reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Dał mi ino ten dostinex na tą prolaktyne.
No nie wiem ja ino się sugeruje kalendarzykiem co mi wylicza kiedy powinnam mieć a czy ona wtedy jest to nie mam pojęcia. Dlatego zalecił mi zbadanie progesteronu oraz przyjście na wizytę w okolicy 14dc. Żeby sprawdzić to.
Tak dziś robił usg. Jestem w 9 dc i na usg był ( kurde wyleciało mi z głowy to słowo ) 15mm.

Dlatego też on o tym mówił że u nas nie możemy mówić o problemach z zajsciem w ciążę bo nie mamy regularnego wspolzycia.
Mówił że regularne wspolzycie jest co 2-3 dni a nie kilka dni w miesiącu.
Co do pracy za granicą to myślę że do końca roku napewno tam będzie pracował także trochę mamy utrudnione to.
A pracuje tam od marca a decyzję o dziecku podjęliśmy w lipcu także od lipca się staramy.
Choć wydaje mi się że 4 razy udało nam się trafić w te dni No ale pewnie owulacja mogła być później lub wcześniej niż on był. Albo była ale że względu na prolaktyne byłam zblokowana . Także sama nie wiem. Mogą być różne teorię.
Kochana pewnie pęcherzyk 15mm. A myślałaś może mierzyć temp.?

reklama
Ponad dwa to norma laboratoryjna, zdecydowanie za dużo jak na osobę starająca się o zajście w ciąże.
Mi tłumaczyła lekarka, że przy braku chorób tym hashimoto itd. Przy cyklach naturalnych do 2.5 okej, jeśli jest jakiś problem i stymulacja to raczej w kierunku 1-1. 5. Ja nigdy nie zeszłam poniżej 2 od kiedy się staram.

Live na instagramie dla zainteresowanych

Załączniki

• E49B41F7-CDB7-44FE-8D25-CD6F2DEC3E12.jpeg
    E49B41F7-CDB7-44FE-8D25-CD6F2DEC3E12.jpeg
    248,7 KB · Wyświetleń: 66
reklama
Do góry