reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Trzy miesiące to faktycznie krótko, ale może jak dalej nie będzie Wam wychodziło to warto zbadać nasienie partnera zanim Ty zaczniesz pogłębioną diagnostykę, ale popróbowałabym chociaż te 6 mc na względnym luzie. Ile masz lat?
W tym roku 30 lat. Mąż ma 30. Od tego cyklu przyjmuję fertistmin, a mąż fertilman plus (nie zaszkodzi) :D Na pewno zbadamy nasienie zanim ja zacznę jakąś głębszą diagnostykę. Mam sporo stresu w pracy, dodatkowo pracuje na dwie zmiany - to może też ma wpływ na wynik naszych starań. Cykle mam regularne, ale dosc krótkie 26 dni. I w ostatnich dwóch cyklach zauwazyłam plamienia dwa dni przed własciwym okresem (to u mnie nowość). Nie mam nadwagi, glukoza na czczo w normie.

reklama
W tym roku 30 lat. Mąż ma 30. Od tego cyklu przyjmuję fertistmin, a mąż fertilman plus (nie zaszkodzi) :D Na pewno zbadamy nasienie zanim ja zacznę jakąś głębszą diagnostykę. Mam sporo stresu w pracy, dodatkowo pracuje na dwie zmiany - to może też ma wpływ na wynik naszych starań. Cykle mam regularne, ale dosc krótkie 26 dni. I w ostatnich dwóch cyklach zauwazyłam plamienia dwa dni przed własciwym okresem (to u mnie nowość).
To młodzi jesteście :) Życzę powodzenia, suple na pewno nie zaszkodzą, a odnośnie plamień chyba sporo dziewczyn tak ma, może się tu wypowiedzą, mnie wydaje się, że to nic czym trzeba by było się martwić :).

To młodzi jesteście :) Życzę powodzenia, suple na pewno nie zaszkodzą, a odnośnie plamień chyba sporo dziewczyn tak ma, może się tu wypowiedzą, mnie wydaje się, że to nic czym trzeba by było się martwić :).
Dziękuję za dobre słowo - to jest mi chyba najbardziej potrzebne. A i serio "przed tym forum" myślałam, że zachodzenie w ciąże nie jest trudne :D (głupia ja)

Dziękuję za dobre słowo - to jest mi chyba najbardziej potrzebne. A i serio "przed tym forum" myślałam, że zachodzenie w ciąże nie jest trudne :D (głupia ja)
bo nie jest ogólnie :) serio, dla większości ludzi to jest seks=dziecko.
I wiesz, nie chcę umniejszać, ale 3 miesiące to jest króciutko i jest sporo szansa, że w ciągu kilku miesięcy Wam się uda :)
Trzymam kciuki i powodzenia :)

to różnie bywa, mojej znajomej parze zajęło równo 7 miesięcy ze strzelaniem w owulację etc a są calkowicie zdrowi (mam nadzieję że Wam się uda szybciej) ale często rzeczywiście nie ma co się martwić gdy przez 3 miesiące nie wychodzi

to różnie bywa, mojej znajomej parze zajęło równo 7 miesięcy ze strzelaniem w owulację etc a są calkowicie zdrowi (mam nadzieję że Wam się uda szybciej) ale często rzeczywiście nie ma co się martwić gdy przez 3 miesiące nie wychodzi
Najgorzej jak człowiek jest tak niecierpliwy jak ja, a dodatkowo ma nieograniczony dostęp do wszystkich leków - kusi żeby jakoś przyspieszyć ten proces.

reklama
Do góry