reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

ja polecam. Nie umiem w te patyczki, zuzywalam milion a clearblue zawsze jasno wyłapuje wszystko a teraz jak cykle mi się trochę unormowaly to już w ogóle na jeden cykl zużywam 4max i jedno opakowanie na 3 miesiące nawet wystarcza

Kilka przydatnych rzeczy: 1. jak wyłapie pik, już blokuje się na dwa dni i nie można (i nie trzeba) dalej testować 2. Nie da się dokupić samych patyczków 3. Jeśli na wyłapanie piku nie starczy patyczków z jednego opakowania, otwierając nowe kontynuuj używanie starego testera (tego co pokazuje wynik) bo inaczej mimo zwiększenia estrogenów, nowy tester pokaże tylko puste kółko jako wynik bazowy i już można przegapić pik

1. Mnie blokowały się nawet bez peaku. Zazwyczaj wtedy, gdy o teście na chwilę zapomniałam i wróciłam do niego po czasie. I w sumie nie dało się powiedzieć, czy wynik wiarygodny czy nie...
2. I to jest problem... Mam chyba z 5 czy 6 aparacików...
3. A tego nie wiedziałam!

reklama
kupiłam sobie 10h w nauce jazdy przypominających i mi to dużo dało:) a później przypadkowo przy pierwszej samodzielnej wyprawie złapała mnie totalna gołoledź i paraliżuje miasta i wracałam do domu na wieś i przeżyłam, więc nabrałam przekonania, że już sobie poradzę ;D
Też kiedyś wykupiłam sobie dodatkowe jazdy i instruktor był bardzo życiowy. Np. zabrał mnie do Galaxy i uczył tam parkować w ścisku ;-)

9 Miesięcy, więc załapaliśmy jako na klasyczna para. Ale 6 pierwszych cykli starań bezowulacyjnych, trafianie na beznadziejnych lekarzy, w sumie ostatnim cyklu który był stymulowany clo było bardzo kiepskie endometrium i próbowałam wszystkiego żeby je podbić, lekarze nie umieli znaleźć śladu po owu, ale mierzyłam temp. Więc widziałam, że było, ale mówiono mi, że z takim endo nie ma opcji zajść 🤷‍♀️, a jednak się udało.
Noo te bezowulacyjne cykle to taka strata czasu. Człowiek się łudzi że może jednak, a tu kilka tabletek wystarczy i od razu szanse rosną, no bo bez owu to są zerowe :p
A ten ostatni gin co byłaś niedawno też nie widział ciałka żółtego po owu? Sorki już nie pamiętam :)

Też kiedyś wykupiłam sobie dodatkowe jazdy i instruktor był bardzo życiowy. Np. zabrał mnie do Galaxy i uczył tam parkować w ścisku ;-)
mnie uczyła skręcać na Kościuszki w lewo :D wszyscy znajomi, którym się chwaliłam od razu odpowiadali, że tak nie można, bo to grozi kasacją samochodu :D a teraz do galaxy już nie można elką, ochrona wyprasza, tak samo w kaskadzie

No niby amh np. Spada drastycznie według statystyk między 29 a 30 itd.
Tak to ja nawet pisałam, że po 35 uznaje się ciążę jako geriatryczna, a znam pojęcie bo ciotka od męża z tego się śmiała, że właśnie nosi ciążę geriatryczna, jedyny plus, że jakiś badań coś jest więcej darmowych jak oczywiście ktoś prowadzi ciążę na nfz, a bynajmniej było 😅, bo jej znajome akurat na nfz prowadziła i tak kiedyś właśnie rozmawiałyśmy na ten temat.
AMH spada czy nie spada - główna sprawa to też jakość, nie ilość oocytów...
Wiek jest jak piętno i nic tego nie zmieni.
Ale na przykład...
Gdy ja poroniłam - co mi lekarz powie? Że na pewno to dlatego, że jestem stara i zarodek miał wadę genetyczną.
Gdy poroni kobieta o 10 lat młodsza - to tylko nieszczęśliwy przypadek...

mnie uczyła skręcać na Kościuszki w lewo :D wszyscy znajomi, którym się chwaliłam od razu odpowiadali, że tak nie można, bo to grozi kasacją samochodu :D a teraz do galaxy już nie można elką, ochrona wyprasza, tak samo w kaskadzie
Do Kaskady nawet nie wjechałam ostatnio, nie było miejsca przed świętami!
A co do skręcania na Kościuszki ! Stary ledwo wypadku uniknął ostatnio, bo sobie skręcał zapomniawszy, że nia ma tam świateł bezkolizyjnych...

reklama
Do góry