Nasturtium
Fanka BB :)
Tak, zrobię tlenowy. Pewnie niedobite jeszcze. Zapowiada się na kolejny antybiotyk pewnie :/.zrób posiew. Coś ewidentnie jeszcze jest nietak
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak, zrobię tlenowy. Pewnie niedobite jeszcze. Zapowiada się na kolejny antybiotyk pewnie :/.zrób posiew. Coś ewidentnie jeszcze jest nietak
A mam jakiś tam zimno tłoczony olej z wiesiołka w kapsułkach, najtańszy chyba, bo ja go kupiłam do innego celu niż łykanie i mi zostałA jakich tabletek używasz? Sporo tego. Ja na śluz zaczęłam jeść siemię, ale efektu póki co nie widzę.
Jakie jest inne zastosowanie?A mam jakiś tam zimno tłoczony olej z wiesiołka w kapsułkach, najtańszy chyba, bo ja go kupiłam do innego celu niż łykanie i mi został
w każdej aptece kupisz, to chyba nie ma różnicy jakiA jakich tabletek używasz? Sporo tego. Ja na śluz zaczęłam jeść siemię, ale efektu póki co nie widzę.
Elektroniczne na paszport? Pierwsze słyszę, bo przecież przy składaniu wniosku pobierają odciski palców.Ale sprawdźcie sobie bo od 2023 miała być możliwość elektronicznego składania wniosków. Nie wiem czy im się udało to odpalić
Byłam wtedy w ciąży i na szkole rodzenia położna, ze szpitala w którym miałam rodzić mówiła, że po 37 tygodniu ciąży trzeba sobie tym olejem masować szyjkę macicy i w ogóle pochwę, żeby się łatwiej rodziło, nie popękać itp. Powiedziała nawet, że doświadczone położne umieją rozpoznać, czy było masowane czy nieJakie jest inne zastosowanie?
mi chyba na nic nie działa xD chyba że na poczucie bycia powaloną, bo 6 tabletek wiesiołka dziennie sprawia, że dobijam do 23 tabletek na dzień ale nie zauważam ani poprawy w śluzie "na zewnątrz", ani w kondycji włosówByłam wtedy w ciąży i na szkole rodzenia położna, ze szpitala w którym miałam rodzić mówiła, że po 37 tygodniu ciąży trzeba sobie tym olejem masować szyjkę macicy i w ogóle pochwę, żeby się łatwiej rodziło, nie popękać itp. Powiedziała nawet, że doświadczone położne umieją rozpoznać, czy było masowane czy nie
No ale ja do tego czasu ciąży nie dotrwałam, więc mi zostało całe wielkie pudełeczko kapsułek
Ona też coś tam mówiła, że jak się ich wszystkich nie zużyje to po proodzie można śmiało łykać, że to działa m.in. na włosy
Doskonale Cię rozumiem, ja ostatnio czułam się dokładnie tak samo jak odwiedził nas kuzyn mojego wraz z 8 miesięcznym dzieckiem.Tak w ogóle to widzieliśmy się dzisiaj z przyjaciółmi i ich 1,5roczną dzidzią i mi trochę serce pękło w kilku miejscach. Kocham ich, są wspaniałymi rodzicami i superbohaterami, bo długo walczyli o te dzidzie, ale kilka razy musiałam się pilnować, żeby się nie rozpaść. Za pierwszym razem jak przyszli i dzidzia na nas spojrzała podejrzliwie, by po kilku sekundach skojarzyć twarze i powiedzieć "ciocia" i wyciągnąć do mnie łapki, żebym ją wzięła. Za drugim razem, gdy mąż powiedział, że taka jestem fajna z tą dzidzią. Widzę jak bardzo nasza znajomość zmieniła się przez pojawienie się dziecka, jak ich życie zmieniło się przez pojawienie się dziecka, ile wysiłku to kosztuje, jak trudno zająć takiemu berbeciowi czas, jak wiele wysiłku trzeba, by zapewnić mu warunki do rozwoju, ale każde spotkanie z nimi sprawia, że chcę jeszcze bardziej, że czuję warto się starać i każda łza nad negatywnym testem ciążowym opłaci się, gdy pojawi się ta druga kreska.