reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Ja też mam, ale nie biorę dopóki lekarz nie powie, że mam brać.
A ja miałam podejście jak tamta koleżanka, bo mnie tak spławił jeden lekarz i wypisywał mi luteinę na "uregulowanie okresu" gdzie kazał mi go brać od 16 dc. I ja tutaj pytałam dziewczyn o zdanie, ale wtedy jeszcze żadna mi nie napisała, że brana bez potwierdzenia wystąpienia już owulacji, te owulację mi zablokuje. I straciłabym półroku, a tak to po 3 miesiącach tego eksperymentu się poddałam i poszłam do innego lekarza, który potwierdził, że luteina wzięty przed owulacją działa jak antykoncepcja.
Do tego miałam podczas jej brania stany depresyjne i myśli samobójcze.
Ja się nie dziwię, że dziewczyna pyta i główkuje, czy jest sens go brać. Fajnie że @lady_in_blue i @LadyCaro jej merytorycznie odpowiadają.

reklama
no niestety. Specjalnie się kiedyś tym interesowałam. A oddawałam w miarę regularnie. Mega mi przykro, ze nie mogę. Miałam w dupie czekolady, bo nie jem słodyczy za bardzo. Tak się cieszyłam, że może moja krew komuś pomoże. No ale...
Zaciekawiłaś mnie. Moja dobra koleżanka, wieloletnia staraczka, jest też honorową krwiodawczynią. Muszę jej zapytać co i jak, bo dość często wrzuca fotę ze stacji, a wiem też, że dość często działa coś w kierunku zajścia w ciążę... 🤔

A ja miałam podejście jak tamta koleżanka, bo mnie tak spławił jeden lekarz i wypisywał mi luteinę na "uregulowanie okresu" gdzie kazał mi go brać od 16 dc. I ja tutaj pytałam dziewczyn o zdanie, ale wtedy jeszcze żadna mi nie napisała, że brana bez potwierdzenia wystąpienia już owulacji, te owulację mi zablokuje. I straciłabym półroku, a tak to po 3 miesiącach tego eksperymentu się poddałam i poszłam do innego lekarza, który potwierdził, że luteina wzięty przed owulacją działa jak antykoncepcja.
Do tego miałam podczas jej brania stany depresyjne i myśli samobójcze.
Ja się nie dziwię, że dziewczyna pyta i główkuje, czy jest sens go brać. Fajnie że @lady_in_blue i @LadyCaro jej merytorycznie odpowiadają.
Wiesz, chyba każda z nas tutaj przeszła różne sytuacje, które wpłynęły na jej podejście. Ja mam bardzo restrykcyjne w tym zakresie :)

nie, nie jak nie dostaniesz okresu do 20dc to bierzesz dupka, tylko idziesz do lekarza i lekarz na podstawie monitoringu wdraża Ci leki. Naprawdę, nie kombinuj za dużo sama, bo widać, że bardzo byś chciała mieć nad tym kontrolę, ale nie tędy droga. Serio.
To znaczy wiesz, ciekawa jestem też co lekarz zaproponuje w środę …
Do tej pory plan był taki, że biorę dupka i wywołujemy owu, bo w kilku monitoringach jej nie było.
Moje pytanie jest też takie, czy możliwe, że skoro okres pojawił się „naturalnie” to jest też szansa, że w tym cyklu będzie i owu?

reklama
Same ciążowe objawy!
Mam nadzieję!😂 albo umieram 😂 glowa mnie strasznie boli, migrenowo wręcz, az mi niedobrze od tego, bol brzucha miesiączkowy lzejszy, teraz czuje bardziej prawy jajnik i się martwię na zapas tym, za to piersi mam jak dwa kamienie, mrowią i bolą.... totalny spadek formy a jeslk to 7 po.... to prog jest w szczycie, i pisalyscie ze wtedy spadek formy. Więc pewnie u mnie to jest to.

Do góry