reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

mam guza przysadki, ale to też wyszło przypadkiem w szpitalu, do którego trafiłam z udarem, który okazał się migrena 😅 Ale nie łączono guza przysadki z tsh nigdy. Po prostu jak leżałam w szpitalu to zrobiono mi pakiet hormonów i tsh wyszło za wysokie, wiec jak po szpitalu zgłosiłam się do endokrynologa w związku z prolaktyną, to zrobiliśmy też diagnostykę tarczycy

Edit: torbiel przysadki mam, nie guza, co ja za pierdoły wypisuje. Sorry, zmęczenie
Jezu, bo jak przeczytałam guza to już w ogóle spanikowałam 🤦🏻‍♀️

Czyli przy rozchulanej tarczycy była wysoka prolaktyna? Muszę ich zmusić by mi to też zbadali bo może dlatego mam takie dziwne okresy

Btw dziękuję za cierpliwość 😘

reklama
Jezu, bo jak przeczytałam guza to już w ogóle spanikowałam 🤦🏻‍♀️

Czyli przy rozchulanej tarczycy była wysoka prolaktyna? Muszę ich zmusić by mi to też zbadali bo może dlatego mam takie dziwne okresy

Btw dziękuję za cierpliwość 😘
raczej nie było związku między tarczyca a prolaktyna, przynajmniej nikt u mnie tego nie łączył. Miałam wysoka prolaktyne przez torbiel w przysadce.

hej, bo ja w ogóle Wam nie powiedziałam chyba, że dostałam dziś wyniki hist - patu po histeroskopii. W szpitalu powiedzieli, że wszystko jest okej, ale oczywiście mądre głowy z forum mają trochę inne zdanie 😂 Zobaczymy, co powie lekarz, mam wizytę 13 stycznia.
No i te wyniki mogą świadczyć o stanie zapalnym endometrium. Kurde, coś się w tym endo dzieje. Grube, regularne plamienia, niejednorodne. Coś tam jest nie tak.
Czuję, że jestem blisko poznania odpowiedzi na moje pytania :D

hej, bo ja w ogóle Wam nie powiedziałam chyba, że dostałam dziś wyniki hist - patu po histeroskopii. W szpitalu powiedzieli, że wszystko jest okej, ale oczywiście mądre głowy z forum mają trochę inne zdanie 😂 Zobaczymy, co powie lekarz, mam wizytę 13 stycznia.
No i te wyniki mogą świadczyć o stanie zapalnym endometrium. Kurde, coś się w tym endo dzieje. Grube, regularne plamienia, niejednorodne. Coś tam jest nie tak.
Wrzucaj wyniki 💪😎

Ciekawe jak Twój lekarz reaguje na "koleżanki z internetu..." ;d

Ooo ciekawe, to oby coś wyszło z tego w dobra stronę 💚

20230103_165342.jpg

reklama
Przecież mu tak nie powiem :D
Ogólnie mam zamiar powiedzieć o tym, że to endo jest grube, brzydkie i pofalowane. No ten lekarz raczej ma głowę na karku, nie sądzę, żeby to zlał.
Nie no, ja żartuję xD mój stara się zachować kamienną twarz, raz to się nawet przeszedł po gabinecie zanim sobie usiadł i zaczął mówić xD (jak mu wyskoczyliśmy z immunologia) :p

Do góry