Avy
Fanka BB :)
Co do pierwszej kwestii to plemniki jednak żyją 3 doby (czasami nawet 5), więc jeśli staraliście się w okolicach 15dc a owu się przesunęła na 18 to zawsze jakaś tam szansa była.Dziewczyny, ja dam mały update, byłam u ginekologa znowu na monitoringu 15dc pęcherzyk 18mm, czyli ja mam ta owulacje w 18 dniu cyklu. Skoro tak wychodzi, to moje starania od roku można o kant dupy potłuc, bo zawsze się starałam w połowie cykluwiec teraz powinnam liczyć, ze my się staramy tak naprawdę od 2-3 miesięcy. Może dobrze, że kaza się starać co drugi dzień, bo wychodzi na to, ze ta owulacja to loteria. Z życiowych spraw, to może dostanę nową prace, ale jak to w moim zawodzie na B2B, wiec jakbym zaszła to i tak bym żadnych świadczeń nie miała. Czy ktoś jak zaczynał nowa prace i się starał to miał jakieś opory? bo ja teraz się zastanawiam co dalej robić..
Co do spraw życiowych to na własnej działalności gospodarczej masz normalnie zasiłek macierzyński. Ja już wiele lat jestem na własnej działalności i też mam wątpliwości jak uda mi się to wszystko pogodzić w przypadku ciąży. Musisz sobie przeanalizować wszystkie za i przeciw tej decyzji, bo każda sytuacja jest inna, więc trudno mi się tutaj wypowiadać. Ale ja mam poczucie, że cały poprzedni rok podporządkowywałam wszystko pod starania. Łącznie z planowaniem urlopu na ostatnią chwilę, bo w sumie nie wiadomo czy będziemy mogli gdzieś polecieć. Ja nie chcę zmarnować kolejnego czasu na czekanie (bo mnie to mocno psychicznie obciążało) i zapisałam się na egzamin państwowy (bardzo ważny dla mojego zawodu), który odbędzie się w czerwcu Poza tym już teraz zaczęłam planować wakacje zagraniczne (ale bez kupowania biletów) Staram się takie decyzje życiowe podejmować, żeby (jeśli się w najbliższym czasie nie uda zajść) nie oszaleć.