reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Wiesz, ja po prostu chciałabym to zrobić najbadziej „optymalnie”, jeśli lepiej zrobić na przykład drożność przed stymulacją to ją zrobię, wiadomo jak podchodzą lekarze, po „swojemu”, a niekoniecznie właściwie …
wiem wiem, wydaje mi się, że te nawet trzy cykle Ci nie zrobią dużej szkody w amh, ale @hachette ostatnio pisała, że jej nowa lekarka chyba się za głowę złapała, że miała tyle stymulacji i bez powtórki amh przez x czasu, ale tam się dobrze skończyło. A Ty no nie masz super wysokiego, więc jakbyś miała mieć stymulacje przez rok, a byś miała niedrozne jajowody, to by było bez sensu - bo tu się pojawiło jakieś moje skojarzenie, że ktoś pisał, że przed stymulacja dobrze zrobić drożność (ale podkreślam, że musi być to naprawdę bardzo luźne skojarzenie, skoro mi się nie kojarzy z określoną osoba)

Bardzo proszę:) trzeba czytać etykiety ale w Polsce zazwyczaj camembert jest właśnie z pasteryzowanego mleka więc nie ma zagrożenia zarażeniem bakterią
Ja jeszcze się nie wczytałam na razie kojarzę, nic surowego, właśnie pleśniowe i rzeczy z kofeina ograniczać 😅😅, także cała droga przede mną, ale chce dopiero po usg zacząć czytać 😅

Ja jeszcze się nie wczytałam na razie kojarzę, nic surowego, właśnie pleśniowe i rzeczy z kofeina ograniczać 😅😅, także cała droga przede mną, ale chce dopiero po usg zacząć czytać 😅
Spoko ja w ostatniej ciąży ( a była to druga ciaza) zjadłam 300 gram polędwicy łososiowej zanim do mnie dotarło że to jest w sumie surowe , ale wychodziła jak złoto 🤷🤦‍♀️

@calineczka, a może łódki? Ciasto francuskie, brokuły, pieczarki, kurczak i na to mozarella, jak wpiszesz w google łódki z ciasta francuskiego to Ci wyskoczy. Ostatnio robiłam też sałatkę piwną, z tego co pamiętam z kabanosami i serem żółtym, też sobie zobacz, chłopakom bardzo smakowało. 😊
Zanim Was nadrobię to jeszcze na szybko Jestem po wizycie, bardzo rzeczowy lekarz. Powiedział że on upatrywałby strat raczej w niskim progesteronie niż brakiem acardu. Mam pęcherzyk dominujący w lewym jajniku 18mm (to dużo?), mamy już działać. W piątek idę na monitoring, jeśli pęknie to od razu muszę brać duphaston. Acard i heparyna będzie wprowadzona po zobaczeniu pęcherzyka w macicy. Jestem zadowolona, ale powiedzcie jeszcze co Wy myślicie 🤭😁 no i oczywiście racjonalne odżywianie bo nie powiem, po pierwszej stracie zajadałam stres konkretnie. 😔 Ale pozdrawiam Was z orbiego. A potem seksy, ale to w domu 😁

@calineczka, a może łódki? Ciasto francuskie, brokuły, pieczarki, kurczak i na to mozarella, jak wpiszesz w google łódki z ciasta francuskiego to Ci wyskoczy. Ostatnio robiłam też sałatkę piwną, z tego co pamiętam z kabanosami i serem żółtym, też sobie zobacz, chłopakom bardzo smakowało. 😊
Zanim Was nadrobię to jeszcze na szybko Jestem po wizycie, bardzo rzeczowy lekarz. Powiedział że on upatrywałby strat raczej w niskim progesteronie niż brakiem acardu. Mam pęcherzyk dominujący w lewym jajniku 18mm (to dużo?), mamy już działać. W piątek idę na monitoring, jeśli pęknie to od razu muszę brać duphaston. Acard i heparyna będzie wprowadzona po zobaczeniu pęcherzyka w macicy. Jestem zadowolona, ale powiedzcie jeszcze co Wy myślicie 🤭😁 no i oczywiście racjonalne odżywianie bo nie powiem, po pierwszej stracie zajadałam stres konkretnie. 😔 Ale pozdrawiam Was z orbiego. A potem seksy, ale to w domu 😁
18mm to tak, że w sumie może być owu pojutrze nawet - pęcherzyk rośnie 2-3mm na dobę, ja ostatnio miałam 20mm i następnego dnia owu, ale też miałam 16mm wtedy i on też pękł, więc wsiadaj na trzona i nie zsiadaj do następnego usg! 😍

To teraz działajcie 🥰

reklama
Do góry