reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Jutro kolejna dawka emocji. I zobaczymy co dalej 😅
Tak jak wcześniej- skoro już jesteś to myśle, ze nikt się nie obrazi: co się dzieje? Czemu leżysz na patologii? Na kiedy miałaś termin?
Sad Schitts Creek GIF by CBC

Tak sobie myślę jakie to uczucie być tak blisko finału 😁.
I nie wiem co myślę ;).
A długo się starałaś?
Oficjalnie rok. Nieoficjalnie trochę mniej, bo nie zawsze się udało w płodne. Ogolnie mieliśmy problem z regularnością i czekaliśmy na złoty strzal tak naprawdę. U mnie niski progesteron, u męża takie se wyniki nasienia (choć nie całkiem zle). Dodatkowo jak się okazało zakażenie Ureaplasma u mnie. Dokladnie rok temu miałam biochem, a potem w maju w czasie diagnostyki zaskoczyło.

Oficjalnie rok. Nieoficjalnie trochę mniej, bo nie zawsze się udało w płodne. Ogolnie mieliśmy problem z regularnością i czekaliśmy na złoty strzal tak naprawdę. U mnie niski progesteron, u męża takie se wyniki nasienia (choć nie całkiem zle). Dodatkowo jak się okazało zakażenie Ureaplasma u mnie. Dokladnie rok temu miałam biochem, a potem w maju w czasie diagnostyki zaskoczyło.
Niski prog, a miałaś regularne cykle? Brałaś duphaston wcześniej, czy dopiero w ciąży?

Niski prog, a miałaś regularne cykle? Brałaś duphaston wcześniej, czy dopiero w ciąży?
Dupka brałam w ciąży, bo nawet nie widziałam o niskim progesteronie (niecałe 10 6-7 dpo)- dowiedziałam się w 8 tc (wtedy przyszly wyniki z poradni leczenia niepłodności) - no i o mutacjach które mam tez wtedy sie dowiedzialam. Na początku ciąży wyszedł mi progesteron rzędu niecałe 16-20. I od tego czasu do 12 tc ciagnelam dupka :) cykle miałam między 28-32 czyli w miarę regularne :)

reklama
Dupka brałam w ciąży, bo nawet nie widziałam o niskim progesteronie (niecałe 10 6-7 dpo)- dowiedziałam się w 8 tc (wtedy przyszly wyniki z poradni leczenia niepłodności) - no i o mutacjach które mam tez wtedy sie dowiedzialam. Na początku ciąży wyszedł mi progesteron rzędu niecałe 16-20. I od tego czasu do 12 tc ciagnelam dupka :) cykle miałam między 28-32 czyli w miarę regularne :)
O, a jakie mutacje masz, ciekawy temat dla mnie, chociaż aż trochę się boję go dalej u siebie ruszać, na razie wystarczy mi moje brca1.

Do góry