reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

ja polecam. Nie umiem w te patyczki, zuzywalam milion a clearblue zawsze jasno wyłapuje wszystko a teraz jak cykle mi się trochę unormowaly to już w ogóle na jeden cykl zużywam 4max i jedno opakowanie na 3 miesiące nawet wystarcza

Kilka przydatnych rzeczy: 1. jak wyłapie pik, już blokuje się na dwa dni i nie można (i nie trzeba) dalej testować 2. Nie da się dokupić samych patyczków 3. Jeśli na wyłapanie piku nie starczy patyczków z jednego opakowania, otwierając nowe kontynuuj używanie starego testera (tego co pokazuje wynik) bo inaczej mimo zwiększenia estrogenów, nowy tester pokaże tylko puste kółko jako wynik bazowy i już można przegapić pik

1. Mnie blokowały się nawet bez peaku. Zazwyczaj wtedy, gdy o teście na chwilę zapomniałam i wróciłam do niego po czasie. I w sumie nie dało się powiedzieć, czy wynik wiarygodny czy nie...
2. I to jest problem... Mam chyba z 5 czy 6 aparacików...
3. A tego nie wiedziałam!

reklama
kupiłam sobie 10h w nauce jazdy przypominających i mi to dużo dało:) a później przypadkowo przy pierwszej samodzielnej wyprawie złapała mnie totalna gołoledź i paraliżuje miasta i wracałam do domu na wieś i przeżyłam, więc nabrałam przekonania, że już sobie poradzę ;D
Też kiedyś wykupiłam sobie dodatkowe jazdy i instruktor był bardzo życiowy. Np. zabrał mnie do Galaxy i uczył tam parkować w ścisku ;-)

9 Miesięcy, więc załapaliśmy jako na klasyczna para. Ale 6 pierwszych cykli starań bezowulacyjnych, trafianie na beznadziejnych lekarzy, w sumie ostatnim cyklu który był stymulowany clo było bardzo kiepskie endometrium i próbowałam wszystkiego żeby je podbić, lekarze nie umieli znaleźć śladu po owu, ale mierzyłam temp. Więc widziałam, że było, ale mówiono mi, że z takim endo nie ma opcji zajść 🤷‍♀️, a jednak się udało.
Noo te bezowulacyjne cykle to taka strata czasu. Człowiek się łudzi że może jednak, a tu kilka tabletek wystarczy i od razu szanse rosną, no bo bez owu to są zerowe :p
A ten ostatni gin co byłaś niedawno też nie widział ciałka żółtego po owu? Sorki już nie pamiętam :)

Też kiedyś wykupiłam sobie dodatkowe jazdy i instruktor był bardzo życiowy. Np. zabrał mnie do Galaxy i uczył tam parkować w ścisku ;-)
mnie uczyła skręcać na Kościuszki w lewo :D wszyscy znajomi, którym się chwaliłam od razu odpowiadali, że tak nie można, bo to grozi kasacją samochodu :D a teraz do galaxy już nie można elką, ochrona wyprasza, tak samo w kaskadzie

No niby amh np. Spada drastycznie według statystyk między 29 a 30 itd.
Tak to ja nawet pisałam, że po 35 uznaje się ciążę jako geriatryczna, a znam pojęcie bo ciotka od męża z tego się śmiała, że właśnie nosi ciążę geriatryczna, jedyny plus, że jakiś badań coś jest więcej darmowych jak oczywiście ktoś prowadzi ciążę na nfz, a bynajmniej było 😅, bo jej znajome akurat na nfz prowadziła i tak kiedyś właśnie rozmawiałyśmy na ten temat.
AMH spada czy nie spada - główna sprawa to też jakość, nie ilość oocytów...
Wiek jest jak piętno i nic tego nie zmieni.
Ale na przykład...
Gdy ja poroniłam - co mi lekarz powie? Że na pewno to dlatego, że jestem stara i zarodek miał wadę genetyczną.
Gdy poroni kobieta o 10 lat młodsza - to tylko nieszczęśliwy przypadek...

mnie uczyła skręcać na Kościuszki w lewo :D wszyscy znajomi, którym się chwaliłam od razu odpowiadali, że tak nie można, bo to grozi kasacją samochodu :D a teraz do galaxy już nie można elką, ochrona wyprasza, tak samo w kaskadzie
Do Kaskady nawet nie wjechałam ostatnio, nie było miejsca przed świętami!
A co do skręcania na Kościuszki ! Stary ledwo wypadku uniknął ostatnio, bo sobie skręcał zapomniawszy, że nia ma tam świateł bezkolizyjnych...

reklama
Do góry