reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
@calineczka, a może łódki? Ciasto francuskie, brokuły, pieczarki, kurczak i na to mozarella, jak wpiszesz w google łódki z ciasta francuskiego to Ci wyskoczy. Ostatnio robiłam też sałatkę piwną, z tego co pamiętam z kabanosami i serem żółtym, też sobie zobacz, chłopakom bardzo smakowało. 😊
Zanim Was nadrobię to jeszcze na szybko Jestem po wizycie, bardzo rzeczowy lekarz. Powiedział że on upatrywałby strat raczej w niskim progesteronie niż brakiem acardu. Mam pęcherzyk dominujący w lewym jajniku 18mm (to dużo?), mamy już działać. W piątek idę na monitoring, jeśli pęknie to od razu muszę brać duphaston. Acard i heparyna będzie wprowadzona po zobaczeniu pęcherzyka w macicy. Jestem zadowolona, ale powiedzcie jeszcze co Wy myślicie 🤭😁 no i oczywiście racjonalne odżywianie bo nie powiem, po pierwszej stracie zajadałam stres konkretnie. 😔 Ale pozdrawiam Was z orbiego. A potem seksy, ale to w domu 😁
Dziękuję ślicznie, nie jadłam takich 🤤. Życzę powodzenia, brzmi sensownie💚💚💚.

Mój liczył dokładnie 72 godziny :D Na zasadzie, że trzeba się seksić JUŻ, bo on za 73 godziny ma badanie :D Z tym, że miał powiedziane 2-7 dni. Stwierdził, że 7 to w ogóle jakiś dramat i on w życiu by tyle nie wytrzymał. Już te 3 dni chodził jak na bombie :D Ostatniego dnia sugerował, że powinniśmy spać osobno i że mam się przy nim nie przebierać 🙈 W ogóle był oburzony, że to nijak ma się do normalnej przerwy między stosunkami 🙈

U mnie monitoring 160zł :(
Noo właśnie nawet nie pytałam ile zapłacę, bałam się że tyle co za standardową wizytę a jak nie to minimum 150 a tu miłe zaskoczenie.
Póki jeszcze mogę do Was pisać 😅😅, bo od lutego będę anonimowo podglądać 😅😅. To co dobrego polecicie szybkiego, a smacznego jakieś sałatki, przystawki albo coś innego 😅. Mam mieć w sobotę gości, a ja ostatnio tak zmęczona, że chciałbym czymś ugościć, ciasto zrobię jakieś i coś jeszcze, ale też nie chce się nastawiać na gotowanie całodniowe 😅😅, może któraś coś podpowie. Przepraszam, że tak z dupy się wrzuciłam, może być na priv 💚, ale macie czasami cudne pomysły😁😅
Jak masz lidlomixa to spoko jest surówka z brokułami, o ta co na screenie. Tylko obczaj najpierw przepis bo w smarcie coś jest źle napisane i każą chyba tylko pół brokułów rozdrobnić a drugie pół jest nieruszone :D
I ja robiłam też parówki owinięte ciastem do pizzy. I to co dziewczyny piszą czyli ślimaki z ciasta francuskiego (ja daję ser, szynkę i smaruję musztardą), i roladki z tortilli. Spoko jest jeszcze wegetariański smalec z białej fasoli :D
Więcej pęcherzyków, np. u mnie było widać w progu różnice między stymulowanym, a wcześniejszym, teraz próg miałam bardzo ładny. Tak samo uważają niektórzy, że późno dojrzewają, więc chcą przyspieszyć tą owu. Dokładnie nie znam się w temacie, ale może ktoś więcej coś jest w stanie powiedzieć.
Ja mam taki przypadek że mam naturalną owulację w okolicach 30-35dc, ale z dwóch takich późnych owulacji były dwa biochemy więc stymulujemy żeby przyspieszyć owu i zobaczyć czy to coś pomoże. Przy pierwszej donoszonej ciąży miałam stymulację bo w ogóle nie miałam naturalnych owu i za drugim razem się udało, ciąża praktycznie bez problemów.

Załączniki

• Screenshot_2023-01-30-19-59-06-81_f0411d2930dcb6b2dfbc815495280959.jpg
    Screenshot_2023-01-30-19-59-06-81_f0411d2930dcb6b2dfbc815495280959.jpg
    232,9 KB · Wyświetleń: 50
Noo właśnie nawet nie pytałam ile zapłacę, bałam się że tyle co za standardową wizytę a jak nie to minimum 150 a tu miłe zaskoczenie.

Jak masz lidlomixa to spoko jest surówka z brokułami, o ta co na screenie. Tylko obczaj najpierw przepis bo w smarcie coś jest źle napisane i każą chyba tylko pół brokułów rozdrobnić a drugie pół jest nieruszone :D
I ja robiłam też parówki owinięte ciastem do pizzy. I to co dziewczyny piszą czyli ślimaki z ciasta francuskiego (ja daję ser, szynkę i smaruję musztardą), i roladki z tortilli. Spoko jest jeszcze wegetariański smalec z białej fasoli :D

Ja mam taki przypadek że mam naturalną owulację w okolicach 30-35dc, ale z dwóch takich późnych owulacji były dwa biochemy więc stymulujemy żeby przyspieszyć owu i zobaczyć czy to coś pomoże. Przy pierwszej donoszonej ciąży miałam stymulację bo w ogóle nie miałam naturalnych owu i za drugim razem się udało, ciąża praktycznie bez problemów.
Dziękuję za pomysły💚.
Ooo no widzisz czyli u Ciebie stymulacja poprawia owu 💚

reklama
Do góry