reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Jestem po wizycie.
Lekarz trochę się zdziwił po co robiłam te badania jakie miałam do tego podstawy. Mówił że dla niego ważna jest prolaktyna i nasienie partnera. Mówił że na amh nie mamy wpływu i że to nie jest jednoznaczy wyniki że teraz wyszło mi tyle a następnym razem może mi wyjść np 1.
Przepisał mi Dostinex na wyrównanie prolaktyny . I zalecił po miesiącu brania tabletki powtórzyć badanie prolaktyny oraz w 23 dc zrobić progesteron . I chciałbym mnie zobaczyć później ok 14 dc na usg.
Mówił też że ze nie możemy tu mówić o problemach w zajscie skoro nie mam regularnego współzycia ( mój facet jest raz w miesiącu na cały tydzień). Zaproponował także ale żeby się zastanowić że ewentualnie można by było zrobić tak że da mi tabletki antykoncepcyjne żeby poprzestawiać cykl żeby dni płodne wyszły wtedy co mój partner by był. ( ale to według mnie nie jest dobre bo on nie ma tak odgórnie ustalone kiedy mają zjazd tylko mniej więcej z tygodnia na tydzień jest decyzja że wtedy ). Co do tej prolaktyny to mówił że ona może mi blokować owulacje (jak dobrze zrozumiałam) i trzeba ją wyregulować.
A jaki masz poziom prolaktyny? Sprawdzałaś czy masz owulacje? Pytam dlatego, że u mnie lekarka wszystko zwalila na wysoką prolaktynę, że ona jest przyczyną dlaczego nie zachodzę w ciążę. Nie zlecając przy tym innych badań. A monitoring i badanie proga potwierdziły, że owulacje u mnie są.

reklama
A jaki masz poziom prolaktyny? Sprawdzałaś czy masz owulacje? Pytam dlatego, że u mnie lekarka wszystko zwalila na wysoką prolaktynę, że ona jest przyczyną dlaczego nie zachodzę w ciążę. Nie zlecając przy tym innych badań. A monitoring i badanie proga potwierdziły, że owulacje u mnie są.
a moze za wysoka prolaktyna sprawia, ze owulka jest ale słaba?

a moze za wysoka prolaktyna sprawia, ze owulka jest ale słaba?
Na ostatnim usg wszystko wyglądało super.
Po prostu napisałam to dlatego, że żałuje że nie skonsultowałam z kimś innym tylko straciłam pół roku na walczenie tylko z głupią prolaktyna, a problem może być gdzieś indziej. I pewnie jest bo ostatnio ginekolog skomentował, że owulacja ewidentnie jest i sugeruje dalsza diagnostykę

Byłam u lekarki, niewiele to dało, bo co i mogła powiedzieć? Wysłała mnie tylko szybko ja bete. Dziś 25 wiec spadła. Czekam na krwawienie. Naprawdę myślałam, ze już się udało… ze po tylu latach już nic złego nie spotka. Mam nadzieje, ze za jakiś czas się podniosę i tu wrócę…
Bardzo mi przykro 😥 trzymaj się, przytulam Cię mocno

Na ostatnim usg wszystko wyglądało super.
Po prostu napisałam to dlatego, że żałuje że nie skonsultowałam z kimś innym tylko straciłam pół roku na walczenie tylko z głupią prolaktyna, a problem może być gdzieś indziej. I pewnie jest bo ostatnio ginekolog skomentował, że owulacja ewidentnie jest i sugeruje dalsza diagnostykę
Ja tez mam podwyższona prolaktyne i owulacje są. Pisałam ostatnio do mojej gin ale nie raczyła odpisać wiec niech się faka. Do tego kwietnia jestem w łaskach niebios 😂😂😂😂😇 niech się dzieje co się chce

reklama
Do góry