reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Ej, jak sie dzielicie z Waszymu facetami obowiazkami domowymi?
My oboje pracujemy zawodowo, dlatego też dzielimy się obowiązkami mniej więcej po równo.
Jedyne co zganiam na niego , bo nie nawidzę to: odkurzanie dywanów i wynoszenie śmieci😁 te czynności mnie nie interere😁
Za to on nie lubi sprzątać łazienki i nie potrafi prasować, więc to moja działka😉
Jestem szczęściarą , że mój mąż jest z tych "gotujących" i nie tylko wodę na herbatę 😍🥰
Ba !nawet piecze ciasta i robi chleb sam .

A, i jeszcze podlewa kwiatki, bo ja sobie przypominam o nich raz na 2 tygodnie😅

reklama

Załączniki

• IMG_20230121_204730.jpg
    IMG_20230121_204730.jpg
    357 KB · Wyświetleń: 39
My oboje pracujemy zawodowo, dlatego też dzielimy się obowiązkami mniej więcej po równo.
Jedyne co zganiam na niego , bo nie nawidzę to: odkurzanie dywanów i wynoszenie śmieci😁 te czynności mnie nie interere😁
Za to on nie lubi sprzątać łazienki i nie potrafi prasować, więc to moja działka😉
Jestem szczęściarą , że mój mąż jest z tych "gotujących" i nie tylko wodę na herbatę 😍🥰
Ba !nawet piecze ciasta i robi chleb sam .

A, i jeszcze podlewa kwiatki, bo ja sobie przypominam o nich raz na 2 tygodnie😅
O moj tez podlewa kwiatki :D
U nas jest tak, ze śniadania robi mąż, obiady ja (łącznie z tym, ze jak ma home office to ma gotowe do odgrzania) a kolacje każdy sobie bo jemy o roznych porach. Ale ja bardzo lubie gotować więc mi to nie przeszkadza.
U nas ja nie dotykam nawet 1 paluszkiem prania i prasowania. Ubrania wrzucam do kosza i magicznie pojawiają sie w szafie xD

Mam osobę w bliskim otoczeniu , która majonez dodaje do wszystkiego dosłownie😁
Dla przykładu zupka chińska amino pomidorowa i do tego 2 słuszne łyżki stołowe majonezu Winiary😆
buffy the vampire slayer drinking GIF

Po równo :) moj jak wyszedł z domu rodzinnego to niewiele robił prawdę mówiąc, ale przy mnie nauczył się, ze jesteśmy tak samo odpowiedzialni za to, co się dzieje w domu. Dzisiaj jak wróciłam z pracy to kończyło się robić pranie które wstawił, odkurzył i umył podłogi, ja za to wzięłam w to miejsce psa na spacer żeby on mógł spokojnie odespać nocną trasę. Jak wróciłam i wstał to przypomniało nam się o praniu wiec powiesiliśmy je we dwoje. U nas nie ma podziału damskie/męskie, jedynie ja się nie dotykam do pieca (bo się nie znam i nie chce znać i się boję), on nie robi gruntownego sprzątania łazienki - to moja działka bo robię to lepiej i szybciej. No i ja częściej gotuje, bo lubię, ale aktualnie jesteśmy na pudełkach wiec to odpada, za to mąż wstaje w nocy żeby wnieść torby do domu :) generalnie u nas jest zasada, ze kto widzi, ze coś jest do zrobienia to to robi, niezależnie czy jest to wstawienie prania czy wyniesienie śmieci ;) i tyle :)

buffy the vampire slayer drinking GIF

Po równo :) moj jak wyszedł z domu rodzinnego to niewiele robił prawdę mówiąc, ale przy mnie nauczył się, ze jesteśmy tak samo odpowiedzialni za to, co się dzieje w domu. Dzisiaj jak wróciłam z pracy to kończyło się robić pranie które wstawił, odkurzył i umył podłogi, ja za to wzięłam w to miejsce psa na spacer żeby on mógł spokojnie odespać nocną trasę. Jak wróciłam i wstał to przypomniało nam się o praniu wiec powiesiliśmy je we dwoje. U nas nie ma podziału damskie/męskie, jedynie ja się nie dotykam do pieca (bo się nie znam i nie chce znać i się boję), on nie robi gruntownego sprzątania łazienki - to moja działka bo robię to lepiej i szybciej. No i ja częściej gotuje, bo lubię, ale aktualnie jesteśmy na pudełkach wiec to odpada, za to mąż wstaje w nocy żeby wnieść torby do domu :) generalnie u nas jest zasada, ze kto widzi, ze coś jest do zrobienia to to robi, niezależnie czy jest to wstawienie prania czy wyniesienie śmieci ;) i tyle :)
O, dokładnie! U nas też jak jest coś do zrobienia to sie robi, ale tez przez lata jakos samo sie wyksztalcilo, że np ja robie lazienke, podlogi, a Tomek pranie (a to ogolnie dlatego, że ma ponad 2 metry wzrostu i mówi, że musi miec wyprane konkretnie, zeby sie nie zbieglo :D).
On też wyprowadzil sie z domu jak mial 19 lat i sam wszystko musial wokol siebie zrobić wiec dobrze

reklama
Różnie bywa - zalezy czy we dwoje pracuje się zawodowo. W tyg lubie wszystko ogarnąć do powrotu reszty domowników, w weekendy sprzątamy wszyscy razem. Rzeczy typu pranie wieszamy na zmiany i sortujemy je tez tak, to samo wyprowadzenie psów, gotuję tylko ja.
Po zakupy jeździmy razem i przeważnie wypakowują je dzieciaki.

Do góry