reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Kłuje mnie prawy jajnik, czytam, że przed @ to normalne? Nie przypominam sobie z wczesniejszych cykli bym tak czuła jajnik, bóle miesiączkowe też raczej odczuwam dopiero 1 dnia @ ... eh te kobiece problemy - juz sobie za chwile nawkręcam, że nie dość, że mam jeden jajnik to zaraz cos się tam złego podzieje 😥💆‍♀️

A co z dieta od dietetyka? Już nie.
Musiałam na razie zrezygnować niestety bo dojazdy raz w dół polski do lekarzy a zaraz w druga stronę do dietetyka mnie wykańczały ☹️ co i rusz musiałam urlop brać a teraz przed ivf jest mi go szkoda. Ale dużo nawyków mi zostało i wybieram pudełka tak, że w zasadzie są dość zbliżone do jej wytycznych, jedynie warzyw sobie dokładam na własna rękę :) bo oni dają malutko. jak zrezygnujemy z kateringu to wracam do jej rozpisek bo przyzwoicie waga spadała, dobrze się czułam i przede wszystkim bardzo mi się poprawiły wyniki.

Kłuje mnie prawy jajnik, czytam, że przed @ to normalne? Nie przypominam sobie z wczesniejszych cykli bym tak czuła jajnik, bóle miesiączkowe też raczej odczuwam dopiero 1 dnia @ ... eh te kobiece problemy - juz sobie za chwile nawkręcam, że nie dość, że mam jeden jajnik to zaraz cos się tam złego podzieje 😥💆‍♀️
Ja co cykl sobie wkręcam ze wcześniej mnie nie kłuło/bolało 🤦‍♀️
raz miałam taki ból ze myślałam ze faktycznie ciąża albo ze coś się dzieje złego i 2tyg później byłam na wizycie u gina żeby sprawdził
Ale życzę Ci żeby w Twoim wypadku była to ciąża 🥰

Musiałam na razie zrezygnować niestety bo dojazdy raz w dół polski do lekarzy a zaraz w druga stronę do dietetyka mnie wykańczały ☹️ co i rusz musiałam urlop brać a teraz przed ivf jest mi go szkoda. Ale dużo nawyków mi zostało i wybieram pudełka tak, że w zasadzie są dość zbliżone do jej wytycznych, jedynie warzyw sobie dokładam na własna rękę :) bo oni dają malutko. jak zrezygnujemy z kateringu to wracam do jej rozpisek bo przyzwoicie waga spadała, dobrze się czułam i przede wszystkim bardzo mi się poprawiły wyniki.
No ja właśnie czekam na rozpiskę z Respo. Ale już sobie gotuje różne dania od nich i sa super, mega smaczne, nie czuje, ze to dieta. Ta moja dietetyk dla mnie była do bani, dzisiaj jej powiedziałam, ze chciałabym zakończyć współpracę. To zadzwoniła, żeby zapytać, czy u mnie wszystko w porządku 🙄

reklama
Nie wiem, czy też tak macie, ale ja od kilku dni non stop jestem śpiąca, nie wiem, czy coś z ciśnieniem? Ciągle śpiąca i głodna.
Ten tydzień to jakaś masakra. Mam doła, chodzę wewnętrznie podkurwiona, natłok myśli, też bym tylko spala i najchętniej pocieszała się czekolada🥲😌
No ja też miałam wrażenie, że coś widzę, ale ja mam skłonność do widzenia tego czego nie ma, więc się nie odzywałam😋.
Ja w cienie nie potrafię, muszę mieć gruba widoczna krechę, bym uznała, że coś widzę 😆 jestem za leniwa 😃
No ja przed okresem bardzo czuję, raz bardziej raz mniej :) nie wiem za to co znaczy pojecie "tkliwe sutki" 😆 oczywiście w odniesieniu do ciąży. I nieraz przed okresem sprawdzam stopień tkliwości, bo może tym razem bolą na ciążę 😁🙄
Życzę Ci, by u Ciebie było coś na rzeczy 🍀✊✊✊

Do góry