reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Czemu w w 6 miesiącu 🤔?

Zaraz chyba zjem jakaś czekoladę gorzka 😅 bo narobiłyście mi smaka na jedzenie, a nie tak dawno jadłam 😅
Córka przyniosła słony karmel i zjadłam 3 kostki😬😁😳
Oby 🤍. Wierzę w to jak w moc dobrego żarcia ;). A na serio- chciałabym czekać na zajście krócej niż na wygojenie cycków po operacji… może już zła passa za mną.
Masz zrobione? Odlot, fajnie😍
Dziewczyny, takie lekko brązowe plamienia tuż po okresie to chyba nie powinnam się martwić?
Ja tak mam ostatnie dni @ cały dzien czysto i nagle bach brązowe resztki.

reklama
AMH spada czy nie spada - główna sprawa to też jakość, nie ilość oocytów...
Wiek jest jak piętno i nic tego nie zmieni.
Ale na przykład...
Gdy ja poroniłam - co mi lekarz powie? Że na pewno to dlatego, że jestem stara i zarodek miał wadę genetyczną.
Gdy poroni kobieta o 10 lat młodsza - to tylko nieszczęśliwy przypadek...
A Ty starasz się o pierwszą ciążę?

Oglądam ten film na netflixie, jestem gdzieś w 1/3 i powiem Wam że bardzo trafiony, w sensie dobrze przedstawia to co czułam gdy zaczęliśmy starania w 2019 i miesiącami się nie udawało. Ale myślę że jak nie ma się dziecka to może być bardzo dobijający także miejcie mocne nerwy :p sama czuję się przybita a przecież już mam dziecko.

I przyszła mi na myśl pewna sytuacja, gdy przy drugim poronieniu wracałam skądś i szła mama z kilkuletnim dzieckiem, coś jej opowiadało a ona się wydarła "możesz być wreszcie cicho? Tylko gadasz i gadasz!". Staram się w takich sytuacjach nie oceniać, wiadomo, nie znam tej mamy, może jest przemęczona, ma swoje problemy itp ale naprawdę cisnęło mi się na usta "niektórzy wiele by dali żeby w ogóle móc porozmawiać z własnym dzieckiem". No tak mi się szkoda tego malucha zrobiło. Ale wiem że nic nie wiem :p przemilczałam i poszłam swoją drogą.

Hej, my tutaj raczej nie wierzymy w cudowne odpuszczenie
Nie racZej, tylko na pewno nie wierzymy. Możemy uwierzyc w bezsilność, gniew, złość, zrezygnowanie, tak w te emocje możemy
Dziewczyny możliwe to jest że zażyłam narazie póki co pół tabletki tego dostinexu to zwiększył mi się śluz (akuratnie jestem w okolicach dni płodnych), wcześniej wydaje mi się że nie było tego śluzu tak bardzo znikoma ilość natomiast teraz mam wrażenie że jest więcej (wiadomo że nie ma tego nie wiadomo ile ) ale cosik jest. Jak myślicie?
Możliwe, obniżenie prolaktyny, może powodować inne zmiany hormonalne, możliwe, ze wcześniej blokowała się owulka, a teraz będzie, także kontynuuj i notuj co się dzieje ✊✊
To jest niemożliwe. Wy w łonach matek byłyście w czasie tych reklam...
Aha chciałabym, czy Ty naprawdę wierzysz, ze miedzy np. 35 a 40 jest ćwierćwiecze?? 😹😹
AMH spada czy nie spada - główna sprawa to też jakość, nie ilość oocytów...
Wiek jest jak piętno i nic tego nie zmieni.
Ale na przykład...
Gdy ja poroniłam - co mi lekarz powie? Że na pewno to dlatego, że jestem stara i zarodek miał wadę genetyczną.
Gdy poroni kobieta o 10 lat młodsza - to tylko nieszczęśliwy przypadek...
Odburnkelabym temu nieempatycznemu lekarzowi coś brzydkiego. Moja koleżanka w wieku 40 lat usłyszała, ze co 4-ta ciaza statystycznie ulega poronieniu, miała Pani „pecha”, ze po prostu tak szybko Pani o niej wiedziała, inaczej myślałaby Pani, ze to chwile spóźniona miesiączka

reklama
Do góry