Kaala
Fanka BB :)
Jak jesteś z Opola i okolic to możliweNie chodziłyśmy przypadkiem do tej samej Pani
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak jesteś z Opola i okolic to możliweNie chodziłyśmy przypadkiem do tej samej Pani
Tez czekam na lutowy
Polecam stosować oba olej lniany budwigowy - wspaniałe źródło omega 3, a siemię na poprawę śluzu i jelitaDziewczyny, siemię lniane, czy olej lniany Waszym zdaniem lepsze? Oczywiście siemię lniane mielone na „świeżo”.
Jakie tabletki z wiesiołka polecacie?
tak dziwnie powiedział o tym AMH, ale poza tym chyba nie nagadał żadnych głupot, nie dał Ci dupka od 16dc bez sprawdzania owulacji czy coś. Ja też dostałam dostinex i prolaktyna poleciała mi na tym szybko. Badanie progesteronu też ma sens i wybrał taki standardowy raczej dzień, jeżeli nie wiesz kiedy masz owulacje.Jestem po wizycie.
Lekarz trochę się zdziwił po co robiłam te badania jakie miałam do tego podstawy. Mówił że dla niego ważna jest prolaktyna i nasienie partnera. Mówił że na amh nie mamy wpływu i że to nie jest jednoznaczy wyniki że teraz wyszło mi tyle a następnym razem może mi wyjść np 1.
Przepisał mi Dostinex na wyrównanie prolaktyny . I zalecił po miesiącu brania tabletki powtórzyć badanie prolaktyny oraz w 23 dc zrobić progesteron . I chciałbym mnie zobaczyć później ok 14 dc na usg.
Mówił też że ze nie możemy tu mówić o problemach w zajscie skoro nie mam regularnego współzycia ( mój facet jest raz w miesiącu na cały tydzień). Zaproponował także ale żeby się zastanowić że ewentualnie można by było zrobić tak że da mi tabletki antykoncepcyjne żeby poprzestawiać cykl żeby dni płodne wyszły wtedy co mój partner by był. ( ale to według mnie nie jest dobre bo on nie ma tak odgórnie ustalone kiedy mają zjazd tylko mniej więcej z tygodnia na tydzień jest decyzja że wtedy ). Co do tej prolaktyny to mówił że ona może mi blokować owulacje (jak dobrze zrozumiałam) i trzeba ją wyregulować.
Masz niskie amh i wysokie fsh, to powinno zaalarmować każdego lekarza. Badalas tsh? Wysokie tsh powoduje wysoka PRL i póki nie zbijesz tsh nie ma sensu ruszać prolaktyny. W sytuacji z partnerem- powinnaś przemyśleć inseminacje.Jestem po wizycie.
Lekarz trochę się zdziwił po co robiłam te badania jakie miałam do tego podstawy. Mówił że dla niego ważna jest prolaktyna i nasienie partnera. Mówił że na amh nie mamy wpływu i że to nie jest jednoznaczy wyniki że teraz wyszło mi tyle a następnym razem może mi wyjść np 1.
Przepisał mi Dostinex na wyrównanie prolaktyny . I zalecił po miesiącu brania tabletki powtórzyć badanie prolaktyny oraz w 23 dc zrobić progesteron . I chciałbym mnie zobaczyć później ok 14 dc na usg.
Mówił też że ze nie możemy tu mówić o problemach w zajscie skoro nie mam regularnego współzycia ( mój facet jest raz w miesiącu na cały tydzień). Zaproponował także ale żeby się zastanowić że ewentualnie można by było zrobić tak że da mi tabletki antykoncepcyjne żeby poprzestawiać cykl żeby dni płodne wyszły wtedy co mój partner by był. ( ale to według mnie nie jest dobre bo on nie ma tak odgórnie ustalone kiedy mają zjazd tylko mniej więcej z tygodnia na tydzień jest decyzja że wtedy ). Co do tej prolaktyny to mówił że ona może mi blokować owulacje (jak dobrze zrozumiałam) i trzeba ją wyregulować.
Co się dzieje słoneczko?Ja pije wino, bo mam taki zjazd nastoju, że nie daje rady
Płacze na przemian z ogarnianiem sie na chwile, dawno tak nie miałam fatalny dzień pod każdym względem
Prolaktyne mam na poziomie 34,02.A jaki masz poziom prolaktyny? Sprawdzałaś czy masz owulacje? Pytam dlatego, że u mnie lekarka wszystko zwalila na wysoką prolaktynę, że ona jest przyczyną dlaczego nie zachodzę w ciążę. Nie zlecając przy tym innych badań. A monitoring i badanie proga potwierdziły, że owulacje u mnie są.
Badałam tsh bodajże we wrześniu nie pamiętam wyniku niestety ale napewno było w normie ponad 2 mi się kojarzy.Masz niskie amh i wysokie fsh, to powinno zaalarmować każdego lekarza. Badalas tsh? Wysokie tsh powoduje wysoka PRL i póki nie zbijesz tsh nie ma sensu ruszać prolaktyny. W sytuacji z partnerem- powinnaś przemyśleć inseminacje.
Dał mi ino ten dostinex na tą prolaktyne.tak dziwnie powiedział o tym AMH, ale poza tym chyba nie nagadał żadnych głupot, nie dał Ci dupka od 16dc bez sprawdzania owulacji czy coś. Ja też dostałam dostinex i prolaktyna poleciała mi na tym szybko. Badanie progesteronu też ma sens i wybrał taki standardowy raczej dzień, jeżeli nie wiesz kiedy masz owulacje.
A dzisiaj robił Ci usg?
Faktycznie może Ci być trudno jak masz faceta tylko na tydzień w miesiącu - trudno może być trafić akurat w okolice owulacji. To tak na stałe czy jakaś tymczasowa sytuacja? Długo się już staracie?