reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

W temacie motywacji: Ja wkraczam w fazę testów owulacyjnych i mierzenia temp :D Szukałam apki do temperatury i wykresów. Podpowiecie jaka najlepsza apka? I o której godz mierzyć?

Ja niekiedy (szczególnie w nocy) jestem przerażona czasem, który tak szybko mija. 4 lata współżycia bez zabezpieczeń minęło jak 1 rok, ale po drodze tez była poważna operacja męża, rehabilitacyjna po… pandemie… wiec sobie tłumacze „tak musiało być”.

Do tej pory żyłam właśnie „co ma być to będzie”, ale w tym roku popróbuje z większymi obserwacjami siebie(nie tylko śluz i bol owulacyjnych), bo „tylko wariaci robią ciagle to samo i spodziewają się innych wyników” czy jakoś tak.

Ciąża biochemiczna była okropnym doświadczeniem, ale tez mi dala promyk nadziei „jednak mogę być w ciąży”. Bo myślałam, ze jednak nie.
do wykresów temperatury polecam flo i konsultacje wykresu z nami :D

Jeżeli chodzi o mierzenie to musisz pamiętać, że potrzebujesz termometr z 2 miejscami po przecinku. Mierzymy w pochwie, odbycie albo w ustach - zawsze w tym samym miejscu (przy czym w ustach też w tym samym miejscu typu: po prawej stronie pod językiem).
Musisz mierzyć rano, zanim podniesiesz się z łóżka, po co najmniej tych 3-4h snu. Więc jeżeli wstajesz codziennie o 6,to możesz mierzyć o 6 (ale niestety w weekendy też budzik na 6). Gdzieś czytałam, że najlepszy jest wybór godziny między 5 a 7.30 (ale zawsze musi być ta sama godzina).
Warto sobie odnotowywać też gdzieś jeśli np. wstawałaś dużo na siku w nocy, albo piłaś alkohol dzień wcześniej, bo to może mieć wpływ na pomiar.

A, i jak się zdecydujesz na jakąś aplikacje do temp, to nie wprowadzaj do niej owulakow - dla wielu aplikacji informacja o pozytywnym owulaku ma największą wartość i przestają przez to analizować wykres temperatury i to po nim określać owu. Więc ja mam dwie aplikacje: flo tylko do temperatury, premom do owulakow. Ale niestety żadna z apek nie będzie madrzejsza niz człowiek i obie używane przeze mnie błędnie określiły mi owu - flo nie ogarnęło chyba, że owu może być w 10dc i do końca cyklu uparcie twierdziła, że była chyba w 13dc

reklama
Moim zdaniem dobrze , ale jak one to odebrały to nie wiem 😅 do końca tygodnia mam mieć info czy przechodzę na 3 etap ( już ostatni) . Mógłby mi los rzucić taką nagrodę pocieszenia
Trzymam kciuki :).
Ja w zeszłym roku do maja miałam bardzo kiepski czas, potem dość nieoczekiwanie udało mi się znaleźć fajną pracę, przeszłam trzy etapy rekrutacji i bardzo wiele na plus mi to dało, jak sobie myślę, że miałabym teraz być tam gdzie byłam rok temu to mam dreszcze ..
Daj znać jak, czy się uda :).

Trzymam kciuki :).
Ja w zeszłym roku do maja miałam bardzo kiepski czas, potem dość nieoczekiwanie udało mi się znaleźć fajną pracę, przeszłam trzy etapy rekrutacji i bardzo wiele na plus mi to dało, jak sobie myślę, że miałabym teraz być tam gdzie byłam rok temu to mam dreszcze ..
Daj znać jak, czy się uda :).
Jane będę wrzucać ten offtop;)

Co do testów to nie wiem czy jest sens jeszcze w styczniu robić ale będę szła po syrop dla syna to pewnie kupię test :D

Dziewczyny, jestem zmartwiona.
Moja cytologia na podłożu płynnym wykazała nieprawidłowe komórki nabłonkowe o nieokreślonym znaczeniu.
Będę musiała wykonać kolposkopię.
a co to znaczy? W sensie co to może być? Nie miałaś tego wcześniej? Mocno trzymam kciuki za jutrzejsze badanie!

Edit: przepraszam, nie wiem czemu sobie uroilam, że tam było że jutro kolposkopia

reklama
Kurde jestem rozdarta między "nie będę czytać wątku bo za dużo wtedy myślę o staraniach" a "hmm ciekawe co tam dziewczyny piszą, a może były jakieś dwie kreski?" 😅
I biję się z myślami czy się zapisywać na luty, jesteście jak jakiś nałóg haha :D
W każdym razie u mnie dziś trzeci dzień stymulacji, w piątek monitoring, ale kurde tak mnie coś pobolewa dziwnie w okolicy jajnika że się boję że jednak ostatnio pęcherzyk nie pękł i mam jakąś torbiel :/ nigdy nie miałam więc zupełnie bez powodu sobie wymyśliłam takie zmartwienie :p

Do góry