reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Od środy plamiłam, w czwartek zaczęłam krwawić lekko. Godzinę później znalazłam się już w gabinecie swojego lekarza. Nie wiemy skąd krwawienie i plamienie ale odstawił na razie Acard, dorzucił dawkę Duphastonu dodatkowo i pomału wychodzimy na prostą. Oby tak zostało ;-).
Ale w czwartek na USG był zarodek z tętnem więc mimo krwawienia ciąża się rozwijała. Następna wizyta w najbliższy czwartek.
Oby już wszystko było dobrze, nudno wręcz i juz nie powtarzało się 🙏✊✊🍀 ja z pierworodną mialam tez plamienia i duphaston zalatwil sprawę, bardzo przezywałam bo po stosunku lała mi się krew a to byl juz/dopiero 16 tydz. Na szczęście ustało.

Ostatnia edycja:
reklama
Od środy plamiłam, w czwartek zaczęłam krwawić lekko. Godzinę później znalazłam się już w gabinecie swojego lekarza. Nie wiemy skąd krwawienie i plamienie ale odstawił na razie Acard, dorzucił dawkę Duphastonu dodatkowo i pomału wychodzimy na prostą. Oby tak zostało ;-).
Ale w czwartek na USG był zarodek z tętnem więc mimo krwawienia ciąża się rozwijała. Następna wizyta w najbliższy czwartek.
Zaczęłam czytać i aż zawał, ale na koniec cudowna wiadomość ❤️, trzymam kciuki kochana za Was 💚🍀. Trzymaj się cieplutko 💚

Oby już wszystko dobrze, nudno wręcz i juz nie powtarzało się 🙏✊✊🍀 ja z pierworodną mialam tez plamienia i duphaston zalatwil sprawę, bardzo przezywałam bo po stosunku lała mi się krew a to byl juz/dooiero 16 tydz. Na szczęście ustało.
Wiesz, ja biorę cały czas Duphaston oraz Cyclogest więc to nie jest kwestia niedoboru progesteronu. Krwiaka w macicy też nie było. Na prawdę bardzo dokładnie zostałam zbadana, nie wiadomo jakie jest źródło krwawienia. Czasem tak podobno bywa. Nospa + magnez i leżenie są grane, bez Acardu ale z heparyną i zobaczymy.

reklama
Wiesz, ja biorę cały czas Duphaston oraz Cyclogest więc to nie jest kwestia niedoboru progesteronu. Krwiaka w macicy też nie było. Na prawdę bardzo dokładnie zostałam zbadana, nie wiadomo jakie jest źródło krwawienia. Czasem tak podobno bywa. Nospa + magnez i leżenie są grane, bez Acardu ale z heparyną i zobaczymy.
Moja 1 ciąża od początku była taka
Plamienia i szpital, potem odstawił mi juz duphaston to się zaczęło puchniecie stóp i skakanie cisnienia, nie wiadomo skąd. Ciążę prowadził mi ordynator szpitala z opinii i jako czlowiek - cudowny, dokladny. Za kazdym plamieniem slyszałam, ze nie wiadomo, skąd to się bierze, ze usg ok. I dotrwałysmy do końca z córką i wszystko było dobrze, a ponoć nie przyrastala na wadze i miała 2,6 kg wazyć a urodzila się 3 kg i 10 pkt. Ale tyle się nastresowałam w tej ciąży, co nie miara. Co 3 wizyta byl szpital i tydz lezenia.
Mam nadzieję, ze minie Ci wszystko, odpoczywaj.

Do góry