąco podejmowali decyzję kiedy co włączamy i na jak długo. To jest plan na najbliższe 2 cykle... a później... koniec bo taka zabawa może mnie wynieść nawet 8 tysięcy- wg lekarza prowadzącego a nie stać mnie na więcej a w moim przypadku przerwa w staraniach nie wchodzi w grę...

reklama
Do góry