reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Dla odwrotności powiem Wam, że najwięcej wsparcia dostaje od mojej znajomej która jest w ciąży. Prawda jest taka, że powtarza, że mieli bardzo dużo szczęścia, sama jest w szoku, że jej się udało za 1 razem, fakt przygotowywała na to organizm, endometrioza, dawno po operacji i inne przypadłości i nadal podkreśla, że to szczęścia i zajście w ciążę nie jest łatwe. Podpowiadała o jakiś badaniach na ile miała wiedzę, pyta wspiera i naprawdę powiem Wam, że uwielbiam z nią wybierać rzeczy dla jej przyszłego dzieciątka i wspierać, bo działa w dwie strony te wsparcie i nie gada głupot wyluzuj itd.,nie mówi mi się udało to Tobie tym bardziej. Dlatego jeśli ludzie chcą to potrafią dzielić te 2 podłoża 💚, a nie jest to łatwe, ale realne 😁

No właśnie tego się obawiam. Już ostatnio większa część spotkania to były dzieci. A reszta to praca i kredyty.
Nie wiem, czasem tęsknię za czasami, gdzie spotykało się ze znajomymi i gadało się o pierdach, kto z siebie debila na imprezie zrobił i kto ile wódki wypił i jakie pytania będą na egzaminie. Życie było łatwiejsze
O dziwo tutaj na patologii prawie nie rozmawiamy o naszych dzieciach i ciążach. Lecą tematy z pracy i życia prywatnego, anegdoty, dowcipy i czuje się jakbym wrocila na studia 😅

Przegięłaś ze stymulacją, co to znaczy, za długo, za duża dawka?

Ja miałam stymulację gonadotropinami, dawka w teorii była malutka, ale i tak zrobił się jakiś kosmos.
Ogólnie nie planuję już raczej stymulacji.

Do połowy kwietnia i tak *pauza

*Pauza oznacza u mnie po prostu brak mierzenia temperatury, robienia owulaków i określania dni płodnych. A zamiast tego branie sztucznego progesteronu od 16dc, żeby skrócić sobie cykle (potrafię je mieć ponad 100 dniowe). Mogę sobie na to pozwolić ponieważ mam już dwoje dzieci (różnej płci) z jesieni więc mogę się nie spinać

jako naczelny adwokat mówię: dwupak.
Frustrated Gecko GIF

reklama
Do góry