reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Jutro idę na usg po clo, będzie to 11dc, sądzę, że szału nie będzie bo owulaki dopiero co ledwo się kreseczka pojawia 🙈. Ale warto zapytać o grubość endo, no wiadomo pecherzyki sprawdzić, ale coś jeszcze warto zapytać i zwrócić uwagę 🤔😂.

Ps. Sorki za moje głupie pytanie 😂🙈.

reklama
U mnie wszystko od mamy strony, dziadek cukrzyk, bielactwo i bob wie co jeszcze, po tej stronie rodziny mamy słabe kości, zęby, zaburzenia pracy tarczycy, problemy ze stawami- cały pakiet wspaniałości 🙄
Rozumiem😪, no u mnie mam rzs, tata miał problem z małą plytkowoscia krwi, problemy z tarczyca też miał, tyle co w sumie tam u niego pamiętam 🙈. Ja znów mam cudowny do kitu cały kręgosłup🙈. Mój mąż mówi, że u Ciebie to każdy coś miał /ma 🙈

Jeszcze pamiętam jak moja mama miała początki rzs i lekarz powiedział to już taki wiek, boli to boli i dopiero po 10 latach diagnoza jak było już nie za dobrze 🙈, jeszcze jeden lekarz pogorszył sytuację, potem dopiero dobry lekarz, rehabilitację i jakoś wyszła na prostą w miarę 🙈

@Bolilol wracając do endometrium - moje domowe książki nie są niestety tam mądre jak myślałam i nie znalazłam nic godnego uwagi mimo studiowania ich od 3 godzin 😑 prawdopodobnie muszę dokupić kilka pozycji ale jakoś sobie z tym poradzę 😉 interesujący wydaje mi się dzięgiel chiński ale nie znalazłam jeszcze dowodu na to, że jest skuteczny🤷🏼‍♀️ podrzucę jeszcze takie coś:

Kobieta wspomina właśnie o dzięgielu, herbacie z liści malin i zewnętrznym stosowaniu borowiny aczkolwiek domyślam się, że już cały internet pewnie przeczytałaś 😬

Jeszcze pamiętam jak moja mama miała początki rzs i lekarz powiedział to już taki wiek, boli to boli i dopiero po 10 latach diagnoza jak było już nie za dobrze 🙈, jeszcze jeden lekarz pogorszył sytuację, potem dopiero dobry lekarz, rehabilitację i jakoś wyszła na prostą w miarę 🙈
Mojego brata zdiagnozowali po 40 latach a ma to prawdopodobnie od dziecka jako powikłanie po niedoleczonej chorobie. Teraz się zorientowali co mu jest, jak już wyszła mu spastyczność mięśni i zwapnienie organów i człowiek w sile wieku jest sprawny może w 30%, choroba go zżera od środka.

@Bolilol wracając do endometrium - moje domowe książki nie są niestety tam mądre jak myślałam i nie znalazłam nic godnego uwagi mimo studiowania ich od 3 godzin 😑 prawdopodobnie muszę dokupić kilka pozycji ale jakoś sobie z tym poradzę 😉 interesujący wydaje mi się dzięgiel chiński ale nie znalazłam jeszcze dowodu na to, że jest skuteczny🤷🏼‍♀️ podrzucę jeszcze takie coś:

Kobieta wspomina właśnie o dzięgielu, herbacie z liści malin i zewnętrznym stosowaniu borowiny aczkolwiek domyślam się, że już cały internet pewnie przeczytałaś 😬
o rety, dziękuję Ci pięknie za poświęcenie 😍 poczytam o tym dzięglu (?) chińskim, z czym to się je :)

Faktycznie do tej babki już dotarłam i trochę z jej pomysłów korzystam :)

ja miałam kilka lat temu tsh 5 z hakiem, ft4 1,2 i antyTPO w okolicach 13. Nie stwierdzono hashi, tarczyca piękna, dostałam letrox, zaraz tsh spadło i zmniejszałam dawkę do odstawienia. Ale nie interesowałam się tym szczegółowo, bo nie interesowało mnie zajście w ciążę, wyszło przy okazji problemów z przysadką
ft4 mam 12.3 przy normie 9-23

Kurcze to właściwie ja mam teraz baaardzo podobne wyniki! Może naprawdę to zwykła niedoczynność do szybkiego zbicia. A miałaś jakieś symptomy? (Zmęczenie, włosy, zimno, waga etc)

Już nie jesteś na letrox? Mam nadzieję że u mnie też po prostu to zbija bo póki co boje się że przy takich wynikach nie ma opcji na ciążę 😔

Mojego brata zdiagnozowali po 40 latach a ma to prawdopodobnie od dziecka jako powikłanie po niedoleczonej chorobie. Teraz się zorientowali co mu jest, jak już wyszła mu spastyczność mięśni i zwapnienie organów i człowiek w sile wieku jest sprawny może w 30%, choroba go zżera od środka.
Moja matka ma RZS i od kilku lat jest już na rencie bo nie jest w stanie pracować. Ja robiłam badania w tym kierunku i w sumie mam podwyższone coś tam ale to dopiero początki i mam sie tym nie przejmować. 🤷‍♀️ itak biorę encorton na inne problemy. 😅

reklama
No to jest przykre, bo jak widziałam młode osoby w szpitalu powykrzywiane, to aż mnie przerażało i moje mama zawsze mówi, że ona ma jakiś tam swój wiek, więc jeszcze nie ma źle, ale młodych jej szkoda 😪.

Do góry