reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Ja też właśnie nie chce żeby mnie to planowanie ograniczało, ale wezmę pracę, może od razu zajdę i wtedy będą jakieś pretensje, ale chyba nie będę się przejmować. Wszyscy mi teraz mówią, walcz o UoP, bo może bym się dogadała, ale to powoduje duże problemy z biurokracja, no i wiadomo, tez trochę mniejsze wynagrodzenie. Ogólnie kobiety maja w życiu przewalone, taka puenta;)
Niestety, prawda ;) Gin nawet mi podział jakiś czas temu (facet), że jak już się uda to facet sobie przypisuje 50% zasług, a to kobiety mają przerypane ;)
Ja nie mam takich rozkmin z pracą, ale mam inne - jak ja sobie u licha z firmą poradzę ;) Mam jeden zapasowy pokój w budynku firmy to przerobię na dziecięcy :D

@LadyCaro zaczynała :)

A z tą owu no to właśnie dlatego każą co 2-3 dni cały cykl. Bo w sumie nawet jak np. 3 razy z rzędu miałaś w 18dc to nie znaczy, że następnym razem się nie przesunie na 12dc albo na 20dc... Więc no tak dupa, trzeba czymś monitorować, mi pomaga temperatura, ale ona po fakcie - więc wychwycisz, że owu jeszcze nie było (jeżeli masz ładne skoki temperatury, a to też nie jest oczywiste), no ale nie przewidzisz, że przyjdzie wcześniej... Czyli wracamy do tego seksu co najmniej co 2 dni od końca okresu do potwierdzenia owu albo temperaturą albo USG
Pamiętam jak mój gin mi mówił że po okresie mamy trzonowac może z raz albo najlepiej wcale a potem od 12dc co dwa dni działać ale moja owu tak 12-14 dc a to dlatego bo te pleminiki były takie bardziej "żywotne" czy jakoś tak to mówił nie pamiętam dokładnie 🙈

Pamiętam jak mój gin mi mówił że po okresie mamy trzonowac może z raz albo najlepiej wcale a potem od 12dc co dwa dni działać ale moja owu tak 12-14 dc a to dlatego bo te pleminiki były takie bardziej "żywotne" czy jakoś tak to mówił nie pamiętam dokładnie 🙈
niech to powie mojej owulacji w 10dc 😂

Niestety, prawda ;) Gin nawet mi podział jakiś czas temu (facet), że jak już się uda to facet sobie przypisuje 50% zasług, a to kobiety mają przerypane ;)
Ja nie mam takich rozkmin z pracą, ale mam inne - jak ja sobie u licha z firmą poradzę ;) Mam jeden zapasowy pokój w budynku firmy to przerobię na dziecięcy :D
Tez nie wiem jak sobie z firmą poradzę (tez oprócz tej pracy, bym miała swoje zlecenia), już do męża powiedziałam ja najpierw będę się opiekować a potem ty pójdziesz na tacierzyński, bo masz umowę o pracę.😄

A monitoring może bardziej precyzyjnie pokazać kiedy owu będzie? Czy to też raczej tak orientacyjnie? Wychodzi na to, że chyba tylko podczas stymulacji można precyzyjnie określić ten moment …
No mi ginekolog dokładnie mówi, kiedy jest owu, ale teraz chodzę do niego co dwa dni, byłam dzisiaj, potem idę poniedziałek rano i wtorek. Powiedział, ze pęcherzyk ładniejszy niż w poprzednim cyklu, wiec może coś ten duphaston pomógł.

reklama
Do góry