reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

w tym cyklu zaczełam suplementować a+e bo Zazu po tym zaszła 🤣🤣🤣 jeszcze czekamy na wynik drugiej części eksperymentu czyli @lady_in_blue :D
Żelazo mam w normie, ferrytyna w normie choć w dolnej granicy.
Piję dużo.
Ja mam albo jakąś alergię albo jakieś zapalenie okołoustne. Bo wiecie, jak j Wam o tym mówię to SWy myślicie, ze to są normalne, spierzchnięte usta, ale nie. To jest od lat i próbowałam masy rzeczy. Wiele pomaga, ale na jakieś 2 tygodnie max. I potem jakby organizm się uodparnia.
Pytam bo niedobór wit. A i e też ma wpływ na to,, więc może akurat Ci pomoże 😁. No nie wykluczam alergii czy też zapalenia.

reklama
Potasu nie powinno się suplementowac bez konsultacji z lekarzem, zelazo tez lepiej korygować dieta.
Troche latwiej z witamina C, ale tu tez uwaga, bo można się dorobić kamieni na nerkach i bólu brzucha.
Natomiast osoba zdrowa nadmiaru magnezu nie powinna sobie „zrobic” stosując suplementy. Ale badanie magnezu nie jest drogie i je można sobie spokojnie zrobic.
ja ten potas i żelazo podbijałam z lekarzem, ale ruszyły jak konie po betonie, nikt się tego nie spodziewał, że z niedoboru się zrobi problem w drugą stronę...

A wiesz może, na co jeszcze warto uważać, żeby nie przedobrzyć? Czy takie witaminy B albo np. cynk są ryzykowne?

w tym cyklu zaczełam suplementować a+e bo Zazu po tym zaszła 🤣🤣🤣 jeszcze czekamy na wynik drugiej części eksperymentu czyli @lady_in_blue :D
Żelazo mam w normie, ferrytyna w normie choć w dolnej granicy.
Piję dużo.
Ja mam albo jakąś alergię albo jakieś zapalenie okołoustne. Bo wiecie, jak j Wam o tym mówię to SWy myślicie, ze to są normalne, spierzchnięte usta, ale nie. To jest od lat i próbowałam masy rzeczy. Wiele pomaga, ale na jakieś 2 tygodnie max. I potem jakby organizm się uodparnia.
ja też zaczęłam suplementować a+e, dokładnie z tego samego powodu 😂

Załączniki

• 310E6C66-4CB0-43EB-A10E-3484ED7D3356.jpeg
    310E6C66-4CB0-43EB-A10E-3484ED7D3356.jpeg
    40,3 KB · Wyświetleń: 35
reklama
Do góry