reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

@Brownie1992 a jaki krem na noc polecaz dla alergików? Bo mam teraz w planach odstawić całą pielęgnację, tylko 2 etapowe oczyszczanie, rano krem z SPF (już mam) i coś na noc, ale nie wiem co jest łagodne i treściowe.
Inne dziewczyny też możecie polecać oczywiście
Basiclab ten
Jest jeszcze wersja bogata. Obie się fajnie wchłaniają
Emolium
Ten jest trochę tłusty
La Roche Posay

reklama
Jeśli mogę: przez całe dzieciństwo do okresu dojrzewania miałam ogromne problemy alergiczne (nie będę się rozwodzić, bo można byłoby rozprawkę napisać) i używałam tylko kosmetyków (mydło, szampon, krem - wszystko) firmy SebaMed poleconej przez alergolog. Sprawdzały się super, więc po wieeelu latach stosowania - polecam. Obecnie używam kremów od firmy Tołpa i bardzo mi pasują, ale to już nie jest stricte dla alergików.
Kurde nie wiem czy przeciwalergiczne ale ja mam serię z bielendy profesional i jestem zadowolona
Alergicy nie muszą używać kosmetyków przeznaczonych stricte dla alergików. Trzeba tylko znaleźć składnik uczulajacy. Wiec wydaje mi się, że w przypadku @LadyCaro która ma swoje kosmetyki nie ma sensu dokupować nowych i wydawawac hajsu. Tylko tak jak pisała odstawić wszystko i sprawdzać powoli dokładając pojedynczo jak reaguje na konkretne produkty.

Alergicy nie muszą używać kosmetyków przeznaczonych stricte dla alergików. Trzeba tylko znaleźć składnik uczulajacy. Wiec wydaje mi się, że w przypadku @LadyCaro która ma swoje kosmetyki nie ma sensu dokupować nowych i wydawawac hajsu. Tylko tak jak pisała odstawić wszystko i sprawdzać powoli dokładając pojedynczo jak reaguje na konkretne produkty.
Ja bym najchetniej na noc uzywala kremu zielona oliwka z ziaji za 5 zl lub bambino, ale nie wiem czy to dobry wybór.

Zgadzam się. Moja cera, na przykład, bardzo źle reaguje na wszystkie żele pod prysznic, płyny do kąpieli, szampony, które mają intensywny zapach (w sumie jakikolwiek zapach). Używam głównie Bambino, szampony naturalne od Joanny. Nie są to produkty dla alergików, ale są na tyle delikatne, że nie powinny zaszkodzić.

A ja dzisiaj spędziłam idealną niedzielę l. Rano bajki, basen, po basenie sexik i film...

Mój małż mi dzisiaj powiedział komplement,
Że gdyby SHAKIRA była taka dobra w łóżku jak ja, to by jej mąż nie zdradził 😂

Teraz piekę rogaliki drożdżowe 😎
Wspaniały komplement dla Ciebie i straszne uproszczenie zdrady, jestem pewna, ze nie jeden zdradzający facet mial cudowny seks, ale zdradziecki typ ma to w naturze...

Ja wgl dzisiaj nawet miałam problem żeby naleśniki usmażyć , za cholerę nie mi nie wychodziły 🤦‍♀️ robiłam 2x ciasto. 1 to jak próbowałam przewrócić rozpadlo się jak flak wkurzyłam się wylałam ciasto i zrobiłam nowe A naleśnik znowu wyszedł w 3 częściach 😂😂 No cóż jutro będę miała super śniadanko 🐷

reklama
Do góry