reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
w sumie takiej do glukometru się nie boję...
Nie no, nie oszukujmy się, obok glukometru to nie stało.

Najgorzej wbić sobie tą igłę w brzuch, później już lajcik. Tylko trzeba pamiętać, żeby powoli wstrzykiwać, bo jak za szybko to siniak będzie!

Jak dawno temu miałam tą rękę w gipsie to po jakiś dwóch tygodniach dźgania się miałam kryzys. Siedziałam z tą igłą w ręce i łzy mi leciały, brzuch posiniaczony bolał. Masakra... Ale tak raz na jakiś czas to trzeba się przemóc. Dla dobra przyszłych dzieciorów ;)

Kochane mam pytanie. Wiecie jaka mutacje trzeba sprawdzic w momencie kiedy roni sie tylko ciaze zenskie ? Cos slyszlam na ten temat. Chyba od znajomej znajomej ;p ale nie mamy dobrego kontaktu wiec jej nie zapytam tak ni z gruszki ni z pietruszki.
Nie bada się tego na własną rękę. Aby ustalić czy faktycznie taki problem jest musisz udać się do poradni genetycznej. Poza badaniami ważna jest też historia rodzinna.

Na jakiej podstawie uważasz że ten problem dotyczy Ciebie?

Z tego co widzę w Twojej historii to miałaś jedną donoszoną ciążę i jedno puste jajo. Po pustym jaju dostałaś od lekarza oficjalną informacje o płci ?

Iść do dobrego lekarza i stymulować owulację skoro jej nie ma. A wcześniej niech zbada czemu jej nie ma. Ale badanie progesteronu w 5 dniu cyklu to do niczego się nie przyda w tym kontekście.
Dobrze, dziękuję Ci za odpowiedź😘
Do tej pory słyszałam, że brak owu u mnie przez niedowagę ..,
Teraz ważę już prawie w normie.

@Paula1417 ale tak z ciekawości: Jak ten wynik proga miałby Ci powiedzieć, czy masz brać dupka? Co musiałabyś tam zobaczyć? Nie pytam jakoś złośliwie, po prostu nie wiem jaki jest Twój tok myślenia
Pokrętny😁
Myślałam, że jak prog wyszedłby ok to wtedy oznaczałoby, że nie muszę brać syntetycznego proga. Ale wiem, że to pewnie bzdura.

Najbardziej mnie wkurza w tym cyklu że moje przeziębienie wygląda coraz gorzej, kaszlę okropnie, największy problem przy usypianiu małego albo jak śpi z nami w łóżku. I nie mogę wziąć żadnych silniejszych leków no bo jednak ciąża jeszcze nie jest wykluczona... Chyba jak dostanę okres to się częściowo ucieszę że będę mogła zacząć się leczyć :p
@Elph A w profilowym jak się wjedzie to tak 😅
O dzięki, to moje kolejne próby były :D czyli to się tylko głupio wyświetla a ustawia się normalnie. Dobrze wiedzieć :D

Pokrętny😁
Myślałam, że jak prog wyszedłby ok to wtedy oznaczałoby, że nie muszę brać syntetycznego proga. Ale wiem, że to pewnie bzdura.
Bo to zupełnie nie tak. Prog w 5 dc wyjdzie Ci jakiś max 1. Bo on rośnie po owulacji (której nie masz, więc u Ciebie nie rośnie) i spada przed samą miesiączką i wtedy ona przychodzi. I on prawdopodobnie teraz wyszedłby Ci okej, jak na tą fazę cyklu. Co zupełnie nie znaczy, że potem by był okej i nie musiałabyś brać dupka. Badanie proga w 5dc w Twoim przypadku nie ma żadnej wartości diagnostycznej.

reklama
Do góry