Justynka28
Fanka BB :)
Mam jużż prawie 8 letnia córkę więc teoretycznie wiem że z Hashimoto da sie zajść w ciążę ale wiadomo to siedzi w głowie i obawy są. W kwietniu skończę 29 lat więc czasu coraz mniej. Co do owu wydaje mi się że mam, ponieważ w momencie gdy wychodzą mi dodatnie testy owu to widzę zmiany w sluzie, jest go dużo więcej ( do owu to w sumie wcale śluzu nie czuje) plus kłucie w jajnikach itp. oczywiście wiem że to są subiektywne objawy dlatego pewności nie mam, stąd myśl o monitoringu żeby mieć pewność że mam owulację. Z badań mam TSH, ft3, ft 4 , prolaktynę i progesteron, wszystkie wyniki do tej pory zrobione mam w normie. Ogólnie to chyba ten progesteron na poziomie powyżej 30 narobił mi nadziei ( nie wiem czemu, podświadomie) że jednak się udało i chyba dlatego po negatywnym teście tak mocno to przeżyłamKochana rozumiem. Ile masz lat? Jesli drugi cykl daj sobie czasu . Z hashimoto da się zajść, więc spokojnie. Monitoring oczywiście możesz zrobić, czy nawet zmierzenie temp., ale po to żeby wiedzieć czy jest owu, jeśli jest owu to daj sobie chwilę. Możesz sobie zrobić podstawowe badania listy która krąży i jak nie ma nic na pierwszy rzut niepokojącego to działajcie poprostu