reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
@calineczka, a może łódki? Ciasto francuskie, brokuły, pieczarki, kurczak i na to mozarella, jak wpiszesz w google łódki z ciasta francuskiego to Ci wyskoczy. Ostatnio robiłam też sałatkę piwną, z tego co pamiętam z kabanosami i serem żółtym, też sobie zobacz, chłopakom bardzo smakowało. 😊
Zanim Was nadrobię to jeszcze na szybko Jestem po wizycie, bardzo rzeczowy lekarz. Powiedział że on upatrywałby strat raczej w niskim progesteronie niż brakiem acardu. Mam pęcherzyk dominujący w lewym jajniku 18mm (to dużo?), mamy już działać. W piątek idę na monitoring, jeśli pęknie to od razu muszę brać duphaston. Acard i heparyna będzie wprowadzona po zobaczeniu pęcherzyka w macicy. Jestem zadowolona, ale powiedzcie jeszcze co Wy myślicie 🤭😁 no i oczywiście racjonalne odżywianie bo nie powiem, po pierwszej stracie zajadałam stres konkretnie. 😔 Ale pozdrawiam Was z orbiego. A potem seksy, ale to w domu 😁
Dziękuję ślicznie, nie jadłam takich 🤤. Życzę powodzenia, brzmi sensownie💚💚💚.

Mój liczył dokładnie 72 godziny :D Na zasadzie, że trzeba się seksić JUŻ, bo on za 73 godziny ma badanie :D Z tym, że miał powiedziane 2-7 dni. Stwierdził, że 7 to w ogóle jakiś dramat i on w życiu by tyle nie wytrzymał. Już te 3 dni chodził jak na bombie :D Ostatniego dnia sugerował, że powinniśmy spać osobno i że mam się przy nim nie przebierać 🙈 W ogóle był oburzony, że to nijak ma się do normalnej przerwy między stosunkami 🙈

U mnie monitoring 160zł :(
Noo właśnie nawet nie pytałam ile zapłacę, bałam się że tyle co za standardową wizytę a jak nie to minimum 150 a tu miłe zaskoczenie.
Póki jeszcze mogę do Was pisać 😅😅, bo od lutego będę anonimowo podglądać 😅😅. To co dobrego polecicie szybkiego, a smacznego jakieś sałatki, przystawki albo coś innego 😅. Mam mieć w sobotę gości, a ja ostatnio tak zmęczona, że chciałbym czymś ugościć, ciasto zrobię jakieś i coś jeszcze, ale też nie chce się nastawiać na gotowanie całodniowe 😅😅, może któraś coś podpowie. Przepraszam, że tak z dupy się wrzuciłam, może być na priv 💚, ale macie czasami cudne pomysły😁😅
Jak masz lidlomixa to spoko jest surówka z brokułami, o ta co na screenie. Tylko obczaj najpierw przepis bo w smarcie coś jest źle napisane i każą chyba tylko pół brokułów rozdrobnić a drugie pół jest nieruszone :D
I ja robiłam też parówki owinięte ciastem do pizzy. I to co dziewczyny piszą czyli ślimaki z ciasta francuskiego (ja daję ser, szynkę i smaruję musztardą), i roladki z tortilli. Spoko jest jeszcze wegetariański smalec z białej fasoli :D
Więcej pęcherzyków, np. u mnie było widać w progu różnice między stymulowanym, a wcześniejszym, teraz próg miałam bardzo ładny. Tak samo uważają niektórzy, że późno dojrzewają, więc chcą przyspieszyć tą owu. Dokładnie nie znam się w temacie, ale może ktoś więcej coś jest w stanie powiedzieć.
Ja mam taki przypadek że mam naturalną owulację w okolicach 30-35dc, ale z dwóch takich późnych owulacji były dwa biochemy więc stymulujemy żeby przyspieszyć owu i zobaczyć czy to coś pomoże. Przy pierwszej donoszonej ciąży miałam stymulację bo w ogóle nie miałam naturalnych owu i za drugim razem się udało, ciąża praktycznie bez problemów.

Załączniki

• Screenshot_2023-01-30-19-59-06-81_f0411d2930dcb6b2dfbc815495280959.jpg
    Screenshot_2023-01-30-19-59-06-81_f0411d2930dcb6b2dfbc815495280959.jpg
    232,9 KB · Wyświetleń: 43
Noo właśnie nawet nie pytałam ile zapłacę, bałam się że tyle co za standardową wizytę a jak nie to minimum 150 a tu miłe zaskoczenie.

Jak masz lidlomixa to spoko jest surówka z brokułami, o ta co na screenie. Tylko obczaj najpierw przepis bo w smarcie coś jest źle napisane i każą chyba tylko pół brokułów rozdrobnić a drugie pół jest nieruszone :D
I ja robiłam też parówki owinięte ciastem do pizzy. I to co dziewczyny piszą czyli ślimaki z ciasta francuskiego (ja daję ser, szynkę i smaruję musztardą), i roladki z tortilli. Spoko jest jeszcze wegetariański smalec z białej fasoli :D

Ja mam taki przypadek że mam naturalną owulację w okolicach 30-35dc, ale z dwóch takich późnych owulacji były dwa biochemy więc stymulujemy żeby przyspieszyć owu i zobaczyć czy to coś pomoże. Przy pierwszej donoszonej ciąży miałam stymulację bo w ogóle nie miałam naturalnych owu i za drugim razem się udało, ciąża praktycznie bez problemów.
Dziękuję za pomysły💚.
Ooo no widzisz czyli u Ciebie stymulacja poprawia owu 💚

reklama
Do góry