reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Mam jużż prawie 8 letnia córkę więc teoretycznie wiem że z Hashimoto da sie zajść w ciążę ale wiadomo to siedzi w głowie i obawy są. W kwietniu skończę 29 lat więc czasu coraz mniej. Co do owu wydaje mi się że mam, ponieważ w momencie gdy wychodzą mi dodatnie testy owu to widzę zmiany w sluzie, jest go dużo więcej ( do owu to w sumie wcale śluzu nie czuje) plus kłucie w jajnikach itp. oczywiście wiem że to są subiektywne objawy dlatego pewności nie mam, stąd myśl o monitoringu żeby mieć pewność że mam owulację. Z badań mam TSH, ft3, ft 4 , prolaktynę i progesteron, wszystkie wyniki do tej pory zrobione mam w normie. Ogólnie to chyba ten progesteron na poziomie powyżej 30 narobił mi nadziei ( nie wiem czemu, podświadomie) że jednak się udało i chyba dlatego po negatywnym teście tak mocno to przeżyłam
Aaa robiłaś progesteron, a to jest owu jak taki piękny! Kochana 29 jakie mało czasu, masz go sporo, ja go miałam dużo, a mam 31 lat, więc naprawdę czas nie jest problemem, są dziewczyny po 40stce to już mogą powiedzieć, że ich goni czas, więc na spokojnie 💚.

Hahha mam tak samo, tylko ja wstaje najczęściej na 6:30😅 i zawsze sobie obiecuje że wstanę o 6 spokojnie wypije kawkę dobudze się itd a kończy się na tym że wstaje 6:25 i odpalam komputer i zaczynam " na śpiocha" 😅
Ja potrafiłam na homeoffice wstawac o 4 żeby upiec chleb, zrobić trening 😅😅 aczkolwiek kocham spanie 😅

Mam jużż prawie 8 letnia córkę więc teoretycznie wiem że z Hashimoto da sie zajść w ciążę ale wiadomo to siedzi w głowie i obawy są. W kwietniu skończę 29 lat więc czasu coraz mniej. Co do owu wydaje mi się że mam, ponieważ w momencie gdy wychodzą mi dodatnie testy owu to widzę zmiany w sluzie, jest go dużo więcej ( do owu to w sumie wcale śluzu nie czuje) plus kłucie w jajnikach itp. oczywiście wiem że to są subiektywne objawy dlatego pewności nie mam, stąd myśl o monitoringu żeby mieć pewność że mam owulację. Z badań mam TSH, ft3, ft 4 , prolaktynę i progesteron, wszystkie wyniki do tej pory zrobione mam w normie. Ogólnie to chyba ten progesteron na poziomie powyżej 30 narobił mi nadziei ( nie wiem czemu, podświadomie) że jednak się udało i chyba dlatego po negatywnym teście tak mocno to przeżyłam
Pocieszę Cię, ja w marcu kończę 39 ilekroć o tym myślę, to wogole nie zgadzam się mentalnie z tym 🤣😁🤯😁

reklama
Mierzenie temperatury to musi być codziennie o tej samej godzinie rano czy jak?
Codziennie o jednej porze, bez wstania z łóżka, z termometr z dwoma miejscami po przecinku, w jednym i tym samym miejscu np. Pochwie i polecam do notowania apl premom lub flo, oczywiście pomożemy my również interpretację, po jednym cyklu już człowiek wie co i jak i z kolejnymi lepiej 💚

Do góry